Petru Romoșan

Alegerile europarlamentare par deja rezolvate, vor câștiga suveraniștii, comasații P.S.D.-P.N.L. vor trimite și ei la Bruxelles europeni de talia lui Mihai Tudose, Gabriela Firea și Rareș Bogdan (se vede de la o poștă impostura clasei politice în întregul ei). Cu alegerile locale lucrurile se complică, suveraniștii nu au candidați puternici, nu sunt împământeniți la fel de solid ca detestații comasați sau ca U.S.R. care are în administrare câteva mari orașe, Timișoara, Brașovul și chiar Bucureștiul.

Anul acesta cine câștigă localele are cele mai mari șanse să câștige președenția în...

Germania 2024

„Die Gesinnungen ändern sich gewiss in einem Lande wo die Elefanten und Tiger zu Hause sind” (Principiile (convingerile) se schimbă cu siguranță într-o țară în care elefanții și tigrii sunt acasă) (Wolfgang Goethe)

Cu tot succesul înregistrat, încă de la începutul anului 2000 (Germania, Suedia, Cehia, Polonia, Ungaria, România etc.), apar în Europa primele semne, care prevestesc eșecul partidelor social democrate, periclitând în ultimă instanță, chiar existența democrației.

La alegerile euro-parlamentare din iunie 2004, se înregistrau noi recorduri de neparticipare electorală. Rezultatele...

Academia Romana 158-2024

Academia este o instituție păstrătoare a valorilor perene

În raport cu înființarea, care a fost în 1866, când instituția a purtat pentru scurtă vreme numele de „Societatea Literară”, de la acest moment până azi sigur că s-au produs multe schimbări în cadrul academiei, dar elementele fundamentale au rămas constante, pentru că Academia e o instituție păstrătoare a valorilor perene și din acest punct de vedere unii o califică drept conservatoare, adică păstrătoare a valorilor. Și acele valori care au fost puse în fața academiei în urmă cu 158 de ani sunt în general valabile până azi, adică...

WW2 bomb

Consecinţe ale bombardamentelor aeriene!

Istoricii consemnează că bombardamentele aeriene ale marilor puteri beligerante din Al Doilea Război Mondial au provocat moartea a circa 600.000 de germani, 500.000 de sovietici, 120.000 de francezi şi italieni, 43.000 civili britanici, a sute de mii de japonezi, chinezi etc. Numai pe continentul european au fost lansate 2.700.000 de tone de bombe.

Cele mai puternice bombardamente au vizat Germania, Japonia, Marea Britanie, Uniunea Sovietică, Polonia, Franţa, dar şi alte state.

Londra a fost distrusă în mare pate de bombardamentele germane, la...

Serbanescu Alexandru

„Nu înţeleg ca un inamic, oricât de mare şi puternic ar fi, să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiască” (Căpitan aviator Alexandru Şerbănescu)

Eroul Căpitan aviator Alexandru Şerbănescu, cunoscut ca „Alecu” (17 mai 1912, Coloneşti, Olt, România - 18 august 1944, Vipereşti, Buzău, România) as al aviaţiei de vânătoare românești în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Format iniţial ca vânător de munte, este atras de aviaţie, devenind întâi observator aerian, iar în anul 1941 pilot, zburând iniţial pe avionul IAR 80, iar ulterior pe Messerschmitt Bf 109G.

A...

Gh_Ciobotaru-Nasterea_Domnului_89_-_2024

La 25 martie 1991, magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti, colonel Gheorghe Ciobotaru şi locotenent-colonel Ion Panaitescu, refuzând să se conformeze ordinelor superiorilor din justiţia militară şi ale ministrului Justiţiei, precum şi opiniei recomandare a preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie  toate venite mai de sus - ca lotul inculpaţilor din Procesul celor 24-1-2 să fie condamnat la o pedeapsă moderată de 20 de ani închisoare, au creat o breşă fără precedent în bogata istorie a înscenărilor politico-judiciare din România.

Anterior, un complet prezidat de acelaşi...

4 aprilie 1944 monument americani 2024

S-au scurs 80 de ani de la marea tragedie din 4 aprilie 1944, când Bucureştii, capitala României, au fost victima unui masiv bombardament al aviaţiei americane. Au fost vizate ţinte civile, cu deosebire zona Gării de Nord, dar şi partea centrală a oraşului. Bombardarea acestora nu a avut justificare militară, deoarece frontul se afla la peste 300 km, pe linia Iaşi-Chişinău, iar luptele încetaseră de la sfârşitul lunii martie. Ostilităţile aveau să se reia abia la 20 august.

În ziua de 4 aprilie 1944 au murit spulberați de bombele americane 2.942 civili români, iar 2.126 au fost...

