Prof. Univ. Dr. Şerban C. AndronescuForget about Romania and Romanians! Go home to Switzerland!

Renunțați la încercările de a relua un tron pe care atât Dvs cât și tatăl Dvs l-ați degradat prin ușurință și superficialitate în domnie. Niciunul din marii trădători de neam dinaintea Dvs n-a adus țara într-un dezastru mai mare decât acela pe care l-ați adus Dvs la 23 august 1944 prin incompetență și iresponsabilitate. L-ați arestat pe Mareșalul Antonescu într-un moment crucial al istoriei, când avea adeziunea partidelor pentru a încheia un armistițiu cu U.R.S.S., într-un moment când obținuse condiții favorabile de la Stalin. Apoi ați oferit țara fără condiții! Ca urmare, sovieticii au făcut cu România tot ce au vrut, au adus o mizerie materială și morală care a durat o jumătate de secol. Pentru aceasta sunteți foarte vinovat! Zeci de mii de români au murit în închisori sau și-au pierdut sănătatea, familia și prietenii; sute de mii și-au pierdut agoniseala, situația socială, echilibrul moral și rosturile vieții pe care strămoșii, din generație în generație, de sute de ani, prin lupte epocale și victorii strălucite, le-au înjghebat sub conducerea unui lung șir de voievozi admirabili și a doi regi excelenți, Carol I și Ferdinand I. A trebuit să veniți Dvs pentru ca toate aceste realizări să dispară în întuneric și samavolnicie din pricina actului nesăbuit pe care l-ați comis la 23 august. Și pentru toate aceste fapte nici măcar nu v-ați cerut iertare, nici de la Țară, nici de la Neam. Nu există nicio garanție că, dacă reveniți printre români, nu veți fi judecat, așa cum preconizează mulți, pentru cel mai teribil act de trădare comis în istoria mult încercatei Românii.

Ați venit la New York cu ajutorul unei frizerițe îmbogățite și a unui așa zis „doctor în drept", un fumist. Numai faptul că vă asociați cu astfel de oameni arată că nu v-ați schimbat. Așa cum la 23 august ați fost ajutat de invertiți sexuali și curve de lux, așa acum veniți la New York la nivel de salon de coafură și impiegat cu aere de „doctor". Nu ați dat nici un pic de educație românească celor cinci fete pe care doriți să le acceptăm ca prințese române. Unde ați mai pomenit prințese române care nu știu românește decât ca pe vremea fanarioților? Una din ele e descrisă în reviste occidentale ca „la poulpeuse" datorită îmbrățișărilor ei voluptoase. Ea circulă prin Europa însoțită de boy-friend. Prințesa română cu boy-friend! Numai Dvs puteați concepe așa ceva. Și asta fiindcă ați fost conceput, la rândul Dvs, de un tată detracat! Destul, Domnule de Hohenzollern! Opriți-vă!
Go home! You are better off in Switzerland than in Romania!

Șerban Andronescu
New York, aprilie 1991

NOTĂ
„Patriot autentic, caracterizat printr-un dinamism măsurat, Şerban C. Andronescu exprimă realităţi, esenţe şi atitudini desprinse din arealul poporului român, adoptând o atitudine demnă cu mult rafinament. Alternând între ritmul alert, între mirajul vibratil al metropolei americane şi stranietatea flash-uri de viaţă cosmopolită, tensionată, defulatorie şi harababura tranziţiei româneşti, a iniţiat numeroase intervenţii îndreptate împotriva manifestărilor contraculturii şi a kitsch-urilor. Concepute cu mult discernământ, comunicările şi apelurile sale repetate la raţiune, adresate compatrioţilor, creează o imagine pertinentă despre valorile autentice şi relevante ale culturii şi istoriei româneşti, prezentarea lor fiind făcută prin modalităţi tehnico-literare de excepţie." (Ion Măldărescu)

http://www.art-emis.ro/personalitati/190-serban-c-andronescu-1924-2004.html