Mircea ChelaruControversatele proteste anti-Guvern şi anti Iohannis au rupt România în două (dacă nu chiar mai multe părţi), peste care s-a suprapus şi declaraţia şefului Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului de Externe rus, Aleksandr-Boţan Harcenko: „[...] poziţia conducerii României şi-a transformat ţara într-un avanpost (al S.U.A.-N.A.T.O - n.r.), iar pentru noi aceasta reprezintă o ameninţare evidentă [...]". Vă prezentăm astăzi reacţia Generalului (r) Prof. dr. Mircea Chelaru faţă de situaţia creată. (Redacţia).

Sunt multe interese deasupra naţiunii, iar noi suntem la o vânătoare interinstituţională

Întreaga economie şi finanţele româneşti sunt ciuruite de pompele sugative de vlagă românească ale transnaţionalelor. Dacă o luăm de la controlul bogăţiilor subsolului şi până la exploatarea criminală a pădurilor, până la controlul tuturor resurselor de apă, până la, dacă vreţi, controlul şi subminarea întregii teritoriatăţii agricole a României. Şi pot continua cu enumerările. Mă miră faptul că oamenii aceştia nu ies cu sutele de mii în stradă să întrebe de ce ni se taie pădurile, de ce ni se scoate aurul din subsol, de ce nu mai avem flotă, de ce nu mai avem nicio bancă românească, de ce copiii noştri sunt captaţi, ca inteligenţă, şi se duc înafară. Şi aşa mai departe. Aşadar, sunt multe interese deasupra naţiunii române [...]. Iar noi sunem la o vânătoare interinstituţională, a unor instituţii faţă de alte instituţii, lustruindu-ne care suntem cei mai prolifici în a arăta naţiunii cât de grozavi suntem.

În aerul pe care îl respirăm, sunt bacilii ticăloşi ai războiului şi răzbunării

La ora actuală, echilibrul între puteri este grav zădărnicit. Este competiţia între puteri care duce la distrugerea şi vlăguirea de energie a naţiunii. Se distruge ultimul reazem de coeziune naţională. Pentru că, dacă aţi văzut acum, românii sunt cei mai dezbinaţi chiar în momente în care la frontierele noastre, deasupra noastră, în aerul pe care îl respirăm, sunt bacilii ticăloşi ai războiului şi ai răzbunării. Putin se întâlneşte la Budapesta, urmează să vină Trump acolo, aţi văzut iniţiativa societăţii secuieşti de a produce Republica Interioară Secuiască. Am primit şi eu telefon din Budapesta, de la prietenii noştri, că şi în Budapesta sunt foarte mulţi români, aşa cum în Bucureşti sunt foarte mulţi unguri. Iar acolo, pe panourile publicitare, s-au transmis continuu imagini de la protestele din Capitală şi din alte oraşe ale României, iar în limba maghiară se subtitrează că sunt proteste pentru autonomia ţinutului secuiesc. Asta este realitatea. Deci, pe panourile publicitare din Budapesta se întâmplă asta. Nu pe toate, doar pe unele dintre ele. Dar e suficient. Aşa începe nenorocirea. Să ştiţi că niciun război nu a început dintr-o dată. Toate au fost pregătite, iar indicii de identificare ai acestor consecinţe sunt cât se poate de nefavorabili nouă.

