Gogoseria Cotroceni

„În această dimensiune a tragicului, când omenirea pare un tablou fals vândut la licitație, în acest pustiu de mătase al lumii, când parcă și brazii și-au schimbat tulpinile între ei, ne vom simți mai siguri arcuiți la pieptul lui Dumnezeu, care ni l-a dăruit pe singurul Lui Fiu, Mântuitorul Iisus! (Maria Diana Popescu)

În România se practică genocidul oficial

Am citit recent revolta unui jurnalist, plină de furie, adresată falselor somităţi care calcă orbeşte peste cadavrele românilor: „Vă jucați cu viețile noastre, cu viețile copiilor, părinților și bunicilor noștri. Bătălia voastră oarbă...

Criza rachetelor1962-2022

Războiul indirect dintre Rusia şi S.U.A., prin proxies, pare deja inevitabil. E vizată în primul rând Ucraina, dar nici România şi Polonia, vârfurile de atac ale SUA şi ale N.A.T.O. din Europa de Est, nu sunt la adăpost. Recentele negocieri ruso-americane, deschise anul trecut la Geneva şi încheiate dezastruos la începutul lui ianuarie 2022 tot la Geneva, au statuat un deplin succes diplomatic rus. SUA şi aliaţii săi occidentali, precum şi cei din estul Europei sunt azi în defensivă, ameninţaţi. Iar cu Ucraina, mărul discordiei, se poate întâmpla orice, inclusiv să fie pur şi simplu anexată...

Ioan-Aurel Pop

Reflecțiile de față au fost îmboldite de apariția metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2021-2022.  În urma lecturii laboriosului document, rămâi - mai ales dacă ești om de școală - cel puțin cu o mare nedumerire: „Istoria și tradițiile minorității maghiare”, dar și „Istoria și tradițiile minorităților naționale” se află în centrul atenției, pe când „Istoria românilor”, „Istoria universală”, „Istoria României” nu sunt pomenite deloc, nici măcar în paranteză. Ceea ce intrigă și mai mult este permisiunea ca...

Anatol Petrencu

În 2001, la Chișinău, a fost publicată cartea lui Nursultan Nazarbaev „Kazahstan - 2030: Prosperitatea, securitatea și creșterea bunăstării tuturor cetățenilor Kazahstanului. Mesaj al Președintelui țării către poporul Kazahstanului”[1]. Autorul cărții, astăzi cel mai căutat om de pe Globul pământesc, scria în sa Adresare că în preajma anului 2030 Kazahstanul va deveni un „Ghepard al Asiei Centrale” și va servi drept exemplu pentru alte țări în curs de dezvoltare. În închipuirea lui N. Nazarbaev, asemenea ghepardului, Kazahstanul „va fi înțelept în creșterea urmașilor, apărându-i de musafirii...

Ana Corina  Sacrieru 2022

Ieșind azi din sală, de la procesul profesorilor din București împotriva procentului de 60% Și, mai apoi, din cel al studenților din Universitatea București, care țin piept aproape singuri tăvălugului demonic care îi afectează, mă gândeam că nu e deloc întâmplător că Sentința civilă nr. 1/2022 a Curții de Apel București și Sentința civilă nr. 2/2022 a Curții de Apel Cluj dispun anularea actelor administrative abuzive care batjocoresc viețile noastre. Aceasta înseamnă că Justiția Română a început anul concentrată pe miza teribilă a coșmarului pe care îl traversăm.

Pare că Dreptul a...

Dan Cristian Ionescu

Avem o lege (ianuarie 2021 - n.r.) numită popular „antițigănească”. Nu fiindcă ar fi împotriva țiganilor, ci dimpotrivă - dar așa a ajuns cunoscută. Precizez că nu am citit-o fiindcă de mult timp îmi este silă să citesc legile votate de Parlamentul României, pe fond toate împotriva poporului român iar din punct de vedere juridic redactate de imbecili siniștri și lipsiți de cele mai elementare cunoștiințe ale tehnicii legislative. Plecînd de aici, voi face o serie de comentarii.

Eu știam, din fragedă copilărie, de „țigani” (sau „ghifți”, cum se spunea în aromână în casa mea). M-am trezit după...

Curea Ovidiu-Siempre Cuba

Numele Cubei rămâne legat de un alt eveniment deosebit, rămas în istorie sub denumirea de Criza rachetelor. Un eveniment care putea evolua în mod dramatic pentru întreaga omenire. Un eveniment curios, ciudat și aproape incredibil care, revăzut acum, la peste 50 de ani de la producerea lui ne face să ne gândim la cât de fragilă este existența noastră pe acest pământ, la cât de mult depinde ea, în ultimă instanță, de reacțiile unor oameni care nu sunt nici dintre cei mai inteligenți, nici dintre cei mai înțelepți. Este înspăimântător cu câtă ușurință, indiferență și inconștiență lăsăm uneori ca...

