Trump prsedinte SUA acces denied Peste două zile, la 8 noiembrie, numele noului șef de la Casa Albă va apărea pe toate manşetele ziarelor şi pe ecranele televizoarelor. Campania electorală din Statele Unite ale Americii parcurge ultimii metri, iar opţiunile electoratului sunt încă divizate şi „pe muchie de cuţit". Prin caracteristica şi radicalismul candidaţilor finalişti la fotoliul din „Camera ovală", americanii retrăiesc „Războiul de secesiune", singurul război dus vreodată pe teritoriul lor. În acest Dirty War, alături de machiavelismele din culise, s-au investit zeci, poate sute de milioane de dolari. Procentele sunt împărţite între preferata păpuşarilor din umbră şi a actualului chiriaş de la Casa Albă - Hillary Clinton - şi agresivul ei adversar, susţinut de „sudişti" - Donald Trump. Referindu-se la campania prezidenţială din S.U.A., jurnalistul John Pilger scria: „Trump nu dorește un război cu Rusia; el vrea să dialogheze cu președintele Rusiei, cu președintele Chinei, nu să lupte cu ei. [...] În prima dezbatere cu Hillary Clinton, Trump a declarat că nu va fi primul care va folosi armele nucleare într-un conflict, dar după ce şi-a expus opțiunea nucleară, mass-media a trecut totul sub tăcere". Trump este considerat o amenințare gravă la status quo-ul menținut de aparatul care operează în Statele Unite, indiferent de ocupantul Casei Albe. [...] Clinton ar putea deveni cel mai periculos președinte al Statelor. Fara nici o dovadă, ea a acuzat Rusia de susținerea lui Trump și hacking la e-mail-urile sale, care, publicate de WikiLeaks, dezvăluie că ceea ce a spus Clinton, în particular, în discursul său pentru cei bogați și puternici, este opusul a ceea ce spune în public"[1].

În lunile care s-au scurs, despre candidatul republican s-au spus multe, a fost acuzat de toate relele din lume. Pe altă parte, serioasele vulnerabilităţi de sănătate şi semnele de întrebare ale anchetei F.B.I., la care trebuie să răspundă Hillary Clinton sunt tergiversate şi vârâte discret sub preş. Ne aflăm în faţa a doi actori care duelează cu arme diferite: echilibristica omului establishmentului, Hillary Clinton, contra agresivităţii emoţionale a miliardarului Donald Trump. O dovadă în plus că Mass-media din România nu este imparţială, ci aservită aceloraşi sforării oculte este şi faptul că discursul susţinut de Donald Trump la 13 octombrie 2016, în Florida, la West Palm Beach a fost ascuns privirii românilor. Oponentul favoritei „bilderbergilor" acuză „sistemul" format din „același grup de persoane responsabile pentru războaie şi migrația ilegală" al cărui scop este „o formă radicală de globalism". C.I.A. vrea să-l vadă învins pe Trump. Pentagonul vrea să-l vadă învins. Mass-media americană vrea să-l vadă învins. Chiar și propriul său partid vrea să-l vadă învins. De ce? Pentru că imprevizibilul Donald Trump este o amenințare la adresa guvernului invizibil - spre deosebire de Hillary Clinton, care nu lăsat nici o îndoială că ea va fi gata să meargă la război împotriva celor două țări posesoare de arme nucleare, Rusia și China. Fără a-l comenta în vreun fel, vă lăsăm să citiţi discursul lui Donald Trump şi să trageţi singuri concluziile. (Ion Măldărescu, ART-EMIS).

„Nu există ceva ce actualul « establishment » politic nu ar fi dispus să facă sau minciună pe care să nu o spună pentru a-și întreține prestigiul și pentru a-și susține puterea pe cheltuiala voastră. Grupul politic de la Washington și corporațiile financiare sau de media care finanțează Casa Albă există dintr-un singur motiv: pentru a se proteja și pentru a-și ocroti bogățiile. Actualii politicieni ce formează acum puterea au introdus în joc mii de miliarde de dolari odată cu aceste alegeri prezidențiale. Ca un exemplu, chiar și un singur acord comercial pe care aceștia vor să-l materializeze, presupune implicarea a mii de miliarde de dolari, bani controlați de multe alte țări, corporații sau grupuri de lobby. Pentru cei care sunt la putere acum la Washington, și pentru interesele globale ale celor care au parteneriate în acest moment cu Casa Albă, campania noastră (a republicanilor lui Trump - n.r.) reprezintă o adevărată amenințare.

Acesta nu este doar un alt ciclu electoral de patru ani; campania aceasta reprezintă un punct de cotitură a civilizației noastre, în care se va determina dacă noi, oamenii, vom recâștiga controlul asupra guvernului nostru.

