Contraamiral Fl. (r) Dr. Marian Ioan, art-emisNoi n-avem voie să fim independenți!
 
Am întâlnit mulți locuitori ai acestei țări cărora nici măcar nu le trece prin cap că România ar putea fi un stat independent și suveran. Indiferent despre ce vine vorba, ei își pun în față un scut pe care au scris mare, cu litere de tipar, „Mai bine colonie americană decât rusească!”. Desigur, până și copiii recunosc în acești cetățeni niște slujbași ai propagandei americane, căci cu Rusia și cu China se luptă U.S.A. pentru supremație, celelalte puteri economice fie sunt sub ocupație militară americană, cum este cazul Germaniei și Japoniei, fie le sunt slugi credincioase americanilor, cum sunt britanicii. Așadar, în mintea acelor slujbași, locuitori ai acestor meleaguri, nu mai încape altă idee decât aceea că sunt doar trei mari puteri oarecum independente, iar noi n-avem voie să fim independenți, ci e musai să fim colonie a uneia din cele trei mari și tari. Iar ei optează, ferm, pentru a fi colonie americană, chit că nici Rusia și nici China nu și-au manifestat dorința de a ne coloniza, știind cu cine ar avea de a face.
 
Rachete și șrapnele democratice
 
Întrucât n-am întâlnit pe nimeni care să dorească să fim colonie rusească sau chinezească, mă voi adresa doar celor care vor să fim colonie americană. Le explic cum ar putea deveni ei înșiși americani, în eventualitatea că nu vor, totuși, să emigreze acolo, deși eu așa i-aș sfătui. Ar fi calea cea mai lesnicioasă să devină și ei americani. Altminteri, vor vedea, e al naibii de greu, pentru că… Mai întâi, ar trebui, totuși, să plece de aici, ca să se întoarcă venind cu corabia Mayflower. Apoi, ar trebui să se ducă pe la țară, să-i caute pe cei care locuiesc în bordeie, să-i ciomăgească, să le ia vitele și pământul și să-și facă ranch-uri acolo. După aia, ar trebui să plece în munți, să-i găsească pe ăia care zgârmă după aur, să-i ciomăgească și pe ăștia, să le ia aurul și să-și facă niște „Saloon”-uri pe acolo. După asta, ar trebui să se ia nițel la bătaie între ei, da’ bine de tot, zdravăn! Ar veni războiul, ar trebui să-l ciomăgească pe Hitler, să ia de la el armamentul pentru care l-au criticat pe el și să-l folosească ei. Să ia și tehnicienii care l-au realizat, fabricând ei arma nucleară cu care îngenunchează Japonia. C-așa-i în democrație! Iar la sfârșit, ar trebui să-i dea lui Stalin Europa de Est, de bună voie și nesiliți de nimeni, urmând ca de a doua zi dimineață să-l acuze pe Stalin că a luat Europa de Est și să declanșeze războiul rece. Ar urma partea mai nasoală, că ar trebui să se ducă în Vietnam să dea cu niscai napalm. Ca să nu-i înjure lumea, va fi nevoie să țipe ca din gură de șarpe că pe acolo, prin Vietnam, se scurge comunismul peste ei și de aia dau ei cu napalm, ca să-l stârpească. Dau apoi o fuguță și-l bărbieresc pe Sadam Hussein care-și lăsase barbă fără să le ceară voie, după care îi fac și lui Gaddafi masaj intercostal cu Tomahawk. Iar la final, oferă și Balcanilor o promoție de rachete și șrapnele, desigur d-alea democratice și civilizate.

Ei, după ce fac toate astea, acei locuitori ai acestor meleaguri, slujbași ai propagandei americane, vor deveni și ei americani, aici, în fosta țară cu nume istoric România. Limba care se va vorbi în colonie se va numi romgleză, pentru că se va mai păstra și un cuvânt din fosta limbă română. Firesc, acel unic cuvânt românesc se va regăsi chiar în denumirea țării, căci colonia se va numi „The land of limbiștilor”.

Notă: Ca să nu se întrebe cei care nu știu limba engleză „Ce dracu vrea ăsta să zică?”, numai pentru ei precizez că „The land of limbiștilor”, în limba romgleză, înseamnă „Țara limbiștilor”.
P.S. Am uitat să le mai spun ceva. Visul lor se va realiza, da’ trebuie să mai aștepte ceva, că mai sunt d-ăștia ca mine care, ai dracu’, nu vor să moară când vor limbiștii, fiindcă le-a zis unu că „nu mor caii când vor câinii”. Nu de alta, dar mai am o întrebare legitimă, chiar foarte legitimă: oficialii românești se zbat numai pentru îngenuncherea poporului român?!? Întrebarea mi-a fost provocată de un citat preluat din presă: „În convorbirile cu reprezentanţii organizaţiilor evreieşti din S.U.A., oficialul român a reafirmat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului”.

Partenerii noștri ce îşi asumă?
 
Ofcialul român la care se face referire este ministrul afacerilor externe. Iar întrebarea mea este următoarea: Partenerii în fața cărora promitem noi să ne asumăm toate relele trecutului, ce își asumă? Nu de alta, dar ar însemna să răsturnăm întreaga gândire a umanității, să negăm toți savanții, filozofii și gânditorii omenirii, inventând noi conflicte în care numai o parte este vinovată, cealaltă fiind imaculată. Nici măcar Dumnezeu nu a reușit să facă o demarcație clară între rău și bine și le-a lăsat să meargă ținându-se de mână. Deci, partenerii noștri ce îşi asumă? Ca să știm și noi.  Sau, oficialii românești se zbat numai pentru îngenuncherea poporului român?!?