În noile condiții ale relațiilor politice și economice internaționale, există voci care afirmă că Republica Moldova este „într-o fundătură”.
Totdeauna m-a interesat situația Basarabiei române, cea de mulți râvnită, ruptă de România, mult și dureros deromânizată… Cu mulți ani în urmă, pe timpul comuniștilor, călătorind cu trenul de la Chișinău la Kiev, am fost impresionat că în gara din Chișinău copii de 10-12 ani aruncau cu pietre în trenul de România. Erau și alte trenuri în gară, dar acei copii aruncau cu pietre doar în cel din România… Nu-i oprea nimeni, semn că nouă, românilor, ni se transmitea un semnal că nu prea avem ce căuta pe acolo. În anumite perioade foarte grele, elite românești din Basarabia au luat drumul gulagului sovietic, condus de minoritari etnici ai U.R.S.S. și au suferit acolo alături de elitele etniei ruse, principalii locatari ai lagărelor. De la Chișinău până la Vladivostok e plin de cimitire doldora de români…
După asasinarea președintelui K.G.B. Lavrenti Beria, asasinul lui Stalin, în 1956, s-a produs o schimbare de linie politică în toată Uniunea Sovietică și basarabenii erau trimiși în lagăre și închisori doar prin excepții. În schimb, s-a adoptat altă tactică. Elitele de etnie română erau dislocate din Basarabia prin oferte de locuri de muncă mai bune, salarii mai mari și locuințe mai confortabile în alte republici unionale. Oamenii plecau, pentru că aveau o singură viață și încercau mai binele pentru ei și pentru copiii lor și pentru că li se spunea că așa este mai bine. În locul lor au fost aduși intelectuali rusofoni, asfel că și procentul de români s-a micșorat mereu. Românii au ajuns să fie întâlniți mai ales la baza societății.
Dar cea mai mare depopulare de etnici români din Republica Moldova a avut loc după ce regimul Băsescu a legiferat acordarea cetățeniei române pentru locuitorii din țara-soră. Sute de mii de etnici români din Basarabia și-au luat cetățenia română și au plecat direct în Occident. Rusofonii nu pleacă în masă din Moldova. Așa s-a ajuns ca, încet, încet, procentul celor care doresc unirea cu România s-a redus până la aproximativ 30-35%…
Nu vreau să fac o recapitulare a strategiilor pro-românești din Republica Moldova și mă rezum să vă spun că, după părerea mea, toate strategiile de îmbunătățire a situației interne a etniei române basarabene din perioada sovietică, iar apoi strategiile de unire a Republicii Moldova cu România au eșuat datorită faptului că aceste proiecte nu au fost niciodată aduse la un anume nivel de conivență cu Federația Rusă, ci, din contră, au fost concepute în adversitate cu această țară. Proiectele nu și-au propus stabilirea unor relații de încredere reciprocă cu Rusia, de la care să se poată negocia aspirațiile naționale românești. Patrioții români din Basarabia spuneau că acest lucru nu este posibil, dar nimeni nu a încercat. Apoi, proiectul de unire trebuia făcut de conivență și cu România, care să-și propună ca obiectiv național reunificarea cu Basarabia și să accepte că acest lucru se poate face doar cu acordul Moscovei. Pentru aceasta trebuia câștigată încrederea acestei țări. Politica de ostilitate față de Rusia a guvernelor de la București a fost o frână pentru proiectele unioniste. România și-a propus proiecte visătoare de libertate alături de Occident și s-a trezit colonie și astăzi nu mai are nimic. Totul i-a fost luat.
S.U.A. nu a sprijinit deloc mișcarea unionistă din Republica Moldova și nici din România. Din contră, S.U.A. s-a opus pe față unirii. În anul 2016, ambasadorul S.U.A. la Chișinău, James Pettit, a declarat public, în cadru oficial, că: „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în U.E. sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova, pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile ei provocări, printre care este și faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și, desigur, mai este și problema transnistriană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”[1].