Sistemul politic care încearcă să ne oprească este același grup de persoane care se fac responsabil pentru acordurile noastre comerciale dezastruoase, pentru migrația ilegală masivă în S.U.A. și pentru politicile economice care au lăsat țara noastră secătuită. Pentru ei, totul înseamnă război. Aceasta este o luptă pentru supraviețuirea națiunii noastre, credeți-mă. Aceste alegeri vor determina dacă noi suntem o națiune liberă sau dacă ne iluzionăm ca și o democrație, care este controlată de o mână de oameni care au interese globale. Aceasta este realitatea; ei o știu, ei o știu, voi o știți, de fapt, în bună parte, întreaga lume o știe. Sistemul politic actual și susținătorii lor de media dețin controlul asupra națiunii noastre prin mijloace care ne sunt deja bine cunoscute. Orice persoană îndrăznește să le conteste supremația este imediat catalogat ca «obsedat sexual», «rasist», «xenofob» sau «imoral».

Oamenii din grupul lor vă vor ataca, vă vor calomnia, vor încerca să vă distrugă cariera și familia voastră; vor încerca să vă distrugă orice, inclusiv reputația. Și o vor face mințind, mințind chiar și mai mult. Familia Clinton este ticăloasă. Civilizația noastră măreață, aici în America, dar și în restul lumii, a ajuns la un moment de răscruce.

Am fost martorii campaniei din Marea Britanie (Brexit - n.r.), unde ei au votat pentru eliberarea lor ca națiune din lanțurile guvernelor globale și acordurilor globale comerciale și împotriva cotelor pentru refugiați, factori care le provocaseră anterior subminarea suveranității.

Totuși, centrul de interes al puterii politice mondiale rămâne în Statele Unite ale Americii, dar astăzi este reprezentat de un grup de persoane corupte care ocupă locurile la Washington, iar scopul lor este o formă radicală de globalizare. Resursele lor financiare sunt practic nelimitate, resursele lor politice sunt și ele nelimitate, cele de media sunt imbatabile, de asemenea. Mai mult, ce este însă și cel mai important, lipsa lor de moralitate este la fel, nelimitată. Nu aveam nevoie de asta (campania electorală - n.r.), oameni buni, credeți-mă. Am construit o mare companie și am dus o viață minunată. Puteam să mă bucur de fructele și beneficiile obținute după ani de succese și afaceri reușite pentru mine și familia mea, în loc să trec prin acest spectacol horror de minciuni, decepții, atacuri deșănțate... Fac asta pentru că țara asta mi-a dat atâtea și simt cu putere că este rândul meu să dau ceva înapoi țării pe care o iubesc... Aceste alegeri sunt despre fiecare bărbat, femeie și copil din țara noastră care merită să trăiască în siguranță, prosperitate și pace. Ne vom ridica peste minciuni, calomnii și insultele absurde din partea unor reporteri absurzi și necinstiți.

Vom vota pentru țara pe care o vrem. Vom vota pentru viitorul pe care îl vrem. Vom vota pentru politica pe care o vrem și vom vota pentru a concedia acest cartel guvernamental imediat. Ne-au trădat muncitorii, ne-au trădat granițele și cel mai important, ne-au trădat libertățile. Ne vom salva drepturile noastre suverane ca și nație. Vom opri politica profitului. Vom opri dominația intereselor speciale [...] Ziua noastră de independență este la îndemână și va veni, în sfârșit, pe 8 noiembrie", a spus Donald Trump, adresându-se americanilor[2].

De ultimă oră: sâmbătă, 5 noiembria 2016, în timpul unui discurs la o adunare electorală la Reno, în statul Nevada, Donald Trump, aJohn Pilge-Julian Assange fost scos de urgență de pe scenă în urma unui incident declanşat de o persoană aflată chiar lângă scenă care fi strigat „Armă !". Agenţii serviciului secret au acţionat prompt, în timp ce suspectul (Austyn Crites - potrivit presei americane) a fost imobilizat şi reţinut pentru cercetări. Dacă a fost diversiune sau inconştienţă, poate vom afla. Oricum, „concurenţa lucrează!".

Notă: Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat că Hillary Clinton îi minte pe americani în ce priveşte adevărata anvergură a sprijinului primit de organizaţia teroristă Stat Islamic din partea aliaţilor Statelor Unite. Assange aminteşte de „cel mai important email din colecţialui Hillary Clinton" trimis în august 2014, când actuala candidată la preşedinţie era secretar de Stat al S.U.A., H. Clinton îi cerea lui John Podesta (atunci consilier al preşedintelui Obama, iar acum şeful campaniei lui Hillary) să „pună presiune" pe Qatar şi Arabia Saudită, „care oferă sprijin financiar şi logistic clandestin pentru Statul Islamic şi alte grupări sunnite radicale". Tot el concluzionează: „[...] lui Trump nu-i este permis să câştige, pentru că tot sistemul este împotriva sa. [...] Băncile, serviciile de informaţii, companiile de armament, capitalul străin fac toate front comun în spatele lui Hillary Clinton. La fel şi presa. Atât patronii din presă, cât şi jurnaliştii"[3]. Curând vom putea verifica „în direct" spusele lui Assange.

Grafica - I.M.
------------------------------------
[1] Le Grand Soir, 28 octombrie 2016,