Ion MaldarescuDoctorul Matthias Rath, directorul fundaţiei cu acelaşi nume, afirmă: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice şi de a nu se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Această industrie este responsabilă de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni." Şi tot el adaugă: „Codex Alimentarius este câmpul primar de bătălie politică, unde războiul se duce între cei ce reglează şi controlează producţia alimentară mondială, în drumul ei de la fermă la furculiţă. Codexul stabileşte standarde pentru vitamine, minerale şi suplimente alimentare, pentru produsele organice, produsele modificate genetic, etichetarea alimentelor, reclame, aditivi, reziduuri de pesticide şi medicamentele veterinare. Dintre toate acestea este evident, Codex pune din ce în ce mai mult accentul pe interesele economice - în particular regăsite în industriile farmaceutice, chimice şi de produse modificate genetic - în detrimentul sănătăţii umane. Fără dubiu, Codexul este într-adevăr un instrument al forţelor care promovează aşa numita „globalizare" şi un guvern mondial controlat de corporaţii. Controlând accesul nostru la alimente sănătoase şi sigure, la medicina naturală, forţele din spatele Codex-ului intenţionează să ne controleze vieţile."

Iniţium, numele provizoriu al produsului toxic incriminat, - utilizat cu intenţiile nefaste prezentate mai sus - este ametoctradin, un fungicid deosebit de puternic din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine. Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv, dezvoltând toxicitate, neurotoxicitate şi toxicitate acută, după cum este evaluată substanţa în Marea Britanie. Înainte de aderarea la Codex Alimentarius, în mod normal - dar mai este ceva normal în România postdecembristă? - datele cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman trebuiau făcute publice, trebuia consultată populaţia ţării prin publicarea informaţiilor complete despre consecinţele privind utilizarea produsului iniţium, şi sine die, aprobarea de către majoritatea acesteia, chiar prin referendum. Procedura prin care s-a introdus substanţa încriminată în circuitul alimentar din România, fără existenţa unor studii şi evaluări riguroase prealabile, este la fel de „ştiinţifică" precum vaccinarea oamenilor cu vaccinuri netestate suficient, efectele secundare fiind greu previzibile şi nefaste. Medicii spun că în urma consumării acestor produse „îmbogăţite" cu E-uri, cu iniţium... etc., efectele nu apar pe termen scurt, dar, pe timp îndelungat, ele sunt dezastruoase. Spre exemplu fosfaţii care se regăsesc în aceste produse împiedică fixarea calciului în oase. Gumele de omogenizare din semipreparate nu pot fi digerate de tubul digestiv decât în zece ani. Ca urmare apar gastrite, ulcere şi una dintre cele mai urâte forme de cancer, cel colonorectal. Perspectiva este sumbră. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, afirmă că un gram de iniţium introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat, iar în cazul în care îngurgitarea acestui produs se face zilnic, nu va mai putea fi eliminat niciodată. Specialistul precizează că se va ajunge până acolo încât „pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă, nu vor mai rămâne decât foarte puţine". codex al. 1Urmează eliminarea suplimentelor alimentare naturale, acestea fiind înlocuite cu produse farmaceutice de sinteză - în general toxice - disponibile numai în farmacii şi numai pe bază de prescripţie medicală. Usturioul sau menta, alături de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a şi vor fi comercializate doar de către marile corporaţii. Discret, medicina naturistă va fi interzisă complet prin metode „adecvate". Cum şi în ce măsură va reuşi experimentul pe cobaii români, se va vedea abia după câţiva ani de „tratament" cu Codex Alimentarius. Specialiştii în nutriţie preconizează că aplicarea acestui program va produce, în maximum 30 de ani de la implementare, peste trei miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrană alte doua miliarde din cauza bolilor generate în organism şi cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Planurile criminale de depopulare au început să fie puse în practică. Obiectivele stabilite la Roma în 2010 prevăd un sistem naţional de control riguros şi sisteme de reglementări legislative drastice. La întrunirea Comitetului Internaţional Codex Alimentarius pentru etichetarea produselor alimentare, care a avut loc în 2010 la Quebec, a fost declanşată cenzura globală asupra etichetării alimentelor, prin interzicerea menţiunii „conţine organisme modificate genetic (OMG)". Corporaţiile gigant (precum Monsanto specializată, în modificări genetice), sunt dispuse să recurgă la orice mijloc pentru a-şi realiza planurile. Alimentele non-OMG vor fi scoase în afara legii şi eliminate din comerţ. Este vizată în mod evident impunerea cenzurii OMG în întreaga lume şi instituirea monopolului asupra aprovizionării cu produse alimentare provenind din culturile OMG. Făcând abstracţie de cele prezentate, comentariile unui specialist în alimentaţie sunt mai mult decât edificatoare: „În general, toate mezelurile conţin aditivi periculoşi, de la coloranţi şi conservanţi la alte substanţe care înlocuiesc carnea. Dacă învăţăm să citim etichetele acestor produse, ceea ce nu este greu, o să vedem că salamurile, şunca, carnaţii conţin carne în procentaje destul de mici. De exemplu, parizerul conţine de fapt 90% slănină şi şorici. Crenvuştii conţin foarte multe tocături de oase, tendoane sau pieliţe. Gheorghe MencinicopschiPractic, românii nu prea au alternative, pentru că în România se găsesc puţine mezeluri de calitate". Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne atenţionează asupra bolilor cu care ne putem pricopsi din cauza consumului excesiv al acestor alimente, din pricina cărora a crescut numărul afecţiunilor grave. Se impune reducerea, pe cât posibil a acestor produse, să preparăm singuri cârnaţii sau alte produse, după reţetele tradiţionale româneşti." Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi (foto), specialist în alimentaţie.

