Nu obișnuiesc să mă hazardez aruncînd cu vorbe mari, dar această moțiune chiar este istorică, avînd pînă în prezent un caracter unic: cu excepția  (tradițională) a U.D.M.R., toți combatanții au aruncat cu acuzații și zoaie unii între alții, chiar și aliații de circumstanță între ei. Și cu toții (parțial, chiar și liberalii) aveau dreptate.

Fiecare trage concluziile lui, ceea ce am făcut și eu. Și iată concluziile mele:

- Ion Marcel Ciolacu a avut un discurs excelent, care evident nu a fost redactat de mintea lui permanent odihnită. Un discurs acuzator, acid, chiar mobilizator, cum el nu ar fi fost în stare să-l redacteze. Este semnul că și serviciile sunt de acord cu debarcarea lui Cîțu. Serviciile țineau strîns în pumni boașele lui Ciolacu (și cred că din această cauză i-a oferit lui Iohannis un al doilea mandat, propunînd-o contracandidată pe Vasilica, înlăturînd din P.S.D. patrioții și plimbîndu-ne toată vara trecută cu amenințarea unei moțiuni de cenzură pe care cînd în sfîrșit au depus-o, au lăsat să expire termenul constituțional). Cu ce îi strîng suspensorul cu ajutorul partenerilor din contractul de colaborare? Cu multe. Eu am în vedere în primul rînd obținerea titlului de luptător în revoluție cu rol determinant în Buzău, oraș în care nu a fost revoluție. Mai este ceva, ce mi s-a spus de mult, o șpagă enormă de partid pentru care din păcate nu am primit datele concrete de care aveam nevoie - așa că nu o adaug. Dar adaug un articol scris de Valer Marian, un om pe care îl apreciez foarte mult, cu experiență de procuror, senator și ziarist, beneficiar al unor surse serioase de informare[1].

- Apoi, de la P.S.D., au venit acuzații de la Sorin Grindeanu, socotit de mulți omul serviciilor (eu nu pot să mă pronunț întrucît asupra noilor generații de politicieni sunt lipsit de informații). Dar de la Grindeanu au venit acuzații împotriva U.S.R.!

- Da, U.S.R. a fost la guvernare, a complotat cu P.N.L. împotriva românilor, dar acum se cerea demisia guvernului Cîțu, din care U.S.R. demisionase! Nu se discuta activitatea foștilor miniștri U.S.R. Cînd l-am auzit pe Grindeanu, m-am gîndit la ceva la care am constatat la scurt timp că s-a gîndit și Dan Barna.

- Apărarea P.N.L.-ului (Cîțu, Fenechiu și un personaj bovin de care nu auzisem și al cărui nume nici nu merita să-l rețin) a fost penibilă.

- A fost acuzat P.S.D. de cît a furat cît timp a fost la guvernare. De acord, a furat P.S.D., dar acesta este un argument ca ei (peneliștii - n.r.) să rămînă la guvernare ca să fure în continuare? Jaful enorm din pandemie a fost al P.N.L.-ului, nu al altora.

- A fost acuzat U.S.R. pentru inactivitatea la guvernare - așa este, dar repet, acum se cerea demiterea unui guvern din care U.S.R. nu mai făcea parte.

- A mai fost acuzat U.S.R. că s-a aliat cu un partid extremist, legionar, antisemit, antieuropean. Eu știu că este la modă limba de carton (că nu mai este de lemn) de la Bruxelles, dar flăcăii ăștia pretins urmași de Brătieni sunt chiar cretini?

Ce înseamnă pentru ei partid extremist? Un partid care apără interesele României și ale românilor?

Ce înseamnă pentru ei partid legionar? Partidul legionar a fost desființat în ianuarie 1941. Da, legionari au rămas și după 1941 (Petre Țuțea, întrebat dacă a fost legionar, a răspuns: „Nu! Sunt legionar!) Între timp (din păcate) au murit toți.

Au doctrină legionară? Care este aceea? Despre doctrina legionară eu știu doar două lucruri:

„Dumnezeu și Patria” - dacă asta este lozincă legionară, atunci mă declar legionar;

„Omul și pogonul” - legionarii sînt declarați de extrema dreaptă; dar dreapta apără băncile și exploatatorii, în timp ce țăranii (și în general săracii) erau apărați de stînga (legionarii erau de stînga, dar asta este o altă diversiune).

Sînt antisemiți? De ce consideră Cîțu că sînt antisemiți? Eu nu cunosc nici o declarație antisemită a lor. Sînt antisemiți fiindcă respectă și comemorează martirii temnițelor și luptătorii din munți împotriva bolșevismului? El nu știe că și în județul Vâlcea au existat luptători în munți în zona mănăstirii Arnota?

Sînt antieuropeni? Mi-e teamă că Cîțu (firească această cacofonie) vede democrația așa cum o vedea înaintașul lui I. Gh. Duca atunci cînd a ordonat jandarmilor să împuște legionarii care lipeau afișe electorale. Fără nici un referendum (obligatoriu conform Constituției) România a aderat la U.E., această organizație anti-europeană, coruptă și chiar criminală (cele mai multe state fiind și membre N.A.T.O.). Iar conducătorii trădători ai României le-au cedat pentru acest „privilegiu” întreaga țară, pe care astfel au distrus-o. În toată Europa există partide antieuropene - Cîțu se opune democrației?

Tot Cîțu critică inconștiența partidelor care au inițiat moțiunea de cenzură prin care România rămîne fără guvern legitim în cea mai grea perioadă (unii, total idioți, spuneau că din ultimul secol). Adică după el, cînd un cîrmaci beat duce vasul direct spre o stîncă, un aisberg, un recif, trebuie lăsat să-l distrugă?

Și în sfîrșit, tot el, ridică o problemă parșivă. Cei care îl dau jos, au un program de guvernare? Nu au, și este normal să nu aibă, fiindcă la ora asta cel mai important este să dai jos de la timonă cîrmaciul beat. Asta era important. Ce și cum va fi, vom vedea.

Dan Barna a avut și el un cuvînt important. Față de acuzațiile aduse USR de către Grindeanu, a adus P.S.D. cuvenitele acuzații privitoare la trădarea României. Și a dezamorsat păcătoasa, imbecila și trădătoarea tentativă a lui Sorin Grindeanu care prin gravele acuzații aduse U.S.R. spera ca membrii acestuia să se dezică de moțiune.

În sfîrșit, Claudiu Tîrziu și-a apărat partidul de acuzațiile absurde aduse de idiotul liberal no-name. Acesta a ținut să ia cuvîntul la sfîrșit ca să își reia inepțiile. A avut și PNL-ul în mandatul trecut un deputat patriot, fost userist, dar nu l-a mai pus pe liste. Nu-i rețin numele dar știu că era din Otopeni.

UDMR, ca de obicei, a avut un mesaj călduț din care rezulta un singur lucru - dorința de a se menține la guvernare.

Iar cei din grupul minorităților naționale (de ce o mai exista dacă tot votează întotdeauna împotriva intereselor României?) au preferat să se ducă la șpriț sau la bordel.

Aranjament grafic - I.M.

---------------------------------------------