GlobalizareÎntr-un magistral discurs, tinut cu ocazia Zilei Muncii (Labor Day), la Jersey City, statul New Jersey, pe data de 1 Sepembrie 1980, preşedintele Ronald W. Reagan a lăsat generaţiilor viitoare, următorul postulat: „Libertatea nu este niciodată mai mult decât o generaţie înaintea dispariţiei. Noi nu o transmitem copiilor noştri prin celulele de sânge ereditare. Trebuie luptat pentru ea, protejată şi transmisă lor să facă acelaşi lucru; altfel, la apusul vieţii, ne vom petrece timpul spunând copiilor şi nepoţilor nostri, ce a fost odată în Statele Unite unde oamenii au fost liberi."[1]

După opinia semnatarului acestui eseu, cele lăsate posterităţii de preşedintele Ronald W. Reagan, un geniu al acestui infestat domeniu, numit politică, au aplicativitate perfectă în anul de graţie 2012, când libertatea Americii şi a americanilor, indiferent de descendenţa lor, este pe cale de dispariţie, odată cu menţinerea în Biroul Oval al actualului ocupant. Datorită procesului de îndoctrinare continuă din High School şi Universităţi, unde profesorii într-o majoritate covârşitoare sunt adepţii unor ideologii de extremă stangă, peste 30% dintre studenţi preferă sistemul socialist-comunist celui capitalist, restul fiind deocamdată indecişi.

Aşa cum am menţionat în nenumărate ocazii, indiferent de sistemul politic care se aplică, funcţionalitatea lui este dependentă 100 % de structura educaţională, intelectuală, morală, spirituală etc., a celor puşi să implementeze sistemul respectiv. Cu fondul uman existent pe eşichierul politic, care cu revoltător de puţine excepţii este lamentabil, niciun sistem politic nu va fi funcţional, chiar dacă autorii lui ar avea capacitatea intelectuală a lui „Dreistein".

Pentru surprinzător de puţinii conaţionali, care au printre preocupările lor şi cititul în limba strămoşeaşcă - asta, cât timp va mai exista presa de limba română la singura comunitate din U.S.A. care nu consideră că este necesară existenţa unei prese în limba strămoşească - doresc să reamintesc că introducerea sistemului socialist a fost proferată mult înainte ca Moses Mordecai Marx Levy şi Frederick Engeles să lanseze celebrul Communist Manifesto, în anul 1848. Încă din 1829 Iluministul Britanic, Frances „Fanny" Wright a ţinut o serie de conferinţe şi prelegeri în Statele Unite ale Americii, cerând tuturor organizaţiilor subversive şi revoluţionare să se unească într-o mişcare comună, numită comunism. În anul 1884 se înfiinţează în U.S.A. Societatea Fabian - The Fabian Society, al cărei principal scop a fost promovarea sistemului socialist-comunist. Ca un paradox numele a fost preluat după Generalul Roman Quintus Fabius Maximus, care a trăit in Roma Antica, între 280-203 î.Cr. Foarte probabil Fabian Society a aplicat tactica militară a generalului roman, care în locul unei confruntări directe, a folosit tactica de hărţuire a inamicului, la timpul respectiv generalul cartaginez Hannibal, tactică specifică extremiştilor din ambele tabere. Oricum, vă asigur că generalul roman, devenit ulterior dictator nu putea avea idei socialist-comuniste. Demn de admirat, precept la care ader în totalitate, a fost faptul ca Fabian Society a prevăzut introducerea unui nou sistem politic pe baza unor reforme şi nu pe cale revoluţionara. Doar ca titlu informativ, Fabian Society este fondatoarea Partidului Laburist din Marea Britanie şi are in prezent 15 societăţi, cu preponderenţa in Australia şi New Zeelandă.

