În anii ocupaţiei sovietice, 1945-1947, prim-ministrul de atunci, Petru Groza, l-a numit pe Romulus Zăroni Ministru al Agriculturii. Imediat după căderea „ciumei roşii”, Iohannis a metamorfozat în jurul lui nişte indivizi mundani, surescitaţi şi repetenţi, veniţi de la dezmăţurile în grup, marcaţi, în mare măsură de neseriozitate, diletantism, prostie şi ticăloşie. Florin Cîţu,  numit Ministru al Finanţelor în „Guvernele mele 2-3-4”, s-a dovedit a fi o entitate mazilită chiar de Guvernatorul B.N.R. pentru vina de a fi „contaminat financiar” leul românesc, on virus mult mai nociv pentru ţară decât „omul de casă” al lui Groza şi decât SARS COV-2. Într-una dintre opţiuni, Iohannis şi l-ar fi dorit pe acest saltimbanc pus sub sceptrul „ciumei galbene”, cu iradieri albastre şi fasole la vedere în fotoliul de prim-ministru. Ruleta s-a oprit însă la altă poziţie...

Paralela între cele două figuri mefistofelico-ministeriale - Zăroni şi Cîţu - a devenit destul de transparentă după recepţionarea unui mesaj, venit din nemuritoarea operă de dincolo de lumea bântuită de coronavirus. Năzdrăvanul Păstorel nu rata niciodată momentul de a bate şaua ca să priceapă purtătorul desagilor: „Caligula Imperator/ A făcut din cal senator!// Navetistul, mai sinistru,/ A făcut din cîţ - ministru!”. Tot din aceeaşi „sursă” aflăm că cineva ar fi cîţuit printre prea multele aberaţii ministeriale: „No, mă rog, de ce-i sinistru,/ Că eu nu-s şi prim-ministru?!/ Eu nu sunt decât pricina…/ Lu-Covid e… mandolina!”.

Încadrez rândurile de faţă în categoria „Pamflete amare”, denumire aparţinând unui excelent şi vertical colaborator al revistei ART-EMIS, exprimându-mi, totodată, amărăciunea că nu am la îndemână decât scrisul, ca armă a vârstei, pusă astăzi la zidul tăcerii de către imbecilii conducători ai României, contaminată cu doze letale de prostie, îndobitocire, servilism, isterie provocată deliberat şi întreţinerea războiului româno-român. Şi dacă am vorbit de mesajele de „dincolo”, cu regret reamintesc a nu ştiu câta oară, cu acelaşi gust amar: „În ţara asta, ţara pâinii/ Să aibă pâine pân-şi câinii/ Guvernul nostru ne obligă/ S-avem zile de mămăligă” (Constantin Tănase). Cu aşa preşedinte, cu aşa guvern, riscăm în scurtă vreme, să nu mai avem nici mălai pentru mămăligă. Nu v-aţi pus întrebarea, de ce nici gripa aviară, nici pesta porcină, nici  „migranţii” nu mai dau buzna la frontierele ţărilor europene? „Vremea holerei” Covid-19 să fie cauza? Nu! S-a dat, temporar, comanda „pe loc repaus”, până la noi ordine şi până se va analiza efectul valului de ceaţă. O vreme, câinii comunitari nu vor mai fi în pericol!

Expus public în postura figurantului de duzină, ca personaj de decor, Mandolina ordonanţelor militare covidate, cantonată comod la o Vilă-Lac de categoria lux, a reuşit să obţină „performanţa” limitei de incompetenţă. „Biroul 2” din „Guvernele mele 2-3-4” a fost dat pe mâna unei ’telectuale dotată cu posibilităţi multiple de refulări morbide de genul: „Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte, ferească Dumnezeu, mort, aşa cum s-a întâmplat la Timişoara”. Despre crima comisă la Suceava de oamenii fluturelui galben şi de auto-demisionatul făptaş, nicio silabă. Da! Crimă, şi criminalul e de-al lor. Nu-i judecă nimeni faptele comise pentru că penele smulse ar arăta lumii fulgii penali.

Nu avem cum, nu putem omite frustrările bufonului guvernamental Cîţu, care, în plină criză („Care criză?” - întrebau mai ieri Caligula de Hermannstadt şi Mandolina mecanică) erupea o lavă de vorbe catastrofice: „Să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul, prioritatea « zero » în România. E momentul ca România să-şi pună prioritatea « zero » sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare”. Drept pentru care, îl implor pe domn ministru să rămână dumnealui în zona vizată, adică… privată şi să lase loc la conducerea ministerului unui specialist capabil să scoată ţara din haosul financiar-economic, nu să distrugă şi ceea ce, de bine, de rău, încă mai rămas funcţional. 

Toate „Guvernele mele” (1, 2, 3 şi 4) şi-au dovedit incompetenţa, nocivitatea şi toxicitatea, cu efecte şi urmări greu de estimat asupra sănătăţii şi chiar a supravieţuirii românilor. Chiar şi pentru partizanii galben-albăstrui a devenit certitudine faptul  că actuala autoritate statală nu este în măsură să gestioneze situaţia gravă - şi nu mă refer doar la cea cauzată de epidemie - ci, mai cu seamă, la ceea ce va urma după valul de ceaţă isterică. Avem nevoie de patrioţi români competenţi,  capabili să scoată ţara din marasmul economico-existenţial, nu de paraziţii algoritmului politicianist, oricărei formaţiuni ar aparţine ei! Avem nevoie nevoie de buni români în fruntea ţării, nu de nulităţi nefaste.

„Go home!”, Cîţule! „Go home!” Sică!, „Go home!” Turcano! „Go home!, Klaus! „Go home!”, cu penele voastre, cu tot! „Go home!” sau la puşcărie, după gravitatea prejudiciilor aduse Ţării! Incompetenţilor, lăsaţi patrioţii să conducă Ţara! Prin Italia - căreia U.E. i-a întors spatele la moment greu -, Olanda, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria bate vântul ieşirii din Noua Uniune Sovietică - Uniunea Europeană. RoExit este unica şansă de salvare a ceea ce a mai rămas din România anului 1989!