General (r) Aurel I. Rogojan, art-emisÎn Est, împotriva și de partea Ucrainei luptă francezi, italieni, brazilieni și alți internaționaliști.

Voluntari din Franța, Italia, Spania, Israel, Brazilia și alte ţări luptă împotriva militarilor ucraineni în Est, a informat reprezentantul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Rozmaznin, la briefingul susținut la 4 decembrie 2014. Potrivit acestuia, străinii luptă pentru bani. De asemenea, Rozmaznin a informat căƒși de partea Ucrainei luptă cetăţeni străini, în special ruși, francezi, dar și alți internaționaliști. Rebelii proruşi din estul Ucrainei au suferit pierderi semnificative în confruntarea cu partizanii și militarii integrați Operațiunii Antitero (A.T.O.) a autorităților de la Kiev, conform comunicatului făcut (8 decembrie 2014) de reprezentanții serviciului de presă al A.T.O., citat de publicația „NBNews”. La una din gropile de gunoi de lângă Donetk, au fost aruncate două camioane cu corpuri neînsufleţite ale celor căzuți în lupte. Ororile războiului au făcut să se abandoneze aspectele umane și conceptul de valori creștine și general-umane, se spune într-un comunicat official de la Kiev.

Eurocriticii germani consiliaţi de agenţii diplomatici ai Kremlinului

După cum ne informează „Der Spiegel”, reprezentanți de prim rang ai partidului german eurocritic „Alternativă pentru Germania” (AfD) intenţionează să se lase, în viitor, consiliați de diplomați ruși. Georg Pazderski, președinte executiv al AfD, și Christian Lüth, purtător de cuvânt, au vizitat Ambasada Rusiei din Berlin. Timp de două ore, în data de 26 noiembrie 2014, aceștia au discutat cu diplomatul Oleg Krasnitki, despre poziția AfD faţă de sancțiunile împotriva Rusiei și crizaucraineană. Oficialii AfD au fost salutați și de ambasadorul Vladimir Grinin. Agenții diplomatici ai Kremlinului le-au oferit adversarilor U.E. consiliere strategică. Alexander Gauland, președintele federal al formațiunii, intentionează să accepte ofertă și a declarat că „nu există niciun argument împotriva unui schimb regulat constructiv cu rușii, diplomații acestora nu sunt « radicali » și niciun alt stat prieten nu ne-a făcut o astfel de ofertă”.

Internaţionaliştii militiilor Statului Islamic

După un deceniu de la o estimare informativă a Agenției Centrale de Informații (C.I.A.) privind probabilitatea apariției mișcării Statul Islamic, cu scopul creării Califatului Universal, Washintonul nu ar trebui să fie surprins de evenimentele strategice generate de acțiunile armate ale Statului Islamic. C.I.A. i-a prezentat, în anul 2004, președintelui George W. Bush, că a evoluţii probabile pe scena Orientului Mijlociu, după dezangajarea operațiunilor militare ale „Alianței în Irak”, evenimentele în desfășurare azi, după un deceniu de la estimarea informativă. Capacitate de predicție sau evenimente pregătite?! Potrivit estimărilor informative, suspect de repede difuzate prin canalele din media internațională apropiate comunității serviciilor secrete, ofensiva islamistă ar avea un orizont strategic de 20 de ani și ca scop final, mijlocit de obiective intermediare, instaurarea „Califatului Islamic Global”. După un deceniu de la data evaluării, teritorii din Irak și Siria se află sub controlul Statului Islamic, armată Iordaniei se străduiește să țină piept invaziei, Egiptul este amenințat de nuclelele „Statului Islamic din Sinai”. Serviciul kazah de informații, K.N.B., condus de redutabilul Nurtai Abikaiev, i-a localizat pe jihadistii kazahi care au plecat să lupte în Siria și Irak. Se pare că aproximativ 300 de jihadişti kazahi, jumătate dintre aceștia fiind femei, s-au alăturat unei unităţi combatante din Siria numite Kazak Zamagat. Asemenea instituțiilor omoloage occidentale, K.N.B. monitorizează îndeaproape acțiunile jihadiştilor, în special pe cele ale foștilor combatanți care se întorc în Asia Centrală o zonă care este deja destabilizată de mișcarea islamistă. În toate statele musulmane din Africa există conexiuni ale mișcării, musulmani din întreaga emisferă vestică se înrolează în mișcare, iar chinezi musulmani din regiunea Xinjiang au reușit a fugă din China pentru a fi instruiți de luptători ai grupării „Statul Islamic”.  