Or, pro-unioniștii din Republica Moldova și din România visau să se sprijine pe Occident în demersurile lor și nu vedeau că sunt într-o fundătură fără ieșire. Când le-am spus acest lucru și am și scris acest lucru, unele persoane, care se revendicau a fi patrioți unioniști sinceri (?) m-au contrat, incvlusiv în scris. Prin această poziționare oficială a S.U.A., mișcarea unionistă din Republica Moldova și din România a pierdut sprijinul singurei puteri din lume care ar fi putut să o ajute în direcția satisfacerii aspirațiilor ei istorice. De asemenea, dorind unirea cu România, iar ulterior, aderarea la UE, proiectele de țară ale Republicii Moldova nu au avut în vedere nici o clipă ca țara să renunțe la Transnistria, indiferent cât era acest pas de dureros din punct de vedere economic.
Nerenunțând la Transnistria, românii din Basarabia n-au avut nici o șansă pentru nici un proiect unificator și nici de aderare la structurile euro-atlantice. Cum să te unești cu o țară, România, a cărei conducere, imediat după destrămarea URSS, dorea să adere la N.A.T.O. și care ulterior a aderat la N.A.T.O. și la U.E., când tu, Republica Moldova, ai o armată rusă de ocupație pe teritoriul tău? Cum să adere Moldova la U.E. cu trupe rusești, un uriaș depozit militar rusesc și structuri informative rusești foarte puternice pe teritoriul său?
Desigur, Uniunea Europeană încurajează Moldova să-și dorească aderarea, pentru ca să-și implementeze politicile globaliste, să accepte pătrunderea companiilor transnaționale occidentale în țară, să legifereze în conformitate cu interesele occidentale, să spele creierele tineretului în direcție globalistă și să facă să urmeze calea României, ca să fie și Moldova transformată în colonia Occidentului.
Din păcate, în rândul etnicilor români din Republica Moldova există grupuri elitiste care așteaptă o prezumtivă aderare la U0.E. ca pe o oportunitate de a deveni administratori ai viitoarei colonii și să devină profitorii regimului euro-atlantic. Argumentul lor este că mulți cetățeni își doresc aderarea la U.E., că în cadrul U.E. Moldova se reunește cu România, că relația cu Rusia este una păguboasă, că numai în cadrul U.E. s-ar putea stârpi corupția endemică din țară și grupările mafiote locale și altele. Oare să nu aibă habar de corupția colosală din Occident?
Politica pro-euro-atlantică a guvernării grupării conduse de Maia Sandu se bucură de sprijin occidental și de sprijinul pro-unioniștilor de etnie română, mai corect spus de sprijinul foștilor pro-unioniști cu România transformați în pro-euro-atlantiști, după eșecul proiectelor unificatoare.
Constat că Republica Moldova rămâne într-o fază de căutări ale unui drum propriu, fază încărcată de incertitudini și aspirații divergente. Moldova nu are surse proprii de energie. Fără energie nu poți face nimic, mai ales fără energie ieftină, care să te ajute să produci ieftin și să-ți faci loc pe piața internațională cu produsele. Moldova n-are gaz, n-are curent electric, n-are petrol, n-are cărbune, n-are metale și alte materii prime necesare economiei. Dar nici U.E. nu are suficient din nici una din aceste resurse! Această realitate este o mare vulnerabilitate a Moldovei.
Apoi, Republica Moldova are o agricultură și o viticultură dezvoltate, are un sol foarte bogat, o climă favorabilă acestor activități, are tradiții în aceste direcții care pot realmente oferi țării perspective importante, mai ales în condițiile în care într-o mare parte a lumii lipsesc alimentele. Dar cerealele, alimentele și vinurile Moldovei încap foarte greu în Europa și în S.U.A. ceea este o mare problemă pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană nu are nevoie de o invazie de produse agricole din Moldova și știe să-și apere interesele cu cele mai murdare mijloace. Să nu ne mai ascundem sub lozinca de „teorii ale conspirației” și alte asemenea: gripa aviară și pesta porcină au fost induse intenționat în zonele unde producțiile din fostul spațiu sovietic concurau piața occidentală, cu deosebire în România.
