Alex. Bochis-Borsanu-GeopoliticaÎntr-o carte de a mea, ce trata și formele de manifestare ale terorismului, consemnam opinia unui specialist militar cunoscut. Citez: „În războiul asimetric, folosirea terorii prevalează. [...] folosirea terorii prin acţiuni împotriva populaţiilor civile pe scena principală a conflictului, luarea de ostatici, răpirile, mutilările, crimele şi alte activităţi criminale pot duce la apariţia terorii în sânul populaţiei fără ca atacantul asimetric să se expună unor riscuri înalte..." - afirmă General (r) Dr. Gh. Văduva în cartea sa „Războiul asimetric", 2007. Făceam trimiteri la acţiunile teroriste din Franţa, începând cu execuţiile din ianuarie 2015 de la Charlie Edbo, continuând cu atentatele din noiembrie 2015 din sala de concerte Bataclan, apoi în cartierul Saint Demis, cu trei explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Au fost ucise peste 130 de persoane. Amintindu-ne de ameninţările anterioare cu acte teroriste ale califului Al-Baghdadi, putem aprecia că Franţa era și este într-un război asimetric, fierbinte, cu Statul Islamic, cum bine îl defineşte ziarista italiană Loretta Napoleoni cartea sa, „ISIS - Califatul terorii".

Acțiunile teroriste, crimele comise acum doi ani și mai bine, s-au declanșat aproape simultan, fiind executate de șase comandouri teroriste islamice, în locuri și asupra unor obiective diferite. Producerea lor concomitentă, ne-ar putea conduce la concluzia, că au fost conduse de același lider. Comunicare între liderul organizator și teroriști, pentru coordonarea acțiunilor ucigașe puteau fi mijloacele comune, audio-video, telefonul sau Internetul, unde cuantice controlabile. După mai bine de doi ani de investigații, anchetatorii au descoperit enorm de multe informații despre teroriști. Numărul celor angrenați în atentate, sprijinitori, complici, se știe sigur că 13 autori din 15 au fost trimişi din Siria să comită atacurile, că iniţial au fost filmaţi în „tabere de instruire" ISIS, în timp ce retezau capetele unor prizonieri sau îi executau împușcându-i în ceafă, pentru ca viitorii kamikaze să nu mai aibă drum de întoarcere, să nu ezite odată ajunşi în Europa. Din anchetele efectuate de specialiștii francezi, nu s-a putut stabili modalitatea de transmitere a „ordinului inițial" de declanșare a atentatelor de către liderul din „Centrala teroristă"!

O asemenea informație obținută, ar fi fost determinantă pentru specialiștii în lupta antitero; interceptarea mesajului liderului oferea posibilitatea prevenirii comiterii măcelurilor viitoare, planificate de organizațiile teroriste. Până în prezent, chiar în cele mai grave atentate, nu s-a putut decela modalitatea transmiterii mesajului, nici din interogarea teroriștilor arestați, care declarau aproape exclusiv, că inițiativa a fost a lor, sau a complicelui lor. Și totuși, atentatele teroriste nu au fost comise la întâmplare, ci în locuri bine definite și la o dată de timp anume. Logic, și cert, mesajul, ordinul de declanșare a operațiunii teroriste a fost transmis! Iar acest mod de comunicare poate fi considerat o verigă în războiului asimetric.

Ordinele de atentate transmise prin mijloace comune, multe au fost interceptate și prevenite. Franța anunța bilanțul prevenirilor pe anul 2016, ca fiind cel puțin opt. Chiar și organizația de Hackeri Anonymous susține că a prevenit un atentat terorist al ISIS în Italia, în anul 2016 și care a declarat un război cibernetic Statului Islamic. Dar noi nu abordăm acest mod de comunicare, deja clasic, utilizat de structuri antiteroriste. De aceea, nu este exclus, ca cei care vor citi ipoteza enunțată, să o creadă deplasată, ireală de a transmite un ordin de comitere a unui atentat terorist, de la organizator către un executant-receptor, aflat la mii de km distanță, la celălalt capăt al gândului, să fie prin telepatie. Chiar ar putea fi luată în derâdere, considerată fantezistă. Și totuși, eu cred într-o asemenea posibilitate. Dar, nu numai eu susțin această teză, erijându-mă într-un individ cu calități inițiatice, ci chiar oamenii de știință, psihologi, neurologi, psihiatri, psihanaliști, care au studiat fenomenul. Cercetări experimentale, spun cu certitudine că Telepatia este o formă de comunicare interumană posibilă, reală. „Acțiunea unei minți asupra alteia, de la distanță, transmiterea de gânduri, de sugestii mentale și de comunicare la distanță este posibilă" - constată astronomul francez Camille Flammarion, încă din secolul trecut.