Serviciile şi lega tăcerii

Eu sunt convins că cei care sunt din interiorul serviciilor, direcţiilor, diviziunilor, a departamentelor, a serviciilor pe domenii şi-au făcut treaba. Însă degeaba îşi fac treaba dacă informaţia ajunge în locurile unde trebuie să se ia decizia, dar chiar acolo este cauza neacţionării sau a trecerii sub tăcere. Unii trec sub tăcere din perspectiva înţeleaptă care spune: „Haideţi să nu amplificăm!", pespectivă care este deja falimentară. Iar alţii nu o trec sub tăcere pentru că este în interesul lor să se producă acele fenomene. Vreau să vă spun cu toată gravitatea şi îmi asum întreaga răspundere. Pe un parcurs de 20 de ani, aşa cum atrăgeam atenţia în cartea „O posibilă soluţie", s-au înstilat, s-au inseminat în toate structurile în cercul doi de supraveghere şi în cercul unu de consiliere agenţii operativi ai altor interese. Că sunt români sau neromâni, nu contează, dar ei sunt ai altor interese. Bine plătiţi, bine configuraţi, cultivaţi foarte atent în diferite medii externe, care au încăput şi sunt convinşi că fac bine, numai că fac bine la comandă, adică binele cu ghilimele de rigoare. Ele, individual luate, nu au o semnificaţie extraordinară de depreciere a statu-quo-ului instituţional românesc, dar, însumate, dau un întreg foarte periculos pentru naţiunea română. Asta este situaţia. Şi ştiţi care este culmea? Cei din supravegherea serviciilor, parţial, în jur de 70-80 la sută, cunosc treaba asta, dar sunt legaţi de mâini şi de picioare, pentru că legea nu le permite nici să facă demascare publică, nu le permite nici să intervină pentru a-i anihila, legea nu le permite să intervină la decident şi aşa mai departe. Iar parchetul de legi pentru securitatea României a fost amânat, din 2006, sine die, tocmai pentru ca naţiunea română să fie amputată, văduvită de acest instrument de protecţie.

O contramanifestaţie cu 200.000-300.000 de oameni ar fi un lucru dezastruos

Se poate ajunge până la conflicte majore între grupări de viziuni diferite. Eu mă feresc să spun că s-ar putea produce o contramanifestaţie ca în anii '20 ai secolului trecut. Din acest punct de vedere, cei de la guvernare s-au abţinut maximal ca să nu-şi cheme electoratul şi să ajungă şi ei cu 200.000-300.000 de oameni în Bucureşti şi să spună: „Iată că şi noi suntem poporul care vrea altceva!". Dar o astfel de contramanifestaţie ar fi un lucru dezastruos, criminal. Numai că, mergând pe o singură parte, se dezechilibrează adevărul şi încep unii să creadă că numai acesta este adevărul. Deci, lipsa de comunicare, insufcienţa comunicării instituţionale, argumentarea prealabilă şi pregătirea întregului sistem pentru măsurile luate a fost gafa monumentală a Ministerului Justiţiei şi nu ştiu dacă doamna Hăineală are vreo legătură cu aşa ceva sau nu. Şi cu asta cred că am spus mai multe [...] Şi încă ceva: cine i-a pus în braţe şi l-a grăbit pe domnul Iordache (proaspătul demisionat ministru al justiţiei - n.r.) să vină cu cu proiectul pus pe masă într-un mod vulnerabil într-o sedinţă de guvern în care nu se afla pe ordinea de zi, şi la miez de noapte?![1]. Au uitat legea celebră a dacilor care făceau toate legile în miezul zilei, ca să fie iluminaţi de măritul împărat Soare?!

Să facă Sfatul Ţării, să se dea cap în cap până le-or sări capacele!

Îl rog foarte mult pe domnul preşedinte Iohannis, pentru că îi stă în putere, să invite la o şedinţă informală, mă rog, aproape informală, pe preşedinţii celor două Camere, pe premier, pe preşedintele C.S.M., pe Avocatul Poporului şi să facă Sfatul Ţării. Să se dea cap în cap până le-or sări capacele, metaforic vorbind, şi să vină cu pacea socială. Asta este calea. Până când ei care au primit investitura neamului să ne conducă nu-şi vor găsi calea de împăcare, nici naţiunea nu se împacă. Şi în jurul nostru bate crivăţul. Un mare crivăţ al nenoricirii războiului. Uitaţi-vă că în Ucraina de Est a început din nou războiul! În inima ţării noastre se cere secesiune. Se vor întâlni Putin şi Trump la Budapesta. Se fac poduri peste România, iar noi ne batem între noi ca idioţii".

Ce muşchi al alianţelor să pui pe un schelet golit de însăşi esenţa sa?