Pe lângă operațiunile dispuse de la nivel înalt, bolile din zootehnie au fost răspândite și de samsarii de carne de porc și de pasăre ai marilor companii occidentale. Este cumplit de regretabil că serviciile secrete din România, devenite niște sucursale slugarnice ale unor mari servicii secrete străine nu au acționat în nici un fel pentru securitatea agricolă a României, nici măcar pentru devoalarea și încunoștințarea populației asupra acestor operațiuni mizerabile, pentru a determina reacții de protecție ale societății. Sunt realitățile crude din spatele „generosului proiect european”, care este, fără putință de tăgadă, un proiect colonialist față de unele din regiunile U.E. Între acestea, România și Republica Moldova nu sunt decât ținte.
Proiectul de țară al susținătorilor Maiei Sandu nu soluționează problemele Republicii Moldova ci doar satisface aspirațiile coloniale ale Occidentului, care vizează înaintarea către Răsărit, înaintare care, în mintea lor lacomă, are ca punct terminus Siberia, cea mai bogată și mare provincie a lumii. Lăcomia occidentală, în special cea kazaro-evreiască, este principala cauză a nenorocirilor din această lume.
Nu mai este cazul să reamintesc că, încă de când România era candidată la aderarea la U.E., în cadrul cerințelor care i s-au formulat s-a cerut ca țara să-și reducă suprafața agricolă cultivată cu o treime. Acest lucru s-a ținut secret față de poporul român. Este evoident că dacă ar fi existat democrație în regimul euro-atlantic și poporului român i s-ar fi spus ce condiții îl așteaptă în cadrul U.E. și a N.A.T.O. și ce preț au aceste aderări, s-ar fi ferit de ele ca de foc mare.
U.E. are nevoie de piețe de desfacere, iar România, dintr-o mare producătoare și industrializatoare de produse agricole, a ajuns o piață de desfacere care importă cea mai mare parte din consumul ei alimentar. În același timp, Agenția Națională Sanitar Veterinară afirmă că 70% din produsele alimentare importate de România sunt neconforme! Dar nu se pot lua măsuri împotriva companiilor multinaționale care introduc în țară aceste produse neconforme, pentru că, în fața autorităților UE, ele sunt mai influente decât statul român.
U.E. n-are nevoie de concurența produselor excepționale ale agriculturii și viticulturii din Republica Moldova. Aceste produse fac o concurență nedorită la Bruxelles, Berlin, Paris și Madrid (Spania este cel mai mare exportator de carne de porc din Europa și „rade tot” în jurul ei). Mai marii Occidentului duc campanie și împotriva bovinelor, sub pretextul că poluează! Desigur că după ce vor distruge cât vor putea din șeptel, vor veni samsarii de carne de vită, și ei „băieți deștepți” și vor aduce carnea necesară. Țăranii noștri, fără alte perspective, vor lua și ei calea Occidentului, să-și caute de lucru și să slugărească Occidentul, cuminți, ascultători, harnici și fără pretenții.
Bine că nu poluează marile vapoare de croazieră. Mările și oceanele lumii sunt pline de asemenea vapoare. Într-un documentar recent se arăta că un singur mare vas de croazieră polua cât poluarea produsă de întregul oraș Marsilia, al doilea ca mărime din Franța. Ca să reducă poluarea, globaliștii vor distrugerea crescătoriilor de vaci, dar nu se îndreaptă împotriva vaselor de croazieră, a iahturilor, a avioanelor de agrement etc. Vacile sunt pe cale să devină inamic public! Asta este Uniunea Europeană globalistă, supusă kazaro-evreilor de pe Wall Street!
Maia Sandu a declarat că Moldova este neutră în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Occident care se desfășoară în Ucraina, dar a acceptat să dea declarații antirusești și să își declare susținerea pentru tabărta adversă. Ce neutralitate este aceasta? Ca urmare, Rusia a anunțat guvernul de la Chișinău că n-o să-i mai livreze gaz, iar apoi a lăsat-o și fără curent. Au fost de ajuns niște bombe pe noduri de transport al curentului și pe niște transformatoare și Moldova a fost lăsată fără curent.