Moscova-Sala de concerte Crocus 2024

N.A.T.O. vrea război cu Rusia?

Masacrul diabolic de peste 300 de oameni (dintre care aproape jumătate sunt morți) de la Sala Crocus[1] este cel mai grav atac terorist din Rusia din ultimii 20 de ani și unul dintre cele mai grave din lume din ultima jumătate de deceniu. Și totuși, mulți din mașina de propagandă obișnuită l-au numit „împușcătură”, posibil „împușcătură în masă” sau pur și simplu „atac” și termeni similari care arată cât de puțină empatie există pentru civilii ruși. Atacul terorist în sine a fost destul de oribil, dar bucuria monstruoasă care venea din partea juntei neo-naziste...

Ciolacu-Lapusneanu-KWI 2024

E groasă. Ciolacu se pregătește de rezbel. Nu el personal, el personal probabil va deschide o șaormerie undeva prin țările calde, că zonele cu război nu sunt pentru el și nici pentru cei care conduc țara la ora asta. Războiul e pentru prostime. Nici Ciucă „al nostru” nu se îndeasă, el a purtat războiul lui, și-a făcut planul… varză.

„- Având în vedere necesitatea asigurării resursei umane pentru forțele armate, corespunzătoare atât calitativ, cât și cantitativ, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor ce le revin, atât în țară, cât şi în afara teritoriului național, în contextul accentuării...

Bust Șerban Cantacuzino-Viena 2024-@

Un monument românesc în Viena

Există în parcul imperial de la Schonbrunn lângă Viena unde se află şi astăzi o capelă mică, zidită de Şerban II Vodă Cantacuzinul[1].

La 1683, la vestitul asediu asupra Vienei de către turci, a luat parte şi Şerban-Vodă ca ajutor Iui Kara-Mustafa Paşa. Al doilea asediu al Vienei a avut loc între 17 iulie și 12 septembrie 1683. Asediu otoman a avut loc cu o armată de circa 200.000 de soldați, care au iernat la Edirne (Adrianopol-1682). Cucerirea Vienei a fost considerată de otomani un scop în sine datorită importanței strategice ce o reprezentau: poziționarea...

Dr. Sucharit Bhakdi

Vă invităm să citiți discursul Dr. Sucharit Bhakdi rostit în Parlamentul Germaniei. Concluziile rămân la aprecierea fiecăruia (Redacția). 

„... Vaccinarea s-a dovedit a fi cea mai mare binecuvântare pentru bani și elitele lumii, pentru industria farmaceutică și politică. Ei și-ar putea urmări propriile interese, sub sloganul comun «Totul pentru sănătatea publică, totul pentru bunăstarea publicului larg». Pentru a atinge acest obiectiv, au creat O.M.S. Acest popor ne-ales în mod democratic, practic o asociație privată care este în proces de a câștiga putere asupra sistemului de sănătate...

Ierotheos Vlahos-Bioetica si biotehnologie 2024

Poate nu aș fi scris rândurile de față dacă relativ curând nu aș fi fost vizat spre a fi luminat de către două persoane, în contextul discuției despre dileme morale și conflictul ce poate apărea, în cazurile complicate, între standarde morale. Printre exemplele care să ilustreze aceste stituații a apărut și avortul. Atunci mi s-a spus, cu toată încrederea pe care o poate arăta cineva care știe ce spune, că până la un anumit număr de săptămâni fetusul este doar „o aglomerare de celule”. Exact acestea au fost cuvintele. „Cum adică, e ca și cum ai pune niște celule într-o găleată?”, am răspuns...

Moscova-Sala de concerte Crocus 2024

Recentul atac  terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu adevărat în spatele atacului și cum a fost finanțată operațiunea teroristă, până la cât de eficiente sunt temutele servicii secrete rusești în asigurarea securității, în condițiile în care patru presupuși atentatori, de etnie tadjica,  s-au plimbat liberi și „nestingheriți” prin Moscova, inclusiv în proximitatea sălii de spectacol amintite, deși aveau pașapoartele expirate! Situația este...

Magda Ursache

Nu ne protejăm nația, nu ne protejăm nici limba. Sado-masochismului pe tema defectelor românilor, a ticăloșiei lor, a lașității lor (ne expunem și defecte pe care nu le avem) îi corespunde o română stâlcită, schimonosită, stricată. Nu vorbim încă în universală, ca s-o cotropim cu barbarisme, nici în esperanto, ca s-o înțesăm cu vocabule împrumutate căznit, predilect din engleză. De ce spunem „gaid”, dacă avem „ghid” și „nu mai avem «taim»”, în loc de nu mai avem timp? Nici timp nu mai avem? Că dacă ai taimu’, te-ai scos, ajungi departe. Iar testarea Covid-19 se face door to door, că...