Faptul că Putin i-a dat harta Moldovei de la 1812 lui Dodon îi sugerează proiectul Moldovei Mari. Partidul moldoveniştilor şi al stataliştilor tind către aşa ceva. Aşadar, ne aşteptăm la o escaladare a propagandei antiromâneşti, iar prin faptul că, acum, se emite ideea că în România sunt manifestaţii prosecesiune etnică este o altă formă de propagandă criminală cre este înghiţită de superficialii de la Bruxelles şi din alte părţi. Când spun superficiali mă refer la cei care chipurile iau cuvântul, dar sunt foarte bine avizaţii celor care conduc Uniunea Sovietică Europeană", e de părere generalul Chelaru. Îl întrebăm şi dacă, totuşi, ţinând cont de faptul că suntem în U.E. şi în N.A.T.O., şi mai avem şi scutul de la Deveselu pe deasupra, aşadar, dacă, în aceste condiţii s-ar mai putea întâmpla vreo nenorocire pentru România începutului de secol al XXI-lea sau ar trebui să stăm liniştiţi, să nu ne facem griji. Iar răspunsul generalului pare mai degrabă un semnal de alarmă care nu trebuie neglijat: „Să nu uităm ceea ce scriam eu în cartea „Şubrezenia aliaţilor", unde spuneam că totul se poate dărâma printr-o înţelegere peste noapte. Aşa am avut asigurate graniţele şi în 1940, dar după Pactul Ribentrop-Molotov, totul s-a prăbuşit. Apoi a venit Ciano-Molotov şi s-a dus şi Ardealul. Aşadar, nu (n.r. - nu trebuie să stăm liniştiţi). Eu vă spun că singura certitudine pentru apărarea şi existenţa statului naţional unitar este puterea naţiunii. Puterea diplomatică, mentală şi înţelepciunea liderilor şi puterea armată de reacţie a propriei naţiuni. Nu există în modelul istoric altă soluţie. Că ea se îmbracă ulterior cu argumente, cu relaţii, cu U.E., cu scut, cu parteneriat strategic, acesta este suplimentul la putere al unei naţiuni. Este augumentarea puterii naţiunii. Domnilor, ce muşchi al alianţelor să pui pe un schelet golit de însăşi esenţa sa? Să se înţeleagă bine ce stă în spatele acestei metafore![2]
--------------------------------------------------
[1] Cazul/momentul emiterii pe timpul nopţii a O.U.G./2017, poate fi asemuit cu episodul Pearl Harbor. S.U.A., care interceptase mesajele între Tokio şi Ambasada Japoniei la Washington a aşteptat ca momentul declanşării atacului japonez din 7 decembrie 1941 să se consume şi abia apoi Cordell Hull, secretarul de Stat al S.U.A. l-a primit pe Reprezentantului Special al Japoniei la Washington, Saburo Kurusu. Abia atunci, - tardiv - i-a înmânat lui declaraţia de război a Japoniei împotriva S.U.A.
În cazul OUG 13/2017, mai puţin cunoscut şi extrem de puţin nemediatizat este faptul că în seara cu pricina, membrii guvernului şi o echipă de ziarişti au fost reţinuţi în Palatul Victoria de către S.P.P.-işti, care primeseră ordin să nu lase pe nimeni să mai intre sau să iasă din Palatul Victoria.„Pe data de 31 ianuarie, aproape de miezul noptii, la ora 23.48, agentia „Mediafax" (care nu mai de simpatii pro-pesediste nu poate fi acuzata), transmitea urmatorul breking news: „Membrii Guvernului se afla, la ora transmiterii stirii, in Palatul Victoria, iar jurnalistii care au participat la conferinta de presa au fost opriti in Centrul de Presa, in timp ce in fata institutiei protesteaza cateva sute de persoane. La toate intrarile de la Palatul Victoria au fost trase grilajele metalice pentru a opri o posibila intrare a manifestantilor". [...] Asa ca au stat cu nervii intinsi la maxim cateva ore bune, tinuti sechestrati in Palatul Victoria, pana ce unii dintre ei s-au mai interesat telefonic si la alte „surse alternative", afland astfel ca puteau fi foarte simplu evacuati, de exemplu, prin cladirea RA-APPS din spate, unde nu era, cat vedeai cu ochii, nici macar picior de protestatar". Vezi http://www.national.ro/dezvaluiri/seful-spp-ordin-sa-fie-sechestrat-guvernul-570530.html/
[2] Notă: textul a apărut iniţial în ziarul Ring (vezi http://www.ziarulring.ro/analiza-incendiara-generalul-chelaru-despre-proteste-in-jurul-nostru-bate-crivatul-se-fac-poduri-pes) şi a fost republicat cu acordul autorului.