Terorişti musulmani turcofoni din China condamnaţi la moarte

În data de 8 decembrie 2014, un tribunal chinez a condamnat la pedeapsă capitală opt persoane pentru implicarea în două „atacuri teroriste” soldate cu circa 40 de morți în acest an în regiunea majoritar musulmană Xinjiang, din nord-vestul Chinei, relatează presă de stat de la Beijing, preluată de „A.F.P.”. Alți cinci acuzați au fost condamnați la pedeapsă cu moartea cu suspendare - o sentinţă care este de regulă comutată în închisoare pe viaţă -, iar alți patru la diverse pedepse de detenție, a transmis postul de televiziune „C.C.T.V.”. „Atacurile au avut loc la 30 aprilie asupra unei gări și, respectiv la 22 mai, pe un bulevard extrem de populat din Urumqi, capitala regiunii autonome Xinjiang, soldându-se cu circa patruzeci de morți. Atacul produs în față gării de sud din Urumqi a survenit în timp ce președintele Xi Jinping efectuă o vizită la Xinjiang, o regiune afectată frecvent de diverse tulburări pe fondul unor tensiuni puternice între hani (etnia majoritară din China) și uiguri (musulmani turcofoni). [...]”

Vest europeni se alătura miliţiior Statului Islamic

Potrivit Oficiului Federal german pentru Apărarea Constituției (BfV), până în prezent, circa 3.000 de europeni s-au alăturat organizației teroriste a€„Statul Islamic”. Militanții islamiști, care au ocupat aproape o treime din teritoriul Irakului și Siriei, reprezintă următoarea amenințare cibernetică de amploare, în contextul în care organizațiile teroriste îşi fac provizii de arme cibernetice de pe piață neagră. Într-un document făcut public la 23 septembrie 2014 de către Departamentul de Stat al S.U.A., se arată că 62 de state (inclusiv din cadrul Uniunii Europene și Ligii Arabe) s-au înscris pe lista celor care vor oferi sprijin coaliției împotriva „Statului Islamic”. În prima luna de începere a campaniei de atacuri aeriene ale S.U.A. împotriva Statului Islamic în Siria, peste 6.000 de noi recruți s-au înrolat în forțele sale armate. Aceste cifre, stabilite de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, includ 1.300 de jihadisti străini. Există, oare, și o oră „H”, când internaționaliștii din întreagă lume, adepți ai mișcării pentru „Califatul Universal”, să acționeze concertat pentru o acțiune decisivă?  

Bilanțul a patru ani de război civil în Siria

„Războiul din Siria s-a soldat cu peste 200.000 de morți în aproape 4 ani”, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (O.S.D.O.) cu sediul la Londra, informează AFP - 2 decembrie 2014. „S-au contabilizat 202.354 de oameni uciși, dintre care peste 130.000 sunt combatanți din ambele tabere”, a precizat O.S.D.O. Potrivit directorului O.S.D.O., Rami Abdel Rahmane, 63.074 sunt civili, iar dintre aceștia 10.377 sunt copii. Dintre combatanții de partea regimului, 44.237 erau soldați, 28.974 erau membri ai milițiilor Forțelor de securitate natională, 624 erau membri ai Hezbollah-ului șiit libanez și 2.388 - șiiți veniți din alte ţări. De asemenea, există și 3.011 de trupuri neidentificate.