Laurent Louis
„Îi dau dracului pe toți liderii care se joacă cu bombele precum copiii în curtea şcolii" (Deputatul belgian Laurent Louis)

Intervenţie în Parlamentul belgian

Într-un discurs pe tema votului Parlamentului Belgian privind trimiterea de trupe în Mali, deputatul belgian Laurent Louis a atacat vehement politica neo-colonialistă a Franței și SUA, care - sub pretextul „luptei împotriva terorismului" islamic, nu fac altceva decât să instaureze regimuri islamice obediente, în țările din Africa, consolidând hegemonia economică a țărilor occidentale, aruncând înapoi în lumea a III-a o serie întreagă de țări ce începuseră să se modernizeze.

„Aproape peste tot în lume intervenţiile militare şi destabilizarea regimurilor devin din ce i ce mai frecvente. Războiul preventiv a devenit regulă şi astăzi, în numele democraţiei sau al luptei împotriva terorismului, statele noastre îşi arogă dreptul de a viola suveranitatea ţărilor independente şi de a da jos conducători legitimi. Avem Irakul şi Afganistanul ca sechele ale minciunii americane. Au urmat apoi Tunisia, Egipt şi Libia, unde graţie deciziilor noastre, ţara noastră a participat in prima linie la crime împotriva umanităţii pentru a da jos, de fiecare dată, regimuri pe care le definiseram drept progresiste şi pentru a le înlocui cu regimuri islamiste, a căror primă dorinta a fost de a impune Sharia (legea religioasă islamică).

Se întâmplă acum în Siria, unde finanţăm armamentul rebelilor islamişti care vor să-l înlăture pe Bashar al-Assad. Astfel, în plina criză economică, când tot mai mulţi ceăţeni de-ai noştri au probleme în a-şi găsi o locuinţă sau chiar hrană, în a se încălzi şi a se trata... da, aştept să mi se spună cât de mizerabil populist sunt... ministrul de Externe a decis să ofere rebelilor sirieni 9 milioane de euro. Desigur, vom încerca să credem că aceşti bani vor fi folosiţi în scopuri umanitare... o minciuna în plus. După cum vedeţi, de luni de zile ţara noastră nu face decât să participe la acţiuni de aducere la putere a unor regimuri islamiste în nordul Africii şi în Orientul Mijlociu. Ei bine, când se vorbeşte despre a pleca la război pentru a lupta contra terorismului, în Mali, îmi vine să râd.

Nu este corect să mergi in Mali pentru a ajuta Franţa în numele luptei împotriva terorismului islamist, din moment ce susţinem acest terorism în Siria, unde rebelii islamişti vor să-l dea jos pe Bashar al-Assad şi vor să impună Sharia, aşa cum au făcut-o în Libia şi în Tunisia. Trebuie să nu ne mai mintiţi şi să nu mai luaţi oamenii drept imbecili.

A venit timpul pentru adevăr

A venit timpul pentru adevăr. Înarmând rebelii islamişti, cum occidentalii l-au înarmat pe Osama bin Laden, acest prieten al americanilor, până când s-au întors impotriva lui, ţările occidentale au urmărit implantarea în „noile state" baze militare, favorizând intreprinderile lor naţionale. Totul este strategic. În Irak, aliaţii noştri americani au pus mâna pe resursele petroliere. În Afganistan, a fost opiul şi drogurile, foarte utile când vrei să faci bani repede. În Libia şi Tunisia, în Egipt şi în Siria, scopul a fost de a înlocui puteri moderate cu unele islamiste care vor deveni repede ostile şi impotriva cărora vom lupta în curând sub pretextul luptei antiteroriste, pentru a proteja Israelul.

Următoarele ţinte se cunosc deja

Următoarele ţinte se cunosc deja. În cateva luni sunt sigur că trupele noastre se vor îndrepta către Algeria şi apoi, în sfârşit, către Iran.
A porni un război pentru a elibera un popor de un agresor extern este un lucru nobil. A face război pentru a apăra interesele S.U.A., a face război pentru a apăra interesele unor companii, pentru a pune mâna pe mine de aur, asta nu are nimic nobil şi asta face din ţările noastre, ţări agresoare. Nimeni nu îndrazneşte să vorbească despre asta. A denunţa un regim care poartă asemenea războaie este o mândrie pentru mine. Îmi cer scuze pentru vocabularul colocvial folosit, dar vreau să-i dau dracului pe toţi liderii care se joaca cu bombele precum copiii în curtea şcolii. Nu am respect nici faţă de jurnaliştii care vor să-i ia pe cei care nu sunt de acord, drept debili mintali, în timp ce jurnaliştii ştiu că aceştia au dreptate de fapt.

