Petru RomoşanCe-ar fi să avem, începând din ianuarie 2017, un al doilea premier tehnocrat? Evident, altul decât Dacian Cioloş, care e uzat, amatoristic, politizat, detestat destul. P.N.L.-ul (burduşit cu băsişti penali, pe care madona binomică şi internaţională de la D.N.A. nu-i are încă în vedere) se îndreaptă spre un binemeritat dezastru electoral. Iar Nicuşor Dan şi Clotilde Armand nu s-au maturizat cât trebuie ca să „salveze", împreună cu susţinătorii lor din umbră, mult fantomatica, invizibila dreaptă. Dacă preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu mentorii săi internaţionali, e atât de ataşat de tehnocraţie, de care habar n-avea până mai ieri, P.S.D.-ul poate veni, la rândul lui, cu un premier tehnocrat, Călin Georgescu. Conform presei din ultimele zile, Călin Georgescu este susţinut „de Federaţia Societatea Civilă Românească, constituită din 12 entităţi juridice reprezentative la nivel naţional: în opinia noastră, domnul Călin Gerogescu este omul cel mai potrivit pentru a strânge în jurul său toate resursele pentru realizarea reconcilierii naţionale. Proiectul de ţară („Hrană, apă, energie" - n.n.) cu care se adresează poporului român, constituie un veritabil program de guvernare".

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a şocat majoritatea românilor cu opţiunea sa foarte minoritară pentru căsătoriile unisex. Îşi putea permite el, minoritarul, ales în mod aproape inexplicabil într-o ţară majoritar ortodoxă şi apăsat conservatoare, o asemenea opţiune? Majoritarii români vor înţelege că le-a fost ales un minoritar nu întâmplător. Data viitoare vor fi foarte atenţi. Şi, de fapt, data viitoare e în decembrie care vine. Liderul P.S.D. Liviu Dragnea şi-a manifestat clar opţiunea pentru familia tradiţională. P.S.D. încearcă să propună chiar un referendum la aceeaşi dată cu alegerile generale. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a finanţat generos construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. P.S.D. se poziţionează ferm ca un partid naţional şi conservator-social. Asta în vreme ce P.N.L. zboară în toate direcţiile promovate de O.N.G.-uri, susţinut de o falsă societate civilă. O aşa-zisă societate civilă finanţată gros, ca o armată, din străinătate. Împreună cu U.S.R., adus în eprubete din aceleaşi străinătăţuri.

Surprinşi de evoluţiile groteşti ale „oamenilor de bine" impuşi pe scena publică de servciile speciale, de la centru şi de la alte centre, mulţi români vor vota cu seninătate, pentru prima oară în viaţa lor, cu P.S.D.. Întrebarea e dacă P.S.D. va şti de astă dată ce sa facă cu o victorie din nou prea mare. Un guvern format din tehnocraţi şi politicieni, cu autentici profesionşti din partide şi cu oameni maturi politic din societatea civilă sănătoasă va fi, poate, soluţia. Iar tema-cheie a lui Călin Georgescu este chiar reconcilierea naţională, pentru reconstruirea unei ţări vlăguite, violentate, suferinde într-un context internaţional foarte primejdios.