La nivel mondial, decidenţii vorbesc despre forţe oculte! Intern se insistă pe  propaganda rusească şi pe troli informaţionali. Reglarea de conturi este departe de a fi încheiată. Cu circa două săptămâni în urma, lansam întrebarea:  recidivează bioterorismul?  Întrebarea a rămas fără răspuns! Să fie Coronavirisul o acţiune teroristă?, întrebam tot atunci!  Măsurile speciale au fost concentrate spre alte soluţii, iar oamenii sunt panicaţi!  Întâmplător  sau nu, China este chemată în judecată de către S.U.A. Daunele solicitate în valoare de 20.000 de miliarde de dolari sunt greu de contabilizat. Acuzaţiile aduse sunt deosebit de grave: „coronavirisul este rezultatul unor arme biologice pregătite în laboratoarele chineze!”, dar certitudinea rămâne... incertă. Informaţiile obligă la cunoaştere şi dovezile nu au fost prezentate. Analiza  de Intelligence deschide mintea celor are vor să audă şi să înţeleagă! Cine are nevoie de fantome operative?  

Anormalul devine deja normal!

Unii medicii îşi dau demisia, alţii solicită pensionarea, în timp ce cei de pe câmpul de luptă sunt intimidaţi de directori incompetenţi pentru vina de a fi îndrăznit să solicite o mască de protecţie! Pregătirea pentru supravieţuire lipseşte! Nenumărate spitale stau pe butoaie de pulbere. Medicii rezidenţi sunt aruncaţi în prima linie! Lipsa de experienţă nu contează. Măştile lipsesc, combinezoanele rămân agăţate în contractele încheiate cu partenerii externi! SARS COV-2 nu a apărut din Lampa lui Aladin! Spălatul pe mâini şi „distanţa socială” rămân unicele soluţiii aflată la îndemâna românilor „de rând”!  Oricum, în isteria haosului creat, e aproape imposibil ca oamenii să înţeleagă ce se întâmplă. Trăim un scenariu cu rol de antrenament? Există un pericol real? Manipularea, sigur funcţionează!

Sănătatea populaţiei este condamnată prin declaraţii fără acoperire

Declaraţiile oficiale curg, dar promisiunile întârzie să fie puse în practică! Cu un ministru demisonar - din motive greu de acceptat - în plină criză,  cu linii de producţie care promit că vor asigura peste un milion de măşti,  afacerile cresc! Cine câştigă? Cine pierde? Plafonarea preţurilor la alimentele de bază, pâine, lapte, zahăr, ulei, ouă... au devenit poveşti pentru adormit copiii!

Cu sau fără mască, realitatea îşi arată faţa hâdă

În mod cert, împrumuturile la bănci trebuiesc plătite. Orice amânare nu face decât să crească dobânzile la credit.  „La un credit de nevoi personale de 10.000 euro (echivalent în lei) pe 5 ani, cu o dobânda de 9% pe an, după perioada de amânare de 9 luni, rata lunară creşte cu 52 lei (sau 64 lei, dacă se capitalizează dobânda). La un credit ipotecar de 60.000 euro (echivalent în lei) pe 30 ani, cu dobânda de 5% pe an, rata lunară creşte cu 180 lei, pe următorii 5 ani [1].  Să nu uităm că  Băncile din România nu au pierdut niciodată! Cu multă răbdare şi cu mintea limpede, trebuie să gândim la ce ne oferă amânăriule şi... viitorul.

Luna aprilie 2020 va fi o lună fierbinte! 

Mai devreme sau mai târziu, coronavirusul se va stinge, aşa cum s-a întâmplat cu gripa aviară şi pesta porcină! Fără îndoială, comparaţia nu este potrivită, pentru că viaţa unui om nu poate fi compensată în bani! După cele două dezastre menţionate, producătorii interni au dat faliment, în timp ce producătorii externi au năpădit asupra României!  În anul 2005, nu mai puţin de  420.000 de păsări au fost ucise şi pagubele au atins sume de miliarde de lei. Cine a răspuns pentru toate acestea? Nimeni! Bilanţul a fost năucitor şi la pesta porcină! Peste 500.000 de porci au fost eliminaţi din crescătorii şi din gospodăriile oamenilor. Rezultatul? Unul pe măsura aşteptăriuor: preţul la carcasă de porc a ajuns mai ridicat decât cel din Franţa, Marea Britanie sau Olanda.  Porcul românesc a ieşit de pe piaţă, bietul Ghiţă rămânând fără identitate europeană şi fără nicio şansă! Se vorbea chiar şi de o interzicere a creşterii porcilor în gospodăriile şi fermele româneşti. Convenabil pentru „năvălitorii” străini, nu? Se pare că a fost doar un test la care  reacţia românilor a răspuns ferm, NU!