Druc M-Marea cotitura-2024-Legea polaritatii

„Sunt solul dragostei ș-al urii,/ Un visător de biruinți,/ Ce port blesteme-n cerul gurii,/ Drept moștenire din părinți...// Azi simt cum noaptea se coboară/ Pe dimineața mea de ieri,/ Cum cântul meu se înfășoară/ În giulgiul veșnicei tăceri...// Și printre voi îmi duc povoara/ Stropit de râs și de noroi,/ Căci vai de cine-și pierde țara/ Ca să și-o ceară de la voi...” (Octavian Goga, „Cântece fără țară”).

Pre limba Imperiului sovietic -  un „eliberator al noroadelor asuprite” - nu era decât  „iubire”. În toate celea, oriunde și oricând. Pe mine, însă, „purtând blesteme în cerul...

Actul Unirii Basarabiei cu Romania

Astăzi, 27 martie 2024, se împlinesc 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Din 2017, această zi a devenit, în urma deciziei Parlamentului de la București, sărbătoare națională.

Termenul de Basarabia a desemnat mult timp o fâșie de teritoriu de la nordul Mării Negre. Acest termen a fost reinventat în anul 1812, când Rusia a cotropit Moldova dintre Prut și Nistru. Până în momentul cotropirii rusești, niciodată Moldova nu fusese divizată de Prut, ci era împărțită între Țara de Sus și Țara de Jos.

Mai mult de un secol, românii dintre Prut și Nistru au fost supuși unui proces dur de...

Dante Alighieri 2024

„Averea și puterea se topesc în valurile vieții schimbătoare, odată și odată se sfârșesc, doar Dragostea, doar ea-i nemuritoare și-ntrece-orice tezaur omenesc din câte au fost și câte sunt sub soare!” (Percy Bysshe Shelley)

Italia Evului Mediu, care începea de la căderea Imperiului roman de Apus până la Renaștere, era cea mai dezvoltată țară din Europa, atât material, cât și spiritual, iar Cetatea cu care se mândrea deosebit era Florența, patria băncilor, breslelor, industriei țesăturilor și postavurilor. Cetățile - porturi aduc pe lângă prosperitatea material-spirituală și independența...

Vladimir Ghika

„Patria voastră a cunoscut în acest secol, care se apropie de sfârșit, ororile unor dure sisteme totalitare, împărtășind prin suferință soarta a numeroase alte țări din Europa” (Ioan Paul al II-lea, București, mai 1999).

La scurt timp după instalarea în jilțul Sfântului Petru de la Roma, Papa Francisc a dat semnalul începerii beatificării a 63 de catolici, victime - în marea lor majoritate - ale  războiului civil spaniol, ale nazismului și comunismului. Prin hotărârea luată Summum Pontific a autorizat decizia luată de Congregația pentru cauza sfinților de la Vatican, care viza punerea...

Siir Evreni-Universul poeziei

 Metafore şi dantelării lirice, într-o carte emoţionantă

O atractivă crestomaţie, un florilegiu de versuri ale unor poeţi români, o utilă şi necesară întoarcere spre uşa deschisă a poeziei contemporane, este pusă în circulaţie de către cunoscutul jurnalist şi scriitor Osman Bozkurt din Turcia. Vorbim despre o antologie inedită, pregătită să intre în circuitul de valoare, de folos generaţiilor şi celor care se vor apleca în viitor spre cercetarea poeziei, drept pentru care ea nu va întîrzia să işte curiozităţi sau dispute, o carte pe care ar putea fi geloşi unii dintre creatorii...

Four died Tryng-2024

Filmul  „The World As It Was” (Lumea a;a cum a fost) - care vă va spune multe despre anii 1950 și despre viața de astăzi în SUA, în timp ce dezvăluie ideea că nostalgia pentru acel deceniu mefitic este în regulă, pentru că era o vreme. când „democrația” tindea spre totalitarism. 

Făcând acest lucru, a  fost semănat fructul amar care ne otrăvește astăzi. Fără a înțelege efectele de lungă durată ale acelor ani, este imposibil să înțelegem cele mai profunde dimensiuni ale coșmarului nostru actual. 

Primul capitol al seriei documentare, „Four Died Tryng” (Patru au murit...

Pagina 1 din 443

ISSN, ISSN-L 2247- 4374

Editorial

Academia Romana
AOSR
Arhiepiscopia Ramnicului
Boromir
Ziarul Natiunea
Clipa.com
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania
Diana
Grand Hotel Sofianu
UAP Valcea
Editura Fortuna
Muzeul de Arta Craiova

Please publish modules in offcanvas position.