„S-a pornit o ofensivă împotriva coaliției de la putere din partea unor țări occidentale. Care-și maschează ticăloșia sub masca îngrijorării pentru independența justiției și escaladarea corupției. Iată motivele reale ale acestor acțiuni:
Discrepanţa între profitul contabil raportat de bănci şi rezultatul fiscal al exerciţiului financiar
1. În anul 2017 premierul României a remarcat că 27 dintre băncile din România declarau în ultimii 6 ani profituri „zero”. Deci, plăteau impozit pe profit „zero” statului român. S-a constatat și că băncile erau vehicule prin care multinaționalele scoteau bani din țară. Și Guvernul a declarat: „Scoateți profitul la suprafață! N-ați venit în România să munciți gratis. Nu sunteți societăți de caritate!”. Rezultatul? La sfârșit de an raportau pe primele 9 luni ale lui 2017 profit de 9 miliarde de lei. Ce făceau? Se împrumutau de lichidități de la firmele mama din Austria, Olanda, Franța la o dobânda de 19% și creditau aici cu 5-6%. Că să-și poată repatria profitul și să nu plătească impozite! Că trebuia să returneze împrumutul cu dobânda aferentă. Băieți buni, cu etică afacerilor în sânge! În timp ce unele bănci se lăudau cu profit contabil, ele înregistrau pierderi fiscale, existând o discrepanţa, uneori aiurisantă, între profitul contabil raportat de bănci şi rezultatul fiscal al exerciţiului financiar.
Impozit pentru sumele transferate în afară ţării de multinaţionale
2. În luna noiembrie 2017, guvernul României a aprobat Noul Cod Fiscal, care a generat isteria multinaționalelor. Multinaţionalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afară ţării de multinaţionale în încercarea de a-şi reduce baza de impozitare, vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale şi de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obţinute prin aranjamente abuzive între firme. Supărare mare. Urmarea? Au dat liber angajaților să meargă la proteste. Corporatiştii ăia care habar n-au de ce ies în piață.
Lovitură pentru multinaționale
3. În luna noiembrie 2017, Guvernul a mărit salariul minim brut/economie de la 1.450 la 1.900 lei. Lovitură pentru multinaționale, care au reacționat afirmând că își mută afacerile din România, deoarece acesta este socialism nu capitalism. N-au făcut-o, au jucat la șantaj.
Am cumpărat rachete de 4 miliarde de la voi, haideți să facem afaceri de 4 miliarde USD cu companii românești
4. Ministrul Teodorovici a cerut aliatului strategic, prin ambasadorul S.U.A., ca după parteneriatul militar, să urmeze și unul economic. „Am cumpărat rachete de 4 miliarde de la voi, haideți să facem afaceri de 4 miliarde USD cu companii românești. Ați adus trupe aici și vă mulțumim. Dar hai să facem uniformele aici, haideți să cumpărați de aici alimentele, efectele etc., de ce să le aduceți de afară?”.
Companiile străine sunt obligate să vândă jumătate din producție în România
5. Iulie 2018. Parlamentul votează „Legea off shore”, după ce a modificat abrupt, pe ultima sută de metri legea trecută prin Senat. În formă adoptată de Senat, România lua praful de pe tobă. Nimic ! În varianta Dragnea, companiile străine sunt obligate să vândă jumătate din producție în România, creditul fiscal acordat acordat corporațiilor străine se elimină. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare. Asta înseamnă 6,28 miliarde de dolari pe care le încasează statul român, iar la asta se adaugă alte sume. Statul român va câștiga 40 de miliarde de dolari minim. Schimbarea bruscă a formei legii a supărat corporațiile străine, ambasadorii țărilor interesate care nu s-au mai obosit să se ascundă, măcar, amenințând că vor renunţa la concesiuni. Ambasadorul S.U.A. a luat foc. Pleacă de la măcelărie vreodată câinele?