Marile centrale și transformatoare de curent din Moldova sunt în Transnistria, iar transnistrienii sunt la mâna Moscovei…
Rusia importa cea mai mare parte a producției de vinuri din Moldova și le plătea bine. Ani și ani de zile, Moldova nu a putut să pătrundă cu vinurile pe piața europeană. Șefa vinurilor în cadrul Comisiei Europene, franțuzoaica Cioloș, soția prim-ministrului de tristă amintire Dacian Julien Cioloș, s-a opus cu vehemență. Franța este împotriva concurenței excepționalelor vinuri moldovenești. Cramele de la Mileștii Mici și Cricova sunt cele mai mari din lume. Ele sunt ale statului. Deci atenție: o prezumtivă aderare a Moldovei la U.E. va aduce viticultura moldovenească în proprietate privată străină și de aici până la lichidările economice după modelul din România nu mai este decât un pas. Și încă ceva: vița de vie are și ea bolile ei!
Rusia a oferit Moldovei petrol, gaze și alte materii prime la prețuri mici. Aceste lucruri nu au fost apreciate de patrioții români din Moldova. Li se păreau fapte firești. Considerau că se pot bucura de piața Rusiei pentru produsele lor care nu erau primite în U.E. și de energia și materiile prime ieftine din Rusia, iar ei să-și orienteze politica înspre dușmanii Rusiei. Este evident că a fost un proiect de țară eronat. Acum, întreaga populație a Moldovei suferă la greu și va mai suferi datorită acestor erori geo-strategice.
Dacă le va ține moldovenilor de frig, de foame și de sete antirusismul, se va vedea. În politică și în diplomație trebuie o orientare profundă. Trebuie să ții cont de trecut fără patimă și să judeci totul la rece, fără sentimente. Dragostea și ura nu au ce căuta. Eu am studiat atent comportamentul patrioților români din Basarabia și am văzut că majoritar au fost și sunt ghidați după sentimente și nu după rațiune. Sentimentul predominant este ura față de Rusia, pe care însă o confundă cu Uniunea Sovietică iudeo-bolșevică-internaționalist proletară, apoi globalistă (în timpul lui Gorbaciov și Elțîn).
Rusia de astăzi, naționalist-ortodoxă, suveranistă și adversară a globalismului internațional este total opusă Uniunii Sovietice pe care o urăsc ei. Pentru a înțelege corect ceea ce se întâmplă astăzi în spațiul fost sovietic și în acest război de dimensiuni mondiale, în care sunt implicate peste 40 de țări, trebuie studii profunde de istorie, relații internaționale și studii de securitate.
Opinia publică poate foarte greu să acceadă la esențial. Dar, multă lume care nu are acces la esențial se pronunță și dau sentințe. Eu le dau mereu sfatul să fie mai reținuți, să nu se arunce în față crezând că le știu pe toate. Să asculte mai mult și să tacă mai mult. Astăzi despre cele trei domenii pe care le-am menționat scriu și vorbesc foarte mulți neaveniți, dar și profesioniști care părăsesc obiectivitatea științifică, trecând în sfera propagandei care este aducătoare de profit și poziționare bună în societate, pentru ei și pentru familiile lor.
Uitați-vă pe televiziunile principale ale sistemului, cele plătite de guvern cu zeci de milioane de euro în perioada pandemiei pentru a susține politica statului eșuat: o mulțime de generali și de foști miniștri, profitori ai sistemului ticăloșit, fac analize partinice și susțin multe cauze moarte și combat interese profunde ale românilor. Toți au pensii speciale și privilegii de care se bucură familiile lor.