Dar ce este de fapt telepatia? O definește clar românul dr. Dumitru Constantin Dulcan în cartea Inteligența Materiei, astfel: „Telepatia este un fenomen de transmitere a informațiilor de la un creier la altul pe alte căi decât cele obișnuite." Iar DEx-ul definește telepatia ca fiind: „posibilitatea parapsihologică de a percepe fenomene care nu sunt în raza simțurilor, precum și de a transmite gândurile la distanță; o comunicare extrasenzorială". Cercetătorii sunt unanim de acord, că suntem în prezența unui fenomen de biocomunicație, ce se realizează înafara percepțiilor senzoriale, cunoscute ca unde cuantice. În mediul științific se utilizează termenii de biocomunicație sau transfer de informație biologică între un emițător, a unui gând, mesaj extrasenzorial, către un receptor aflat la mare distanță.

Este notoriu deja, că fiecare persoană, prin însuși existența sa, deține un câmp bioenergetic propriu, care se propagă sub formă de unde foarte scurte în Univers. Fluxul bioenergetic uman se interferează cu sisteme ale macrosistemului cosmic, cu câmpul universal al informației. „Prin verigile acestui lanț sunt conectate și ființele vii la acest sistem informațional" - spune dr. Dumitru Constantin Dulcan. Da! Admisibil ! Dar are pledoaria mea, pentru comunicarea prin telepatie, vreo conexiune cu fenomenul terorist? Este probabilă o astfel de modalitate de contact mental? Vă răspund: DA! Dacă vom analiza amenințările cu acțiuni teroriste, numai cele din ultimii ani, îndeosebi ale organizațiilor de sorginte islamică, care din Siria sau Irak comunică și chiar „planifică" viitoarele atentate din Europa sau USA, și care se materializează ulterior, vom constata că de cele mai multe ori, organele de anchetă nu decelează cert, cum a fost transmis „ordinul de executare", de comitere a atentatelor, de la lider către făptuitor-făptuitori.

Comunicatele structurilor de anchetă, despre entitatea sau persoana care a ordonat atentatul, în majoritate este lapidar, incert, chiar generic: ISIS, Al-Qaeda sau Nusra. Iar incertitudinea persista asupra autorilor deciziei, a „planificatorilor" atentatelor, trenează un timp, până ce organizațiile teroriste implicate nu le revendică. O informație lipsește din comunicate: cum s-a transmis ordinul de executare. Știm sigur, că, dacă teroristul kamikadze a strigat la declanșarea exploziei „Allah Akbar", atunci este o comandă de sorginte islamică. Cunoscutul neuropsihiatru și psihanalist Sigmund Freud consideră „telepatia ca o facultate primitivă, care a fost pierdută de om în cursul evoluției sale". Conform cercetărilor sale, „indivizii legați „telepatic" trebuie să aibă o legătură emoțională puternică, iar evenimentul transmis pe această cale trebuie încărcat cu sentimente negative". Exact cazul nostru!

Ce dependență mai puternică, de supunere, mai „islamică" (islam = supunere, în traducere), mai legați telepatic, se poate realiza între liderul decident al organizației teroriste și teroristul executant? Dacă am invoca doar „antrenarea" acestuia prin tăierea de capete, sau pus să ucidă în public, fiind filmați, putem fi convinși că dependența, atât senzorială cât și extrasenzorială, mentală, este absolut indestructibilă, totală ! Când vorbeam de spălarea creierelor - în cartea „Geopolitică și terorism", Ed. Concordia Arad, 2017 - arătam că aceasta are ca scop schimbarea valorilor mentale acumulate natural, în evoluție, în memoria unui individ și implantarea altor convingeri, exterioare, induse, care îl fac dependent de mentorul său. Memoria individului, conștientă sau inconștientă, se încarcă cu informații de o anumită factură, cele impuse de mentor, iar influența acestuia devine totală. Deseori, deși discipolul, aparent, refuză inițial subordonarea, totuși, prin spălarea creierului, nu realizează întronarea dependenței sale față de maestru; deși individul nu o percepe conștient, aceasta există, și se poate activa involuntar prin telepatie, prin voința mentorului.

Trei cuvinte despre metodele de spălare a creierelor și realizarea dependenței, enunțate de Kathleen Taylor în cartea sa „Spălarea Creierelor". Autoarea, care dezvoltă tehnici și modalități de realizare a scopului, enunță în principal, patru metode de a obține dependența totală: terapia, constrângerea, convingerea și înțelegerea. Kathleen Taylor confirmă concluzia lui Sigmund Freud, că: „Mintea poate acționa împotriva altei minți fără intervenția simțurilor." Or, noi cunoaștem că liderii Jihadului, din structurile islamice fundamentaliste, fanatice, prin impunerea celor cinci stâlpi ai islamului: mărturisirea credinței, rugăciunea, pelerinajul la Mecca, postul de Ramanadn și dania, dependența față de lider devine totală, o „normalitate", un mod de existență în comunitate, iar sacrificiul pentru Profet este perceput ca o bucurie.