În pofida țipetelor demagogice ale opoziției și a minciunilor sfruntate ale abasadorilor, se elimina posibilitatea abuzurilor asupra magistraților şi li se consolidează independența
6. Modificarea legilor justiției. În formă adoptată de majoritatea P.S.D.-AL.DE, declarate - cu mici excepții - constituționale, se elimina posibilitatea abuzurilor asupra magistraților, se consolidează independența lor, în pofida țipetelor demagogice ale opoziției și a minciunilor sfruntate ale abasadorilor vocali, care au beneficiat de abuzurile comise împotriva multor companii românești în numele anti-corupției, lăsându-se pârtie companiilor din țările lor. Am văzut dispariția firmelor românești de construire de autostrăzi, din domeniul I.T.-ului, farma, îngrășămintelor chimice, aproape falimentate de acțiunile D.N.A.
Reprezentanţii anumitor țări mor de dragul democrației, în timp ce corporațiile lor au scos din România, neimpozitate, miliarde de Euro
7. Iminentă modificării legilor pe siguranță națională crează alte frisoane atât intern cât și extern. Temerea mare este că prin modificările legislative aduse s-ar putea lua pârghiile structurilor de forță, prin intermediul cărora anumite țări controlau decizia politică și administrativă, în scopul atingerii intereselor lor economice în România. Iată motive pentru care aliați occidentali joacă mizerabil. Interesele sunt atât de mari încât, mimând interesul pentru eradicarea corupției, ei au încurajat abuzuri, au fost orbi față de încălcarea drepturilor omului. Mor de dragul democrației, în timp ce corporațiile lor au scos din România, neimpozitate, miliarde de Euro. Ăsta e un adevăr, nu sunt baliverne.
„Să nu creadă cineva că dacă mor, mor ca un prost !”
Am fost unul dintre cei care au idealizat aliații occidentali ani de zile. Că sunt cinstea întruchipată, idealul de democrație la care trebuie să ajungem. Și Occidentul e corupt, demagog, comprador. Interesul economic calcă în picioare totul. Asistăm la o manipulare de proporții împotriva României. Nu m-aș miră să ni se ia dreptul de a prelua președinția Consiliului al U.E., în aplauzele unor partide cretine care vor să ajungă la putere cu orice chip. Chiar dacă pierde România. De ce Dragnea, băiatul supus, crescut de sistem, care juca tenis, aducea șampanii, mergea la chermeze cu oameni care conduceau din umbră, a devenit patriot? De ce a declanșat acest război, binevenit de altfel, cu corporațiile și cu ambasadorii străini? Nu deoarece iubește România, ci fiindcă s-a văzut trădat de „prieteni”. După ce a fost cocoloșit ani de zile și instrumentat, a fost „executat”. Ca și alții. A încercat, în zadar, să facă pace. N-a mai reușit. Ca și Ghiță, de altfel. Și-atunci, a ieșit la atac : „Să nu creadă cineva că dacă mor, mor ca un prost”, a spus el.
Barroso şi Prodi (foști președinți ai Comisiei Europene), și Schroder, (fost cancelar german), lucrează acum pentru mari corporații străine
Tot ce-am scris mai sus este modul lui Dragnea de a se răzbună pe un sistem ticălos, din care a făcut parte și pe ambasadorii care au suținut și acoperit acest sistem. Care a adus multe beneficii companiilor străine. Iată de ce am spus eu că războiul Dragnea (P.S.D.) - Sistem este în folosul României. Că să se prăbușească tot eșafodajul ticălos, prin care a fost jefuită România de miliarde de Euro. Miliarde care au luat drumul off shore-urilor. Pe lângă jaful comis de politicieni și agenți din servicii, în anii 90 mai ales, România a pierdut zeci de miliarde de Euro prin jaful făcut de multinaționale. Sub supravegherea vigilentilor politicieni bruxellezi, bravi luptători împotriva corupției. Barroso și Prodi, foști președinți ai Comisiei Europene, și Schroder, fost cancelar german, lucrează acum pentru mari corporații străine. Nu ştiţi ce trafic de influență se face la Bruxelles!”.
Notă : Textul a fost preluat de pe un contul Facebook cu denumirea „Anti-masonic”[1], publicat de Daniel Podli fără semnătură. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru respectarea întocmai a afirmaţiilor, dar este de necontestat faptul că numeroase dintre acestea găsesc răspuns şi confirmare în realitate. Subtitlurile aparţin redacţiei şi au fost extrase din text.
Grafica - I.M.
------------------------------------------
[1] Text preluat de pe contul Facebook cu denumirea „Anti-masonic”, publicat de Daniel Podli (fără semnătură). Postarea originală o puteţi citi accesând link-ul: