Prof. univ. dr. hab. Valeriu Dulgheru, art-emisSuntem pe ultimii metri ai campaniei electorale la prezidenţiale. Spuneam odinioară că actuala campanie electorală este una dintre cele mai murdare de la independenţă încoace. Maşina goebelsovistă de dezinformare şi minciună a lui Dodon şi Plahotniuc a lucrat la putere maximă. A avut la îndemână un instrument de promovare a minciunilor - holdingul din cele vreo şapte televiziuni ale lui Plahotniuc, cele două televiziuni ale lui Dodon şi zecile de posturi ruseşti de televiziune. În această campanie murdară pro-Dodon s-au implicat în cea mai mare măsură conducerea de vârf din Kremlin (financiar, logistic, propagandistic, ideologic - mult mai direct decât în alte dăţi!). Ceea ce este deosebit de grav sub aspectul moralităţii creştine este implicarea în modul cel mai direct, murdar şi scandalos (lucruri neconcepute pentru înalte feţe bisericeşti, destinaţia cărora este să aducă în popor învăţătura lui Hristos nu să servească diavolul). După ce patriarhul Kiril l-a binecuvântat pe Dodon la preşedinţie, a urmat chemarea cu text deschis în biserică a mitropolitului Vladimir de a-l vota pe „marele creştin" Dodon. Exemplul şefilor l-a urmat episcopul de Bălți și Fălești Marchel, care a excelat în minciuni şi insinuări cu un discurs ţinut împreună cu alţi trei feţe bisericeşti pe fundalul roşu (culoarea electorală a lui Dodon!), care numai creştin ortodox nu poate fi numit, lucru nedemn pentru o înaltă faţă bisericească. „Avem de ales un președinte din două candidaturi. Un creștin sau un necreștin. Un patriot sau un nepatriot", îndemnând credincioșii să-l voteze pe candidatul Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, atacând-o pe Maia Sandu cu acuzaţii inventate de minţile bolnave ale unora, cu acuzaţii „neortodoxe", necreştine. „Rugăm să veniți la alegeri și să faceți alegerea corectă. Sfânta biserică nu se implică în politică... Ea supraveghează latura morală și religioasă a întregii societăți (aşa ar fi corect! - n.n.). Biserica mai are o sfân¬tă dato¬rie de a lămuri oam¬nilor pe cine să voteze... (unde este scris acest lucru, în ce carte sfântă? - n. n.)"... Igor Dodon, pe care-l credem creștin și patriot, regulat se împărtășeşte, frecventează biserica, este prieten al bisericii.... Dacă o votați pe Maia Sandu, vă asumați multă osândă și mare păcat în fața lui Dumnezeu" a finalizat acest „propovăduitor creştin".

Cine este acest Markel? Are un trecut tumultuos implicat în mai multe activităţi necreştine. „Ziarul de Gardă" a scris în 2014: „...Preasfinţitul locuieşte într-o casă de milioane, la Bălţi. Imobilul de lux, cu două niveluri, a fost trecut, în vara anului 2014, pe numele unui tânăr de doar 20 de ani, în urma semnării unui contract de întreţinere pe viaţă. Şi băiatul, student la drept, dar şi mama acestuia, au refuzat să ne spună care este relaţia dintre tânăr şi episcopul Marchel, cunoscut pentru implicarea sa în mai multe scandaluri cu iz politic, fapte pentru care a fost chiar urmărit penal de către procurori. Marchel, în virtutea funcției pe care o deține nu are dreptul bisericesc să aibă viață de familie sau copii...". Şi atunci noi, creştinii adevăraţi, nu pretinsul creştin socialist Dodon, ne întrebăm: cu ce drept moral acest Markel aruncă cu piatra în doamna Maia Sandu? Fiind o înaltă faţă bisericească se vede că nu cunoaşte îndemnul lui Iisus Hristos: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei"... Ei, mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc" (Ioan 8,9). De fapt de ce ar trebui să ne mai mire imoralitatea unor slujitori ai bisericii când însuşi mitropolitul Vladimir se postează împreună cu comunistul V. Voronin pe fundalul secerii şi ciocanului - simbol satanist al celora pe care i-a anatemizat ultimul patriarh al Rusiei, Tihon.

Să vedem încă o dată cât de creştin este acest comunist socialist Dodon, cât de creştin poate fi acest Pavlik Morozov încorsetat fiind în chingile metalice ale ideologiei marxist-leninist-ateist-satanice, pe care a îmbrăţişat-o încă din copilărie (şi o mai promovează şi astăzi). Am mai scris despre aceste lucruri absolut incompatibile: să fii adept al ideologiei satanist-marxist-leniniste şi în acelaşi timp să fii bun creştin cum afirmă feţele bisericeşti Kiril, Vladimir, Markel ş.a. În a. 2010 dădea jurământ de credinţă pe veci lui Lenin, învăţăturii lui, înclusiv, despre rolul religiei: „Întregul nostru program este bazat pe o concepţie ştiinţifică despre lume... Propaganda noastră include în mod necesar şi propagarea ateismului (V.I. Lenin. Socialismul şi religia). În Călăuza ateistului se spune: „Ştiinţa şi religia sunt legate de două concepţii despre lume diametral opuse...". Pentru oricine este clar că ceea ce fac acum înaltele feţi bisericeşti este promovarea politică a celora pe care ultimul patriarh (adevărat !) al Rusiei ia anatemizat la 19.01.1918, anatemă care nici până astăzi nu a fost ridicată. Luaţi în consideraţie acest lucru stimaţi mireni!
Devenind deputat în acelaşi ani pe listele P.C.R.M. a mai dat un jurământ „Mă oblig să nu uit că votul fracţiunii Partidului Comuniştilor şi votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziţie unică. Mă oblig să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezintă cea mai gravă crimă morală împotriva intereselor Partidului Comuniştilor, împotriva a mii de susţinători, care mi-au încredinţat dreptul de a acţiona în numele lor". Doar peste un an de zile a uitat de jurământul dat, părăsindu-şi bosul. Acelaşi jurământ a dat când a intrat în Partidul Socialiştilor al V. Abramciuc şi V. Krâlov în 2013 ca la scurt timp după alegerea lui în fruntea partidului, procedând ca puiul de cuc, ca un veritabil Pavlik Morozov, ia alungat pe cei doi din propriul partid. Acelaşi lucru va face şi cu încrederea Dumneavoastră stimaţi alegători dacă, nu dea Domnul, îl veţi pe Dodon în funcţia de preşedinte pe 13 noiembrie, în ziua de Duminică care în traducere din latină înseamnă ziua Domnului (unica denumire creştină a zilelor săptămânii). Ar fi un mare păcat. Dodon nu are nimic sfânt, trădările fiind esenţa firii lui, crezul lui, despre acest lucru spunând însuşi cel care-l cunoaşte cel mai bine, care a încălzit şarpele la pieptul lui „Din trădători ca aceştia să iasă preşedinte?".

Să încercăm să abordăm o altă latură a portretului candidatului la preşedinţie I. Dodon, aducând şi alte argumente pentru a nu fi votat Dodon. Încă nu a devenit preşedinte însă deja a reuşit (în stilul mentorilor săi!) să strice relaţiile cu vecinii. În adresa României Dodon şi valeţii săi au făcut mai multe declaraţii şi acţiuni provocatoare: a se vedea ruperea hărţii României Mari de către holopul său Batrîncea, declaraţia tâmpită a lui Dodon că nu „va admite ca talpa jandarmului român să calce pământul Moldovei (ciubota moscalului poate călca pământul Moldovei!). Mai recent, prin declaraţiile tâmpite referitor la Crimeea a deteriorat grav relaţiile cu vecinul din est - Ucraina. Aceasta şi-a rechemat de urgență ambasadorul la Kiev „pentru consultări" exprimându-se diplomatic însă este clar că e în semn de protest. Rada Ucraineană l-a declarat pe Dodon persoană indezirabilă pe teritoriul Ucrainei şi a anunţat că „...că dacă la conducerea Republicii Moldova va fi ales președinte Igor Dodon, care în campania electorală a recunoscut Crimeea, regiunile Lugansk și Donețk ca fiind parte a Federației Ruse, Ucraina va închide frontiera pentru cetățenii Republicii Moldova și aceștia vor putea intra pe teritoriul Ucrainei doar în baza vizelor conform practicii statelor europene, inclusiv din Spațiul Schengen...". Gândiţi-vă bine stimaţi alegători pe cine votaţi duminică. În primul rând cei care, aflându-Vă la hotar cu Ucraina, deplasându-vă până acum relativ uşor la Odesa, Moghiliov, L'vov, ce veţi face după alegeri? Ucraina nu e Republica Moldova. Demonstrează acest lucru şi în războiul ei cu Rusia. Să fim siguri că aşa va fi. Dacă va fi ales preşedinte Dodon va fi vai de capul nostru cum ar spune maestrul.