Pate de gâsca, cu xantan
Xantanul şi guarul, E-415 şi, respectiv, E-412, sunt substanţe de gelifiere care reţin foarte multă apă şi, astfel, produsul cântăreşte mai mult. Sunt periculoase pentru că scad absorbţia în organism a vitaminelor A, D, E, K şi a mineralelor precum calciu şi magneziu, potasiu şi fier.

Crenvurşti din gelatina
Foarte des folosit la majoritatea mezelurilor, Colagenul este o gelatină din zgârci care nu are proprietăţi nutritive. Pe de altă parte, persoanele cu hiperuricemie ar trebui să se ferească de alimentele cu aceasta gelatină, altfel riscând să se aleagă cu atacuri de gută (inflamatia agresivă a articulaţiilor).

Sunca de Praga, cu dextroza
Dextroza este o substanţă cu un index glicemic foarte ridicat, cu zaharuri cu absorbţie extrem de rapidă. Este interzisă în dieta bolnavilor de diabet, dar este bine să evitam consumul produselor care conţin această substanţă pentru că riscăm să ne imbolnăvim de diabet.

Sunculiţa ţărănească, interzisă gravidelor
Majoritatea mezelurilor conţin glutamat de sodiu, chiar şi sunculiţa denumita „ţărănească". Substanţa dă un gust mai bun produsului, dar creează dependenţă. Este interzisă copiilor şi femeilor gravide. Riscăm maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm şi modificari de ritm cardiac.

Toba cu de sare
Unul dintre produsele aşa-zise tradiţionale, toba, este plină, printre altele, de sodiu (Na), de sare. Această cauză poate declanşa foarte multe boli cerebrale, cardiace, hepatice grave, dar şi cu cancer la stomac sau la colon.

Parizerul, interzis copiilor Parizerul este de departe unul dintre cele mai nocive produse, mai ales pentru copii. De altfel, este interzis pentru micuţi. Colorantul pe care il conţine, carminul, e cancerigen. Procedeul extragerii carminului dintr-o insectă este ultranociv. E folosit pentru a da o culoare roşie produselor.

codex al 2Cârnaţi cu nitriţi
Nitritul de sodiu, sau E 250, e utilizat pentru a da mezelurilor o culoare roz, apetisantă. Unul dintre cele mai periculoase efecte este dezvoltarea celulelor cancerigene. Poate declanşa şi afectiuni ale glandei tiroide. Totodata, este interzis femeilor gravide, copiilor şi bolnavilor în general.

Pastramă cu caragenan
Caragenanul, sau E-407, conţine factori co-cancerigeni. Descompus în colon, se poate transforma în alte substanţe care pot duce la cancer de colon. Caragenanul este folosit frecvent în toate mezelurile, fiind un agent de întărire şi îngroşare a alimentelor.

Coloranţi periculoşi in salam
La fel ca la parizer, la salamuri cel mai periculos aditiv este colorantul carmin sau roşu coşenila. Este extrem de periculos din cauza extracţiei pe bază de aluminiu. Pe de altă parte, aceste produse au un conţinut mare de sare, din cauza căreia ne putem îmbolnavi de inimă, ficat, rinichi, sau chiar de cancer.

Despre ce şi cum mâncăm vă puteţi informa mai detailat şi din următoarele surse: codexalimentarius.info, http://wikileaks-ro, News.ro