Nato-2014, art-emisNota redacţiei: Dr Kartyn Brucner Boieriu este Doctor în Ştiinţe Medicale, medic oncolog român, care locuieşte în S.U.A.

Trăim într-o minciună perpetuă. Un grup restrâns de ciocli fac jocurile pe glob, iar vulgul nu mai are elan să se deştepte.

În toate propoziţiile vremii banul a devenit cavaler de onoare, iar cinstea, o ruşine. Afacerile în sectoarele financiare, deosebit de performante pentru clanurile cu ramificaţii certe în rândul Puterii din majoritatea ţărilor lumii, au reuşit să trimită popoarele în mizerie, boli şi umilinţă. S-a creat în mod expres şi se gestionează de la vârf un sistem financiar corupt, violent şi oneros pentru omul de rând, însă, un instrument de îmbogăţire şi de satisfacere a trebuinţelor de lux în sânul politicienilor, al structurilor de stat şi private. Lumea gândeste şi acţionează orbeşte, manipulată primitiv, încât mă surprinde că acceptă atât de uşor ceea ce i se serveşte prin canalele media alimentate cu informaţii obsesive şi repetative, până li se dă crezare. Trebuie să recunoaştem că omenirea a fost adusă programatic la capătul puterilor şi pe marginea unei prăpăstii de neînchipuit, la aceasta contribuind ferm şi hotărât marile puteri ale lumii, atât de sfioase din fire şi cu mustrări de conştiinţă, încât nu vor, nu mai vor să restituie suveranitatea statelor. Mult mai grav este faptul că umanitatea este caracterizată de un aspect extrem de nociv: dragostea pentru bani, pentru agoniseală. Să privim cu atenţie lumea unui animal de pradă: acesta nu adună mai mult decât are nevoie. Competiţia nebună pentru bani a ofilit aproape complet partea de spirit a fiinţei umane şi, iată, am ajuns să ne omorâm semenii şi fraţii în războaie. Războiul este pe agenda marilor puteri un serviciu cu autoservire. Trăim într-o minciună perpetuă, într-o utopie gravă, popoarele nu mai au putere, pentru că un grup restrâns de ciocli fac jocurile pe glob, iar vulgul nu mai are elan să se deştepte. Dar, să ne întoarcem privirea spre România, spre reacţia eronată sau mai bine zis spre lipsa de reacţie a jurnaliştilor români în urma summit-ului N.A.T.O. Sunt un doctor oncolog de origine română din America şi pentru câtva timp m-am aflat în Bucureşti. Am urmărit „Antena 3” şi văzând urmările a ceea ce s-a hotărât la summit-ul N.A.T.O. din Ţara Galilor, doresc să expun punctul meu de vedere. Domnule Radu Tudor, vă consider unul dintre cei mai buni şi inteligenţi jurnalişti, dar surprinderea mea a fost extrem de mare, pentru că, iată, încă o dată, poporul român a fost luat de prostănac, aşa cum a fost prostit de veacuri de către turci şi ruşi. Credeţi, domnule Radu Tudor, că Centrul de comandă N.A.T.O din România aduce ţării vreun folos?

Nu există popoare mari şi popoare mici, există numai ţări şi popoare.

De ce alte ţări participante la summit n-au acceptat pe teritoriul lor acest centru? Pentru că nicio ţară n-a dorit să-şi cheltuiască banii şi resursele alimentare pe spinarea soldaţilor americani. De ce n-au venit americanii la vremea istorică potrivită să scape poporul român de comunism? Cu toate că americanii, prin preşedintele de atunci, împreună cu Prim Ministrul Marii Britanii, ne-au vândut ţara lui Stalin, la Yalta. Cum au ajuns românii atât de jos, încât Ambasada Americii, chiriaşă la Bucureşti, deşi nu mai are ambasador în România de aproape doi ani, să se amestece în treburile interne ale ţării, dictând politicienilor români, ce şi cum să acţioneze în vatra lor. Despre toate acestea trebuie să vorbiţi în emisiunile dumneavoastră, nu să fiţi vasali ai S.U.A., cu care România ar trebui să trateze de pe picior de egalitate. Nu există popoare mari şi popoare mici, există numai ţări şi popoare.

Poporul român în calea războaielor şi a crizelor, dat pe mâna rău-făcătorilor străini

Cred că ştiţi, domnule jurnalist, că preşedintele nou ales al Ucrainei a reprimat toate drepturile românilor trăitori acolo? Despre aceste încălcări de drepturi nu se vorbeşte nimic şi „Cucul”, precum bine l-a numit Mircea Badea, vrea să-i ajute pe ucraineni cu arme şi cu soldaţi, pe care îi va trimite direct la moarte, într-un război al altora, un război al intereselor străine României, cum s-a întâmplat şi în Afganistan, doar ca să-şi potolească setea de răzbunare pe oamenii care l-au demis. Nu cred că Rusia ar dori să pornească un război împotriva altei ţări, ruşii îşi apără şi îşi ajută conaţionalii care sunt majoritari în estul Ucrainei. Putin e prea inteligent şi diplomat să vrea război. Păcat domnule Radu Tudor că nu vedeţi (sau poate da), jocurile marilor puteri ale lumii, pe care eu, trăind de 28 de ani în ţara libertăţii, prea multei libertăţi, le intuiesc şi le dezaprob. În pare rău de bietul popor român inteligent dar fără noroc, aflat în calea războaielor şi crizelor, dat pe mâna rău-făcătorilor străini.