Întrebat în una din emisiuni de dezbateri electorale ce a făcut Rusia pentru Republica Moldova de la independenţă încoace însuşi Dodon nu a putut spune nimic concret, în afară de declaraţii sterile despre raiul rusesc, care va fi construit în acest colţ de ţară dacă ne vom întoarce cu faţa spre Rusia. Dimpotrivă preţul la gazul natural şi petrol importat în Republica Moldova s-a mărit de zeci de ori. Pe timpul guvernării comuniste cu ministrul finanţelor I. Dodon preţul la gazul natural depășise 400 $/1000m3 şi era mai mare decât preţul de vânzare pentru ţările europene. Dar Rusia, singură aflată sub aspect economic în situaţia noastră, nici nu poate cu nimic ajuta Republica Moldova să iasă din această groapă economică. Ce ne aşteaptă în Rusia ne spune Alexei Isaev, un salvator din cadrul Serviciului Situațiilor Excepționale din Moscova, rus get-beget și mare patriot al țării sale: „Din păcate, în Rusia, producerea și industria sunt la un nivel foarte scăzut. Foarte puține medicamente, electronică se produc aici. Multe lucruri necesare pentru viață erau importate, iar analoagele lor nu se produc în Rusia. Dolarul a crescut de două ori, salariile au rămas aceleași. Veniturile oamenilor au scăzut. Să găsești de lucru este mai complicat". Acesta este raiul spre care ne îndeamnă Dodon?

Totodată, ajutorul venit sub diferite forme din partea Uniunii Europene, S.U.A. şi România în ultimii 25 de ani (atât de blamaţi de tălâmbul Dodon şi stăpânii lui din Kremlin) depăşeşte mai multe miliarde de dolari. S-au construit drumuri, diverse edificii cu menire socială: şcoli, grădiniţe de copii şi centre culturale. Să luăm doar ultimul act de binefacere al României: deschiderea acestei bijuterii a oraşului Chişinău, Muzeul de Arte, pentru renovarea căruia România a acordat un milion de euro. În stadiu de realizare se află renovarea Sălii cu Orgă din Chişinău şi reconstruirea Teatrului „B.P.Haşdeu" din Cahul, de asemenea prin donaţii româneşti. Au fost donate microbuze pentru şcolile reformate. Au fost acordate diverse subvenţii pentru susţinerea agriculturii, unele sectoare atingând standarde europene în calitate. Au fost realizate o serie de proiecte în domeniul eficienţei energetice, irigaţiei etc. „Uniunea Europeană a investit mult în Republica Moldova, crede în parcursul european al acesteia și dorește ca Moldova să fie condusă de un Președinte pro-European, dar decizia este a cetățenilor Republicii Moldova. Ei știu omul în care au cea mai mare încredere, în a cărui competență și integritate pun bază" declară Ziegfried Mureşan, europarlamentar P.P.E., vicepreședintele comisiei bugetare a Parlamentului U.E.

„Dodon va ține Republica Moldova în zona gri a influențelor oligarhice, a culiselor murdare și opace, care aduc profit unui număr foarte restrâns de politicieni și clienți. Maia Sandu are puterea celor fără de putere și, pe această bază, poate aduce o viață mai bună tuturor cetățenilor", crede europarlamentarul din partea P.P.E. Cristian Preda. Stimaţi tineri şi bătrâni, bărbaţi şi femei, să demonstrăm că ne-am învăţat să separăm grâul de neghină, să deosebim binele adevărat de cel simulat, adevărul de minciună. Să votăm Maia Sandu!