În anul 1912, Colonelul Edward M House, unul dintre cei mai importanţi americani ai secolului al XX-lea, apropiat consilier al preşedintelui Woodrow Wilson, persoană care a conceput cadrul juridic al tratatului de pace de la Paris, ce a pus capăt Primului Război Mondial, a publicat Philip Don Administrator, în care a promovat ideile socialismului. La 23 Decembrie 1913 a fost creată The Federal Reserve Bank - de fapt nici federală şi nici de rezervă . A fost planificată la un meeting secret care a avut loc în anul 1910, la Jekyl Island, statul Georgia, de către un grup de bancheri şi politicieni, printre care s-a regăsit, nu întâmplător, şi numele col. Edward M House. Paradoxul, care a scăpat tuturor „geniilor" din toate domeniile este că Platforma-Program numărul 5 din Communist Manifesto, editat în anul 1848, prevedea tocmai înfiinţarea unei asemenea Bănci Centrale. Oricum, după înfiintarea Federal Reserve Bank, presedintele Woodrow Wilson, a exclamat: „mi-am ruinat ţara!". Ca tacâmul să fie complet, în anul 1917, cu ajutorul suportului financiar din New York şi Londra, Vladimir Ilici Lenin a pus bazele celui mai criminal regim din istoria umanităţii. Despre faptul că preşedintele Franklin Delano Roosevelt, singurul preşedinte american care a beneficiat de patru mandate prezidenţiale, a cochetat cu sistemul comunist, considerandu-l singurul capabil pentru ieşirea din Criza Generală a Capitalismului - 1929-1933.

Încă de la pretinsa dispariţie a comunismului, mi-am permis să atenţionez factorii de răspundere că sistemul comunist nu este mort. O ideologie nu dispare, indiferent de conjunctura favorabilă sau nefavorabilă; este similar cum a spune că dispare creştinismul. Sistemul comunist a fost tras momentan pe linia de garare de către creatorii lui, din cauza nefuncţionalităţii economice, urmând a fi implementat în ţara care-l va face funcţional datorită potenţialului economic şi financiar. Foarte probabil, după alegerile din noiembrie 2012, dubiile se vor risipi şi veţi asista la reimplementarea sistemului comunist tocmai în ţara în care marea majoritate a populaţiei globului nu se aştepta. Atunci se vor aplica preceptele desprinse din The Hegelian Dialect: „Statul are supreme drepturi impotriva individului, a căror supremă datorie este să fie membru al statului."[2] Parafrazând pe Titanicul Pontifus Maximus[3], cui nu-i convine, să plece. În lipsa de Gulag-Siberia, avem insula Diomede-Alaska.

Nu pot încheia fără a nu vă reaminti de congressman-ul David Britton Funderbruk, politician american, fost ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, în perioada 1981-1985, posesorul unui doctorat cu tema „British Policy towards Romania, 1938-1940", care cu ocazia unui meeting care a avut loc la Marriott Hotel, din Ontario, California, a exclamat: „Comunismul nu este mort, şi-a schimbat numai aparenţa"[4]. Meetingul a avut loc sub auspiciile lui John Birch Society, o organizaţie anticomunistă care susţine că cei mai influenţi oameni din lume - preşedinti, industriaşi, jurnalişti - sunt componenţi ai unei conspiraţii care urmăreşte să aducă lumea sub controlul unui singur guvern totalitar. Acest lucru s-a stabilit înca din 1773, pe o strada obscură din Frankfurt[5] şi, dacă Divinitatea va îngădui, se va materializa mai repede decât va imaginaţi. Eu pledez pentru un sistem politic în care, componenţii lui, să fie multumiţi sub toate aspectele, iar pactul social dintre guvernanţi si guvernaţi să dăinuie Sine Die.

Grafica - Ion Măldărescu
-------------------------------------------------------------
[1] Ronald W. Reagan - „Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same, or one day we will spend our sunset telling our children and our children's children what it was once like in the United States where men were free".
[2] „The State has the supreme right against the individuals, whose supreme duty is to be a member of the state."
[3] Actualul Preşedinte al U.S.A., Barack Obama
[4] David Britton Funderbruk - „Communism is not dead, it's only changed its appearance. [...]"
[5] Frankfurt, Strada evreiască, firma Rotschild