Adriana Vitan Balint  2

Să fii președintele Parlamentului European, să te vaccinezi de trei ori cu același vaccin în mai puțin de un an de zile, să te miri ce disfuncție o avea sistemul tău imunitar, dar să obligi peste 500 de milioane de cetățeni să accepte „legile tale”, peste capul legilor lor fundamentale, abia asta arată la ce nivel periculos de disfuncționalitate a ajuns toată harababura asta plină de funcționărime inutilă care papă bugete colosale din buzunarele noastre (a se citi Uniunea Europeană - n.r.).

Moartea stupidă a președintelui Parlamentului European demonstrează, încă o dată, că un continent...

Frica

Nu există alt sentiment, altă trăire care poate paraliza atât de puternic, precum frica. De ce? Pentru că e sentimentul care te face să fugi sau să lupți! Împotriva cuiva, a ceva sau să te ascunzi. Tot de frică!

A fugi, nu e o soluție. Singurul moment, în care frica transpusă în fugă te salvează, este când are ca și cauză instinctul de conservare, de supraviețuire în clipa pericolului de moarte. Iminent! Doar atunci!

Că să trăiești doi ani în frică, înseamnă să degradezi totul în tine. De la neuroni până la ultima celulă a organismului! Să trăiești într-o frică patologică, continuă, deja...

Manasstirea Putna 2

Sărbătoarea de la Putna a avut scânteiere şi prin mulţimea de bucovineni îmbrăcaţi în miraculoasele lor costume populare, princiare care au înnobilat evenimentul.

Ospăţul domnesc din Duminica Serbării a avut ca desert cele mai elogioase şi tămâioase discursuri aparţinând d-lui Silaşi, prefect la seminarul greco-catolic din Viena,I.C. Sbiera, redactorul foii Societatea pentru cultura poporului român din Bucovina,A. Mureşanu solul Ardealului, părintele Procopeanu din Dorna, Costinescu şi Stănescu din Arad, episcopul Filaret Scriban şi egumenul Ciupercovici.

În a treia zi a serbării, Luni...

M Eminescu pictura

Se vorbește mult, în ultimii ani, despre cultura europeană, prin care unii încearcă să pună în umbră culturile naționale, inclusiv cultura română. Cultura europeană nu există în sine, fiindcă ea nu este produsul unui popor european și nici al unei limbi europene. Cultura europeană există prin culturile naționale, care exprimă specificul fiecărui popor, în contextul moștenirii comune europene.

Eminescu este european, pentru că exprimă esența spiritului românesc și este cel mai reprezentativ creator român fiindcă s-a încadrat în numitorul comun european.

Eminescu nu a fost declarat prototipul...

Bau Bau Einsatzkommandant
Chiar dacă sinistrul Fauci va fi judecat pentru crimă împotriva umanității, consecințele faptelor sale și-au pus o amprentă grea pe viața oamenilor de pe întreaga planetă. „Certificatul verde”, similar „NaziPass”-ului de „arian” din cel de-Al Treilea Reich, au răsfrânt asupra umanităţii  consecinţe dramatice uluitoare, care au deschis porţile grele ale sclaviei, şi controlului total al cetăţenilor planetari. „NaziPass”-ul „verde”, în formă modernă digitalizată, a fost investit cu linii decizionale mai monstruoase decât cel nazist - cum s-a dovedit a fi recentul caz al tenismanului Novak...

Criza rachetelor 2022

În spiritul neutralității, al obiectivității dar și al îngrijorării, vă supunem atenției un text scris de  Boris Karpov[1] în contextul celei mai încordate și grave crize planetare de după „Criza rachetelor” din anul 1962. Niciodată după Războiul rece, un conflict armat nu a fost atât de aproape. Să sperăm că se va opri aici! (Redacția).

Pentru cei, mulți fără îndoială, care nu au urmărit îndeaproape situația, iată un rezumat pentru a explica tensiunea dintre Rusia și S.U.A. Nu-i pun la socoteală pe europeni, deoarece ei sunt doar accesoriile lui Biden.

La căderea Uniunii...

Gh Buzatu-Pace ai razboi 1
La scurt timp după ce a preluat puterea (6 septembrie 1940), generalul Ion Antonescu a înlăturat din armată numeroase cadre militare de conducere superioară, considerate a nu fi corespuns împrejurărilor dramatice prin care trecuse ţara în vara anului 1940.
Prin aplicarea art. 58 din Legea Înaintărilor în Armată au fost trecuţi în retragere „pentru incapaciate” 80 de ofiţeri, între care:
- 1 general de armată (Constantin Ilasievici);
- 5 generali de corp de armată (Florea Țenescu, Ioan Ilcuşu, Grigore Cornicioiu, Ioan Bengliu, Gheorghe Argeşanu);
- 2 generali de divizie (Gheorghe Mihail...

