Titanicus Pontifus Maximus Obama
Din lumea... lui Titanicus Pontifus Maximus
- „Ţara tuturor posibilităţilor” -

Pentru cei care sunt în aşteptarea fatidicului eveniment care, după Calendarul Mayaş, urmează a avea loc la 21 decembrie, 2012, orele 23:11 Pacific Standard Time, când acest conglomerat de dezordine şi de haos generalizat va intra într-o noua fază evolutivă - a se citi, dispariţie - am o veste care sper să le mai ridice puţin zdruncinatul lor moral. Mark Twain, numele sub care este cunoscut scriitorul American Samuel Langhorne Clemens, ne-a lăsat în urma cu peste 100 de ani, următoarea butadă: „If the world comes to an end, I want to be in Cincinnati. Everything comes there 10 years later." (dacă lumea se va sfârşi, vreau să mă aflu în Cincinnati. Totul soseşte acolo 10 ani mai târziu.) Eu, în bunele intenţii pe care le nutresc pentru conaţionalii mei, recomand Mioriticul Plai Carpatin, unde unele lucruri nu ajung niciodată, sau chiar dacă ajung au un mod original de manifestare şi interpretare. Oricum, până când omenirea sa intre într-o noua fază evolutivă, S.U.A. a făcut deja acest salt. Greu de crezut, dar într-un discurs menit să genereze noi sufragii electorale, Titanicul Pontifus Maximus, a spus textual: „In the world ye shall have tribulation: but be of good cheer; I have overcome the world." (În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, eu am cucerit lumea.) N-am nici cel mai mic dubiu că Titanicul personaj a cucerit lumea, preşedintele Statelor Unite ale Americii, fiind considerat de jure şi de facto omul numărul 1 al Planetei. Surpriza a fost cu totul alta, când am constatat că cel mai puternic om al Planetei, care şi-a petrecut tinereţea în Indonezia, tatăl fiind de religie Islamică, a preluat, în discursul electoral, un citat regăsit în Evanghelia după Ioan, capitolul 16, versetul 33. Ca o părere strict personală, ar fi trebuit să aprofundeze şi acel citat celebru, regăsit tot în Evanghelia după Ioan, cap 8, versetul 32 şi aflat pe frontispiciul profesionalei al ultrasecretei Agentii Centrale de Investigaţii (C.I.A.) şi care spune: „Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul va va face slobozi." Şi să nu mai admită acest tsunami dezinformativ de care avem parte în fiecare zi.

Nu realizez ce adevăr trebuie să cunoaştem. Un lucru este cert, „Titanicul" poate fi declarat invingator, înainte de alegeri şi fără a fi bombardaţi cu adevăruri, departe de... adevăr. Tuturor, acestor fabricanţi de adevăruri la comandă grupurilor de interese, le recomand să citească un citat regasit în Ifigenia in Taurida, a lui Goethe, actul III, sc.1: „Zwishen uns sei Wahrheit" - Între noi să fie adevărul! Deocamdată, între ei, guvernanţii şi noi - guvernaţii există numai un pact social nefuncţional, care nu are nimic comun cu adevarul. Cert este că prin plasarea lui Mitt Romney, în fruntea preferinţelor electoratului republican, s-au creat premisele maxime pentru realegerea actualului preşedinte pentru încă un mandat prezidenţial. Având în vedere antecedentele privind modul în care a fost tratată religia Mormonă în America, nicio persoană în deplinătatea facultaţilor mintale n-ar putea vedea un preşedinte ca facând parte din aceasta denominaţie. Este adevărat, până la alegerile din 1960, acelaşi lucru viza şi pe cei de religie catolică, ceea ce dovedeşte că până şi în America, preceptul de democraţie, nu este chiar asa de democratic.