„Drumul spre Iad este pavat cu intenţii bune”?

După COVID - 19, în numele acţiunilor pentru sănătate, datoriile se adună, multe locuri de muncă vor deveni amintire, tensiunea se va ridica la cote mari! Încrederea în noi înşine poate deveni o problemă majoră!  Românii pot să ajungă să nu mai gândească „româneşte”, iar atunci vor apărea violenţele ce vor fi greu de controlat! Recomandările obligă la consultaţii din surse oficiale. Ordonanatele militare, apreciate chiar de către decidenţi imperfecte, urmăresc coronavirusul, fără profesionalismul necesar şi puterea unitară a măsurilor concrete pentru toţi românii, indiferent de vârstă, pentru a evita efectul perfid şi distructiv al unor conflicte între generaţii. Criză provocată de Coronavirus se anunţă tot mai puternică, Suceava fiind apreciat, în mod nedrept,  „Iadul roşu”!  De ce Timişoara supravieţuieşte prin protocoale medicale aplicate cu succes,  fără că acestea să fie asigurate pentru combaterea coronavirusului şi în Suceava? Cum este posibil ca numărul  decedaţilor  să fie furnizat de presa locală suceveană şi mai puţin de către autorităţile cu obligaţii în acest sens? Cine are nevoie de incertitudine? Ce se mai poate face? Sunt întrebări la care cei de la conducerea ţării trebuie să găsească soluţii salvatoare. Circul nu ajută!

Perspectivă sumbră

Mesajele oficiale curg, dar fără forţa de convingere! Comunicatorii înzestraţi, unii, cu darul nevorbirii, se calcă pe picioare în faţa operatorilor TV! Statisticile cu  românii decedaţi tăie respiraţia şi încurcă minţile oamenilor punând în cârca Covid-19 de la fracturi, la boli cronice, infarcturi, A.V.C.-uri şi alte afecţiuni. Unde sunt diagnosticele asociate cu coronavirusul? Situaţia deceselor pe judeţe cauzate de coronavirus? Voit sau nu, lipsesc cazurile unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste,  etc. Să fie comunicarea atât de transparentă pe cât se anunţă? România are nevoie de viitor. Românii au nevoie de siguranţă!

Cine câştigă?

În timp ce angajatorii români specialişti în confecţii  şi-au trimis personalul în şomaj tehnic, acasă, angajăm contracte cu furnizori străini şi cu Case de Mode „cu ştaif”.  Lista contractelor poate fi accesată pe site-ul Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate[2]. Cum este posibil ca o doamnă cu rol de bucătăreasă, la un han din Giurgiu, să câştige un contract cu statul de 12 milioane de euro pentru măşti de protecţie? Cât ajunge să coste o mască?  Romania are nevoie de normalitate şi indiferent de simpatii sau antipatii, faptele bune trebuiesc apreciate, iar mass-media aproape că nu aminteşte de ironizatul şi criticatul Becali, care, bun sau mai puţin bun, a comandat măşti şi halate pentru personalul medical din toate spitalele ţării... pe banii lui[3]. Nu mulţi au mai făcut asemenea gesturi de omenie. Dintre „aleşii neamului”... nimeni.

România încotro?

Soluţia rezolvării unei situaţii de criză constă în calmul, înţelepciunea şi competenţa celor cărora le-a fost încredinţată conducerea ţării. Este nu doar datoria, este obligaţia lor, iar cei care nu sunt capabili s-o facă, să lase loc celor care vor şi pot s-o facă! Ordonanţele militare curg! Noi, în timp ce  nesiguranţă ne alterează sufletul şi amplifică panica, stăm închişi în casă, iar teama indusă zilnic şi instinctul de conservare ne obligă să rămânem fixaţi după uşă! Dar nu asta este rezolvarea!

Bunul Dumnezeu să ne lumineze mintea!

---------------------------------------------------