Maia Sandu umblă la cerșit la București și la Bruxelles. Cere bani, cere energie electrică, cere gaz, cere de toate. Păi asta să fie proiectul de țară euro-atlantic al Moldovei? Asta este aspirația națională? De ce a ajuns Moldova Maiei Sandu în acest punct, să nu mai aibă nimic din ceea ce are strictă nevoie? Totul are un preț. Nimeni nu-ți dă nimic pe gratis. Cerșitul acesta, dacă va continua, va îngenunchia Moldova, o va îndatora și o va distruge.
Etnia română din Moldova s-a împuținat dramatic și este îmbătrânită, este practic minoritară în toată Basarabia. Tineretul de etnie română din Moldova s-a dus să slujească în Occident și nu se va mai întoarce… Cei plecați nu mai reprezintă nimic pentru țară. Ca și în România, tinerii plecați plătesc pensiile celor din Occident și dezvoltă Occidentul, care-și folosește dezvoltarea și puterea pentru a domina și a jefui statele de unde provin cei care muncesc acolo. Acești emigranți nu-și dau seama că ei sunt de fapt un bumerang care lovește propria țară și familiile lor pe care ei le-au lăsat acasă.
Toate aceste aspecte menționate, ca și altele, mă fac să cred cu tărie că Republica Moldova nu este compatibilă economic cu Occidentul. Nici cultural Moldova nu este compatibilă cu actuala Uniune Europeană. Să nu confundăm Uniunea Europeană de azi cu vechea cultură a statelor naționale din Occidentul Europei. Moldova este un stat de cultură și de tradiții ortodoxe orientale, incompatibile cu decadența morală actuală din Occident, cu L.G.B.T.-ul, cu drogurile, cu infracționalitatea susținută de serviciile secrete occidentale, cu spiritul antinațional al culturii occidentale și cu jaful economico-financiar pe care îl practică elementele kazaro-evreiești, cu susținerea Occidentului.
Moldova și etnia română nu au viitor în lumea euro-atlantică. Șansa românilor este să promoveze regimuri politice suveraniste. Pentru aceasta statele românești au nevoie să-și refacă și să-și consolideze mijloacele prin care să se poată impune în fața companiilor multinaționale și să-și promoveze propriile interese, adică să se deglobalizeze. Donald Trump a spus în mod repetat și foarte clar pentru cine a vrut să-l asculte că viitorul nu aparține globalizării, care este o gogoriță băgată forțat pe gâtul popoarelor, ci viitorul aparține statelor naționale.
Donald Trump rămâne o mare personalitate a SUA și a lumii, cel care a dus suveranismul la Casa Albă, chiar dacă doar pentru un mandat. Dar nu se știe… Elon Musk, atotputernicul „om al zilei” în SUA, a declarat, cu ocazia redeschiderii contului de Twitter al fostului președinte, că el și cu Trump vor lucra împreună pentru viitorul S.U.A. Puterea de la Washington nu va dori să fie tot timpul în război cu Rusia, țară care a fost, de fapt, partenera de dominație mondială a Casei Albe. În acest context, în laboratoarele structurilor de securitate națională a S.U.A., din care face parte și Elon Musk, se caută soluții, iar revenirea suveranismului la președinție este una din variante.
Revenirea la suveranism în S.U.A. este, după unele păreri, un factor catalizator al unei viitoare așteptate și dorite împăcări între cele două supraputeri militare și cosmice mondiale. Această împăcare ar pune capăt și războiului. Personal, cred că actualmente nici una dintre cele două mari puteri nu doresc pacea, dar va veni un moment în care pacea va fi dorită și de ele. Până atunci, suferă multă lume, cel mai mult ucrainenii și europenii.
În acest moment istoric, principala putere internațională care susține național-suveranismul este Rusia, alături de mai multe aliate ale ei, care luptă pe viață și pe moarte cu globalismul. Organizația de Cooperare de la Shanghai este cel puțin comparabilă cu N.A.T.O., iar organizația economică B.R.I.C.S. este un colos mondial. Lumea unipolară a apus, chiar dacă Occidentului îi cade foarte greu să recunoască acest fapt și încearcă să-și propage în rândul opiniei publice internaționale o superioritate pe care nu o mai are. Doar Dumnezeu va decide finalul acestei lupte de durată dintre iudeo-globaliști și național-suveraniști.