Adriana  Vitan Balint

Hai să vă spun eu cum e cu porcăria asta de campanie cu energia așa-zis verde și mașinile electrice, până nu începe facebook-ul să cenzureze și postările care nu cântă oda globalistă cu poluarea.

Mașina electrică o încarci în fiecare noapte câte 8 ore. „Plinul” ajunge vreo 90 de km. Cât să te fâțâi, dar nu în exces, o zi prin oraș. Dacă mai vrei curent, te duci la vreun mall, o parchezi pe locul verde, chiar în gura magazinului și, cât stai la cumpărături, o mai încarci un pic. Acolo te costă 10 lei pe oră. Dacă vrei un „plin”, te costă vreo 80 de lei (10 lei x 8 ore). Adică dai 80 de lei...

Manasstirea Putna 1

Poporul Român e una din minunile lui Dumnezeu în marşul Lui pe pământ!” (Petre Țuțea)

„Putna a jucat/ joacă un rol important în istoria culturii, a artei şi a evlaviei româneşti... Ea are strălucire prin faptul că, iată Ştefan cel Mare şi Sfânt şi-a ales locul de veci aici” (Arhimandrit  Melchisedec Velnic, Părintele Iachint, Stareţul şi Duhovnicul, Ed. Nicodim Caligraful, Sfânta Mănăstire Putna, 2015).

Mănăstirea Putna a fost prima şi cea mai însemnată ctitorie a Marelui Ştefan, cu scopul de a fi necropolă domnească, dar cu sensul de a zămisli frumuseţea divină a zidirilor...

Mihai Batog Bujeniță
Biroul prim-ministrului învăluia într-o tăcere solemnă activităţile uzuale de la prima oră ale înaltului demnitar. Aroma unei cafele braziliene şi a unui trabuc original, cubanez, dădea locului un aer de altar al gândirii. Mai ales că domnul prim-ministru răsfoia cu foarte mare atenţie un material informativ asupra unor probleme financiare care-l priveau direct. La un moment dat însă, o gheară rece îi strânse inima, iar figura sa impunătoare de bandit cu experienţă viră destul de rapid spre o culoare vineţie.
Ca să nu facă infarct, scoase din buzunarul de la piept sticluţa cu doctorii şi bău...

Ben Todică

Toate țările pașnice au fost jefuite în ultimii 200 de ani, zice Strabo. Mai mult, englezii au prădat trei sferturi din planetă înaintea imperiului actual. Da, au făcut-o, însă corp la corp. Nu au pârjolit întreaga civilizație cu tot cu viețuitoare și întreaga natură de ziceau moșnegii că pe unde trec aștia nu mai crește iarba. Așa au fost toate imperiile. La sfârșitul războiului cu romanii, bunicul meu Dorilaeus a predat romanilor mai multe cetăți din regiunea Pontica, care au promis că vor avea grijă de noi și că ne vor onora cu cetățenie romană. Au făcut-o, însă noi am fost considerați un...

Ex Machina 2014

Vă mai aduceți aminte de monstrul Hannibal din „Tăcerea mieilor” (1991), un psihopatic, un ucigaș în serie, jucat de Anthony Hopkins, care reușește să evadeze din închisoarea specială în care era ținut și bine păzit, ca în final să-l vedem pe o stradă aglomerată, printre oameni, liber, cum se pierde în mulțime? Nu-l mai recunoaștem, confundându-se cu lumea, confirmându-se ideea că monstrul e printre noi! Ceva asemănător se petrece și în filmul S.F. „Ex-Machina” (2014), debutul regizorului englez Alex Garland, care a scris și scenariul, fiind nominalizat pentru el la Oscar, iar filmul a...

Maria Diana Popescu

„Suferiţi daune -  sau, mai rău, aţi murit - din cauza vaccinului Covid? E problema ta, pentru că vaccinul nu este obligatoriu şi tu ai ales să faci injecţia voluntar”. Potrivit ziarului „Gazeta Românească” din Italia, acesta este mesajul lui Roberto Speranza, Ministrul italian al Sănătăţii, transmis unei familii după moartea unei femei în urma vaccinării. De fapt cine este stăpîn pe ministerele sănătăţii din ţările lumii? Cine conduce această organizaţie, asupra căreia cad tot mai grele suspiciuni şi acuze? Pentru prima oară în istoria sa, OMS are un Director General care nu-i...

Pagina 1 din 360

ISSN, ISSN-L 2247- 4374

Editorial

Academia Romana
AOSR
Arhiepiscopia Ramnicului
Boromir
Ziarul Natiunea
Clipa.com
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania
Diana
Grand Hotel Sofianu
UAP Valcea
Editura Fortuna
Muzeul de Arta Craiova

Please publish modules in offcanvas position.