Mă adresez celor 11 milioane de auto-recenzați digital și celor 10 milioane de „imunizați” care și-au luat cod QR: În 2021, a fost stabilit un nou record cu peste 5,9 miliarde de înregistrări de date de utilizatori furate, potrivit „The Visual Capitalist”. Cele două mega-operațiuni de colectare de date derulate în România între 2021-2022 au permis „autorităților” să adune și să proceseze extrem de multe și diverse date cu caracter personal, care sunt fracțiuni ale identității voastre și părți ale avatarului vostru digital.

Nu doar că acum acest avatar spune despre voi infinit mai multe lucruri decât le știți voi despre voi înșivă, dar banii voștri vor pitea fi blocați ori de câte ori veți fi suspectați că sunteți prea liberi, prea grași, prea cu amprentă de carbon, prea normali, prea heterosexuali. Vă vor fi oricând blocate călătoriile, accesul la studii, dreptul de vot etc., pentru că refuzați să vă doftoriciți preventiv, să purtați la avatar mască, cască, steag cu „slava”, să îngenuncheați, să vă supuneți, să vă închideți în colonie/colivie „pentru siguranța voastră.

A, și aceste date vor putea fi furate oricând.

Cine crede în asigurările autorităților că aceste date sunt în siguranță este un naiv. Cine crede că aceste date sunt distruse după ce sunt anonimizate și transformate în elemente de statistică este un spectator credul al unui număr de iluzionism. Surplusul comportamental rezultat din colectarea masivă de astfel de date este infinit mai valoros decât aurul, iar big tech, finance and pharma nu vor lăsa așa comoară de izbeliște.

În plus, există hackeri, brokeri de date cu caracter personal, servicii secrete „naționale” sau străine, forțe armate străine care, toate/toți, au dezvoltat mega-industrii de furt, piratare, phishing, cloning etc. menite a acapara cât mai multe astfel de baze de date. Ce? Nu ați auzit de hackerii ruși? De atacurile cibernetice? De cookies? De channeling și de consent factory ori de troll farming? De aplicații care decid în locul vostru? De creditul social chinezesc și de ghetourile „aseptice” australiene?

Cea mai mare breşă din această perioadă a fost o combinaţie a mai multor operaţiuni cibernetice de spargere şi de preluare pe o perioadă de cinci ani, care a conţinut 3,2 miliarde de combinaţii unice de e-mail şi parole de la Netflix, LinkedIn şi alte platforme online. Transportul masiv de date a fost oferit spre vânzare pe dark web pentru 2 dolari, potrivit raportului”.

[…]

În iunie, înregistrările a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost oferite spre vânzare în comunitatea hackerilor. Datele scurse au inclus adrese de e-mail ale utilizatorilor, nume complete, numere de telefon, adrese fizice, înregistrări de localizare geografică, genuri, experienţă personală şi profesională şi multe altele. […]

În aprilie, informaţiile a 533 de milioane de utilizatori din 106 ţări au fost şterse de pe Facebook şi publicate pe un forum de hacking. Informaţiile scurse au inclus numere de telefon, nume complete, locaţii, adrese de e-mail şi informaţii biografice ale utilizatorilor.

În perioada 2004-2021, peste 17,2 miliarde de date au fost compromise prin atacuri cibernetice[1].

----------------------------------------