Ni se spune că Franţa a răspuns strigătului de ajutor al preşedintelui din Mali. Să nu uităm însă că acest preşedinte nu are nicio legitimitate şi că a fost pus în funcţie pentru a asigura tranziţia după lovitura de stat din martie 2012. Pentru cine lucrează acest preşedinte de tranziţie ? Iată prima minciună. Preşedintele francez Francois Hollande a îndraznit să spună că poartă acest război impotriva jihadiştilor care ameninţă - ţineţi-vă bine -, teritoriul francez şi european. Preluând acest argument, jurnaliştii şi politicienii noştri au dat dovadă de un tupeu inimaginabil.

Este o ipocrizie! Scopul războioului din Mali este limpede. Şi pentru că nu se vorbeşte despre el, eu voi vorbi.

Cum pot veni oare cu un asemenea argument în timp ce Franţa sau Belgia nu au ezitat să înarmeze şi să susţina jihadiştii în Libia şi să-i susţină şi acum în Siria? Acest pretext nu face decât să susţină interese strategice şi economice.
Frica de incoerenţă a Occidentului a dispărut însă, pentru că se face totul ca aceasta incoerenţă să fie ascunsă. Însă ea este prezentă.

Un alt argument utilizat pentru a justifica aceste operaţiuni militare este apărarea drepturilor omului. Aşa se întâmplă şi în Mali. Trebuie să acţionăm, pentru ca altfel nenorociţii de islamişti vor instaura Sharia, vor lapida femeile şi vor tăia mâinile hoţilor. Intenţia este nobilă, nobilă şi salvatoare. Dar pentru ce? Pentru ce, atâta timp cât țara noastra a participat la aducerea la putere a islamiştilor în Tunisia şi Libia şi este prietenă cu Arabia Saudită. Vă invit să-i intrebaţi pe tinerii tunisieni care au fost la baza revoluţiei de acolo dacă sunt fericiţi de situaţia lor actuală. Este o ipocrizie! Scopul războioului din Mali este limpede. Şi pentru că nu se vorbeşte despre el, eu voi vorbi.

Obiectivul este de a lupta inpotriva Chinei

Obiectivul este de a lupta inpotriva Chinei şi de a permite aliatului nostru american să-şi menţină prezenţa în Africa şi în Orientul Mijlociu. Acesta este scopul acţiunilor neocoloniale. Şi, veţi vedea, când operaţiunea se va termina, Franţa îşi va menţine baze militare în Mali. Aceste baze vor servi şi americanilor şi, în acelaşi timp, companiile occidentale vor pune mâna pe contracte care vor priva, încă o dată, ţările recolonizate de bogaţiile lor şi de materiile lor prime. Să fim bine înteleşi, primii beneficiari ai acestei operaţiuni militare vor fi patronii şi acţionarii gigantului francez Areva, care încearcă de ani de zile să obţină exploatarea uraniului la Falea, o localitate cu 17.000 de suflete la 350 de km de capitala Bamako. Şi nu ştiu de ce, simt că nu va mai trece mult până când mina aceasta va fi exploatată.

Mali este un producător de aur... Lejeritatea cu care luăm deciziile de a intra în războaie

Mali este un producător de aur. Dar de puţin timp a fost desemnat drept o ţară care ofera condiţii de talie mondială pentru exploatarea uraniului. Cât de ciudat, nu!? Încă un pas către războiul cu Iranul. Este evident. În final, permiteţi-mi să subliniez lejeritatea cu care luăm deciziile de a intra în războaie. Guvernul acţioneaza fără minima autorizare a Parlamentului. Pare că are dreptul. Trimite materiale şi oameni în Mali. Dar Parlamentul acţionează abia după aceea şi când o face, ca şi acum, nu sunt prezenţi decât o treime din deputaţi. Este o lejeritate culpabilă, venită din partea unui Parlament supus total dictatelor partidelor politice."