Pungeşti, 2013După intervenţia de la Pungeşti Democraţia a sucombat

Cu vreo două decenii în urmă, pe ecranele televizoarelor ni se flutura o reclamă stupidă: „Dormi liniştit, F.N.I. veghează pentru tine”. Contextul economic şi politic nu s-a schimbat deloc în bine, dimpotrivă. Dacă pe atunci erau uşor disimulaţi, acum politicienii „veghează” pentru noi pe faţă - după placul lor. Pentru cele petrecute la Pungeşti, eu nu blamez jandarmii. Ei au primit ordin să disperseze manifestanţii şi să însoţească utilajele „marilor investitori”. Probabil că nu va mai trece mult până vor apărea şi morţi - „victime colaterale”. Dar ce contează când „200 de oameni se opun reprezentanţilor celor 20 de milioane”. La fel a fost şi la Flămânzi, în 1907. Şi la fel va fi la fiecare punct de lucru al „Marilor investitori”. Ce contează că se vor mai opune „alţi 200” de oameni la Băile Felix? Ce contează că se vor mai opune „alţi 200” de oameni la Moşna? Ce contează că se vor mai opune „alţi 200” de oameni la Vama Veche şi Costineşti? Ce contează că se vor mai opune „alţi 200” de oameni la Roşia Montană? Ce contează dacă vor fi răniţi şi morţi de fiecare dată sau... măcar o dată? Contează ce vor „Marii investitori” şi politicienii. A, şi să nu uit - cele 20 de milioane, minus 200 de la Pungeşti, minus 200 de la Băile Felix, minus 200 de la Roşia Montană, minus...

Democraţia a murit! La ce bun să o mai îngropăm. O vom lăsa să putrezească pe câmp

O mai veche dilemă revine în actualitate: „e vinovat degetul care apasă pe trăgaci sau cel care dă comanda?” Deci, cum spuneam, nu blamez jandarmii. Doar că întâmplarea îmi aduce aminte de altă cugetare înţeleaptă a acestui popor: „Peştele de la cap se împute, dar se curăţă de la coadă”. S-ar putea spune că am început să curăţăm peştele de la coadă prin eliminarea Rezistenţei de la Pungeşti. Şi o să-i eliminăm pe „cei 200” de câte ori va fi nevoie. Până când? Până se va ajunge la o altă concluzie cu privire la politicieni şi „marii investitori” sau până când vom porni într-o direcţie pe care nu o enunţă nimeni, dar ne este sugerată prin diverse manipulări: afară cu toţi românii din România! Şi când spun români, mă gândesc la cetăţenii români: la români, la unguri, la saşi, la ţigani, la evrei şi la oricine are domiciliul în România, indiferent de etnie, sex, religie, orientare politică, situaţie materială. De ce? Pentru că ţara asta nu mai este a Românilor, este a politicienilor, care s-au opus proiectului Roşia Montană în comisia parlamentară. Tot politicienii s-au opus exploatărilor de gaze de şist prin fracturare hidraulică în campania electorală. Cum se va realiza aceasta? Prin expropieri în interesul „Marilor investitori”, prin „regionalizare”, prin federalizare, prin vânzarea terenurilor agricole către străini (persoane fizice şi juridice), prin interzicerea manifestaţiilor de orice fel, prin manipularea cu ajutorul presei scrise, a televiziunilor, prin aprobarea de legi convenabile şi favorizante politicienilor şi „Marilor investitori”.

Ce rost mai are democraţia? Ce rost mai are o meritocraţie ca în Islanda? Suntem doar „200” care ne opunem reprezentanţilor celor 20 de milioane. Şi la Termopile erau mai mulţi (300 de spartani). Noi suntem doar „”200 de „anarhişti”, hipsteri, oameni fără căpătâi, care „subminăm economia naţională şi statul de drept”. Pentru binele celor 20 de milioane, pentru că tot suntem în decembrie, merităm să fim împuşcaţi precum Ceauşeştii într-acel decembrie însângerat. Comuniştii erau mici copii pe lângă cei care ne-au condus după 1989, ne conduc şi astăzi, iar noi tăcem. Democraţia a murit! Ei, şi? La ce bun să o mai îngropăm. Nu merită! O vom lăsa să putrezească pe câmpul de la Pungeşti sau pe alte câmpii ale Ţării.

Un popor imbecil de tolerant”...

Trăiască Jandarmeria Română! Trăiasca mult iubita clasă a politicienilor care ne conduc, pentru „binele” nostru. Şi merităm, căci suntem 20 de milioane... sau câţi om mai fi rămas. Cei 200 de la Pungeşti sunt doar pierderi colaterale, pentru ca noi ceilalţi să putem dormi liniştiţi. Trebuie să-i dăm dreptate sârbului din Voivodina, Miodrag Stanojevic, care, în trecere pe la noi prin ţară spunea: „...Românii sunt un popor paşnic, binevoitor şi primitor, un popor « imbecil de tolerant »”, aşa că la ce ne mai batem capul cu fel de fel de probleme. Are cine să se ocupe de ele, politicienii veghează pentru noi. Şi să nu uităm că suntem în decembrie, lună cu multe semnificaţii pentru poporul român, dintre care amintesc:

- 1 decembrie 1918 - Marea Unire;
- 30 decembrie 1947 - abdicarea regelui Mihai;
- 16-22 decembrie 1989 - evenimentele „revoluţiei” şi ale loviturii de stat;
- 25 decembrie 1989 - mascarada „judecării” şi execuţia soţilor Ceauşescu;
- 2 decembrie 2013 - Moartea Democraţiei Româneşti.