Fără a avea pretenţia că vă spun absolut totul, am să încerc să creionez câteva aspecte din modul cum au fost trataţi mormonii în America, ţară, cel puţin teoretic, statuată pe precepte specifice unui stat democratic. Până la admiterea în Uniunea Statelor Americane, eveniment întâmplat la 4 Ianuarie 1896, mormonii s-au bucurat de „atenţii" speciale din partea tuturor statelor pe unde au sălăşluit. În anul 1836, statul Missouri editează Missouri Act care precizează special că Mormonii trebuie exterminaţi - „must be exterminated". Asta, într-o ţară în care Declaraţia de Independenţă stipula clar că „oamenii au fost creaţi egali" de Creator, cu anumite drepturi inalienabile! Deci, nu trebuie să ai dotarea cerebrală a lui Dreistein ca să realizezi că Mormonii, populaţia afro-americană, chiar femeile, nu faceau parte dintre „egali". În 1847, Statul Illinois elaborează un act similar, prin care se cerea Mormonilor să părăsească statul Illinois şi chiar U.S.A., alfel urmând a fi exterminaţi! Ca tacamul să fie complet, în anul 1857, preşedintele James Buchanan - apropos, unul din favoriţii mei pentru ceea ce a lăsat posterităţii - a trimis 25. 000 de trupe federale în Utah, teritoriu populat în exclusivitate de Mormoni, nevoiţi să se retragă din cauza „amabilitatilor" la care au fost supuşi. Chiar acum, în anul de gratie 2012, sondajele de opinie arată că alegerea unei persoane de religie Mormona la Casa Alba, este puţin probabilă. Deci, cu alte cuvinte, rămânem cu ceea ce avem. Presa liberalo-stângista a făcut mare scandal când Ann Romney, soţia candidatului la preşedintia Statelor Unite a cheltuit 900 de dolari pentru o vestimentaţie feminină - o bluză, dar n-a reacţionat cu nimic când prima doamnă a Americii, a cheltuit 50.000 de dolari pentru lenjerie intimă. Deci, ca peste tot, standardele diferă în funcţie de ordinele primite, din partea grupurilor de interese.

În rest, pentru cei interesaţi, sub semnatura mesianicei făpturi a apărut cartea „Dreams From My Father", în care preşedintele îşi reaminteşte mesele servite în copilărie, împreuna cu tatăl vitreg, Lolo Soetoro, musulman indonezian. Doar ca titlu informativ, meniul cuprindea carne de caine, carne de sarpe, carne de tigru şi drept delicatese se serveau greieri prăjiţi. Fiind adept al dictonului latin „De Gustibus Non Est Disputandum", mă întreb totuşi: cum se simte Bo, primul câine al Americii? Pâna să vedem cum se mai simte Bo, câinele familiei prezidenţiale şi „primul câine al Americii", 94.000 de Californieni au rămas fără ajutorul de somaj, fiind în imposibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă timp de 18 luni. Ce vor face aceste persoane, numai Divinitatea ştie. Sub conducerea mesianică şi a noului guvernator Jerry Brown, în anumite zone din California rata şomajului a depăşit 20%, regiuni întregi fiind abandonate!

În America, democraţii au un nou slogan electoral, „Înainte, tovarăşi!" şi ne consolăm cu faptul că problema majoră a U.S.A., căsătoria între persoanele de acelasi sex va fi legiferată, la orizont prefigurându-se o altă problemă majoră: legalizarea zoofilismului, a relaţiilor intime între om şi animal, de preferinţă, mieluşele...
Să nu fie familiar mesianică faptura cu faptul că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut, citat regăsit in Geneza. Cap.1, verset 27, Matei 19:4, Marc 10:6!!!
Aşa cum am încercat să vă familiarizez în nenumarate ocazii, toate marile imperii ale lumii au dispărut, în exclusivitate datorită degradarii morale, de la degradarea morală la cea finală nemaifiind decât un singur pas, ce urmează a fi făcut, dacă următorii patru ani, Casa Alba va avea acelaşi ocupant.

Dacă asta doriţi, „Înainte tovarăşi!"
Grafica - Ion Măldărescu