Daily CallerSenatul pentru Securitate Națională și pentru Afaceri Guvernamentale a prezentat în luna iulie 2017 384 de pagini de mesaje-text din perioada 16 august 2015 - 23 iulie 2016 schimbate între agentul F.B.I. Peter Strzok și avocata biroului, Lisa Page. Reprezentantul Republican de Wisconsin, senatorul Ron Johnson, președintele comisiei, a lansat, de asemenea, un raport intermediar privind ancheta comisiei privind modul în care FBI s-a ocupat de investigația prin e-mail a lui Hillary Clinton. De asemenea, sunt incluse într-un lot de documente recent lansate schimburi de e-mail între oficialii de top F.B.I. care redactează declarația pe care a dat-o fostul director al F.B.I., James Comey, când a exonerat-o pe Hillary Clinton în sondaje. [...] Strzok și Page au fost implicați atât în investigația prin e-mail, cât și în ancheta privind înțelegerile din Rusia. De asemenea, au lucrat pentru o perioadă scurtă de timp pe echipa specială a consiliului Robert Mueller. După o scurtă pauză în această investigație, Strzok a fost înlăturat după ce inspectorul general al Departamentului de Justiție și-a descoperit mesajele text încărcate politic.

Departamentul de Justiție a transmis mesajele în ultima lună celor șase comisii ale Congresului. Multe dintre mesaje arată că Strzok și Page, care aveau o aventură, aveau o opţiune profundă anti-trump, în unele mesaje, Strzok referindu-se la Trump ca „idiot". În calitate de anchetator din divizia de contrainformații, Strzok a ajutat la conducerea anchetei, efectuând interviurile cu Clinton și cu câțiva dintre ei.

În iulie 2016, duă încheierea anchetei, Strzok a fost apelat pentru a conduce investigația Biroului privind interferențele rusești în campania prezidențială. Unele dintre textele lui Strzok și Page au atras atenția asupra a ceea ce surclasează sentimentul general anti-Trump. Mesajul din 15 august 2016, Strzok a scris despre o întâlnire care a avut loc în acea zi în biroul directorului adjunct al F.B.I., Andrew McCabe. Acesta a afirmat că biroul are nevoie de o „poliță de asigurare" în cazul câștigării alegerilor Trump, iar în altul din ziua alegerilor, lansat miercuri, Page a scris: „OMG ESTE F***ING TERRIFYING". Pe 13 noiembrie 2016, Page i-a scris lui Strzok: „Am cumpărat toți bărbații președintelui. Se pregăteşte un nou Watergate[1].

Senatorul Ron Johnson și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa mesajelor dintre Strzok și Page între 14 decembrie 2016 - 17 mai 2017, o perioadă cheie a anchetei privind Rusia. În acest interval de timp, a fost dat publicității dosarul companiei Fusion realizat de fostul spion britanic Christopher Steele; în acest interval (pe 24 ianuarie 2017) Strzok a participat la audierea lui Michael Flynn, în acea vreme consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump; în acest interval, James Comey a fost concediat din funcția de director al F.B.I.[2].

Cuplul Peter Strzok - Lisa Page despre români:„Toți sunt slinoși... Sunt un amestec între necinstea rusească și atitudinea « mi se cuvine » a italienilor. Yuck!".

Scursurile „partenerului strategic" schimbă impresii despre poporul pe care în aprilie 1944 U.S.A.F. l-a bombardat, stingând cu „generozitate", în Bucureşti, vieţile a 2942 de civili. Acel popor a iertat crima şi a ridicat un monument în Cişmigiu pentru făptuitorii crimei, iar după 1989, alţi aproape treizeci de „români slinoși" au murit pe altarul „parteneriatului startegic" cu S.U.A., în Irak și Afganistan,

Înregistrările dintre doi agenți F.B.I. scot la iveală prejudecățile teribile despre români care persistă în rândul oficialilor americani, situație cu atât mai îngrijorătoare cu cât parteneriatul strategic româno-american este în vigoare de mai bine de 10 ani. În urmă cu două săptămâni, au fost date publicității câteva stenograme ale discuțiilor între agentul F.B.I. Peter Strzok și unul dintre avocații instituției, Lisa Page. Cei doi au vut poziţii importante în investigația privind presupusul „complot" dintre Donald Trump și Rusia. Într-un dialog purtat pe 9 mai 2016 aceștia jignesc grav poporul român :
Peter Strzok: „Guccifer (hacker-ul român, n.r.). Român slinos...
Lisa Page: „Toți sunt !".
Peter Strzok: „E amuzant să privești și să te gândești [text eliminat]. Nu e de mirare că e așa necioplit dat fiind că e...și acești români nu sunt măcar țigani"
Lisa Page: „Serios acum, îi cam urăsc. Sunt sigur [text eliminat] bine. Dar sunt un amestec din necinstea rușilor cu atitudinea de „mi se cuvine" a italienilor. Grețos! (Yuck, în original)", a răspuns Page.

Hackerul român cunoscut sub pseudonimul de „Guccifer" (a cărui soartă s-a pierdut în ceaţă) a fost acuzat că ar fi „spart" mailurile lui Colin Powell şi că ar fi intrat pe serverul de email al fostului secretar de stat și candidat la președinția S.U.A., Hillary Clinton. În urma acuzaţiei slugarnicul stat roman, în loc să-l judece el, l-a oferit cadou „partenerului strategic". Atât Strzok, cât și Page, au făcut parte din echipa care a investigat incidentul cu emailurile doamnei Clinton, Colin Powell şi ale altor persoane importante din administraţia S.U.A., dar și în grupul strâns de procurorul Robert Mueller de cercetare a acuzațiilor legate de implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane. De altfel, Strzok a fost Asistentul Adjunctului Direcției de Constraspionaj a F.B.I., dar a fost eliminat din echipa lui Mueller în iulie, după ce Inspectorul General al Departamentului de Justiție a descoperit schimburile de mesaje cu Page. Ambii au rămas activi în F.B.I.

Schimbul de replici dintre cei doi amorezi din FBI a fost inclus în documentul făcut public de către Comitetul pentru Afaceri Guvernamentale și Securitatea Patriei din Senatul American, precizează The Daily Caller[3]. Afirmațiile despre români ale celor doi oficiali americani sunt cu atât mai grave cu cât autoritățile române au recunoscut de mai multe ori că organele judiciare din România au colaborat cu omologii lor din Statele Unite, inclusiv F.B.I., iar Sorin Ovidiu Vântu, fostul patron al Realitatea TV, a susţinut că F.B.I. are deschis un birou în sediul D.N.A.[4].

Aranjament grafic - I.M

------------------------------------------------------------
[1] http://dailycaller.com/2018/02/07/senate-committee-fbi-strzok-texts-released/-18.02.2018
[2] http://evz.ro/amantii-fbi-si-misterioasa-disparitie-mesajelor-anti-trump.html-18.02.2018
[3] https://www.rawstory.com/2018/02/latest-transcripts-messages-fbi-agents-lisa-page-peter-strzok/-18.02.2018
[4] https://www.activenews.ro/externe/Poporul-roman-jignit-grosolan-de-doi-oficiali-ai-FBI-%E2%80%9EToti-sunt-slinosi...Sunt-un-amestec-intre-necinstea-ruseasca-si-atitudinea-%E2%80%9Emi-se-cuvine-a-italienilor.-Yuck-.-Peste-25-de-%E2%80%9Eromani-slinosi-au-murit-pentru-SUA-in-Irak-si-Afganistan-149334-18.02.2018