Scriitorul arab contemporan Ali Ahmed Said, cunoscut sub pseudonimul Adonis - propus la premiul Nobel, în cartea sa „Islamul și violența", menționa că, „în concepția islamică, celălalt, nemusulmanul, are de ales între două identități: fie e necredincios și atunci trebuie respins sau chiar ucis", iar dacă vrei să rămâi în viață plătești tribut. „Dictatura militară îți controlează mintea. Dar dictatura religioasă îți controlează și mintea și corpul", spune Adonis. De asemenea în cartea „În pielea unei jihadiste" - O mărturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic, apărută în 2014, scrisă de Anna Erelle, autoarea fiind chiar eroina, descrie metodele de îndoctrinare și recrutare folosite de ISIS, din care rezultă clar, că nimic nu se desfășoară sub semnul amatorismului, al întâmplării. Prin metode de îndoctrinare persuasive, dure, de spălare a creierului, prin verificarea ulterioară a loialității, pentru ca viitorul luptător jihadist să devină dependent total; supus la teste multiple, de la însușirea perceptelor coranice, de credința în Profet, la disponibilitatea de sacrificiu, de a ucide alți „necredincioși", astfel că supunerea devine oarbă, totală; informația sedimentată în memoria sa fiind de aceeași natură.

Toate aceste transformări mentale, a consolidării acestui gen de convingeri, după spălarea creierului și încărcarea cu informații noi, cu lungimi de undă bioenergetice similare, cu același gen de vibrații, compatibile cu sacrificiu uman; fiecare biocâmp individual se interferează cu Universul informațional, unde pulsează și biocâmpurile mentorului și ale receptorului. Conducătorii religioși ai Islamului, fie ei califi, imami, muftii, șeici sau conducători militari, „lectorii islamului", sunt personalități dotate intelectual, cu calități personale de influențare remarcabile, de a domina enoriașii musulmani. În contact cu credincioșii se prezintă ca trimiși ai lui Allah pe pământ, urmașii Profetului, sunt credibili, cer și obțin enoriașilor supunere totală, a de a se alătura luptătorilor Jihadului, pentru victoria Statului Mondial Islamic.

Realizând controlul mintal asupra supusului, există opțiunea de a selecționa persoane care receptează telepatic comenzile mentorului, devenind dependente, setate să comită atentate. Mesajul, gândul mentorului, ordinul, va fi recepționat de supus, care va comite actul terorist. Remarcăm, că în prezent pe lista Interpol sunt trecuți 173 de membrii ai rețelelor teroriste ale Statului Islamic, extrem de periculoși, pretabili în orice moment a comite atentate teroriste.

S-a dovedit că influența doctrinei islamice a pătruns și în țări precum U.S.A. sau Canada, unde nu au existat confruntări acute între islam și alte religii sau doctrine. Și totuși s-au produs atentate teroriste, similare celor produse în Europa, când teroristul a strigat „Allah Akbar" sau chiar dacă nu a strigat, dar s-a dovedit că anterior autorul a avut „tangență" cu Islamul. De exemplu, un soldat american de la baza militara Fort Hood din Texas, care fusese în anul 2011 în misiune în Irak, a deschis focul asupra camarazilor, ucigând trei persoane, rănind alte 16, apoi s-a sinucis! Sau, un medic militar palestinian, de la o bază americană, în noiembrie 2009, a ucis 13 militari și a rănit alți 42. Și aș mai putea da exemple de atentate de sorginte islamică cercetate, fără să se stabilească modalitatea de comunicare senzorială.

Motivația atentatelor o putem bănui, originea ordinului de execuție, la fel, ar putea fi numit, dar modalitatea cum a fost transmis este incertă, mai ales că respectivii executați erau izolați în unități militare și, evident, în atenția structurilor de protecție internă. Dacă senzorial nu au fost identificate modalitățile de comunicare între mentor și receptorul-executant, atunci rămâne doar comunicarea extrasenzorială, adică prin telepatie ! Desigur, nu toți luptătorii Jihadului sunt dependenți total de conducătorii lor, capabili să recepteze mesajul telepatic pentru comiterea de atentate teroriste, dar cu siguranță sunt selectați asemenea membrii ai organizațiilor extremiste, în deosebi cei din ISIS.

Se estimează că existența Statului Islamic, a Califatului Terorii, după câțiva ani, nu mult timp, va fi destrămat va dispare; însă rămășițele acestuia pot deveni chiar mai periculoase, decât în prezent, estimează analiștii. În Agențiile europene de contraterorism, de Intelligence, se manifestă o preocupare reală, estimând că invadarea Europei, de zeci de mii de luptători jihadiști, constituie un enorm potențial pericol pentru stabilitatea continentului. Între măsurile preconizate de structurile contra-teroriste și de Intelligence, pe viitor ar putea avea în portofoliul vectorilor de pericol și comunicarea telepatică în combaterea terorismului.