Pro-europenii și Maia Sandu și-au dat arama pe față când, invocând necesitatea unei justiții independente și drepte, și-au numit șefi ai procuraturii loiali lor și au trecut la arestarea contracandidatului lor din alegeri și la răzbunări și persecuții politice. Democrație după modelul euro-atlantic… Dacă aceasta este oferta regimului actual de la Chișinău pentru poporul moldovean, atunci șansele lui de supraviețuire se vor stinge repede, indiferent de cât vor pompa globaliștii europeni la Chișinău.
Maia Sandu este cunoscută ca fiind o globalistă sorosistă, ori eu sunt convins că globalismul de model iudeo-euro-atlantic este unul găunos și dăunător viitorului popoarelor de pretutindeni, cu excepția puterilor colonialiste occidentale, care-și alimentează prosperitatea din munca și bogățiile altor popoare. Globalismul favorizează doar acele elite supuse kazaro-evreilor diriguitori ai lumii occidentale. Globalismul urmărește distrugerea spiritului național și crearea unor oameni-roboți desnaționalizați, rupți de tot ceea ce au creat popoarele mai frumos și mai autentic.
Personal, nu mă mir că un mare număr de moldoveni, de ordinul sutelor de mii, sunt nemulțumiți și demonstrează împotriva regimului Maiei Sandu. Motivarea demonstrațiilor conform căreia oligarhul evreu Ilan Shor i-ar fi plătit pe demonstranți nu este suficientă și nu ne poate convinge de artificialitatea nemulțumirilor populare, chiar dacă această presupunere este mereu repetată. Este posibil ca oligarhul evreu Ilan Shor să fi plătit o serie de provocatori, dar nemulțumirea reală a sute de mii de oameni este cea care duce majoritatea zdrobitoare în stradă.
Apoi, Ilan Shor este un sprijinitor al fostului regim oligarhic de modelul din timpurile lui Gorbaciov și Elțîn. Naționaliștii de etnie rusă care conduc la Kremlin se debarasează de acești oligarhi, unul câte unul. Apoi, nu cred că Rusia a trecut deja la efectuarea de operațiuni speciale în Moldova sau în alte state. Eu cred că Moldovei nu i-a venit încă rândul. Acest război a fost conceput să dureze mai mult, în ciuda afirmațiilor occidentale fără acoperire că el ar fi fost conceput să fie un blietzkrieg. Deglobalizarea nu se poate face fulger și în condiții de război se face cel mai bine. Toate regimurile politice se schimbă cel mai ușor în condiții de război.
Dintr-un punct de vedere privind lucrurile, eu cred că Rusia nu are nevoie să plătească demonstranți în Moldova. Eu cred că este suficient ca Rusia să lase Moldova fără carburant, gaze și materii prime, eventual să nu-i mai primească nimic pe piață, să oblige Moldova să-și plătească gazul de patru ori mai scump toate cele pe care nu le mai primește din Rusia mai scump și, într-un timp rezonabil, opinia moldovenilor se va schimba. Moldova este destul de săracă pentru a-și permite costuri mari pentru produsele de strictă necesitate. România nu va putea livreze curent electric la nesfârșit și fără bani Moldovei. România are propriile ei mari lipsuri.
Nu este cunoscut proiectul rusesc privitor la Republica Moldova, dar nu cred că în viitor Rusia va renunța ușor la influența asupra acestui teritoriu. Apoi, o mare parte a populației Moldovei este de partea Rusiei și împotriva Occidentului. Ce să facem cu aceștia? Să-i declarăm proști și să-i ignorăm, în numele „democrației occidentale”? Sunt mulți. Și nu sunt proști.
Da, Moldova este într-o fundătură din care este foarte greu să întrevedem dacă va putea ieși, cel puțin în timpul acestui moment istoric încărcat de atâtea necunoscute, în plin război internațional, purtat la scară mondială[2].
Dumnezeu să ne ajute!