Opinia unui medic

Vă prezentăm spre lectură un text atribuit doamnei prof. univ. dr. Oana Bianca care circulă în spaţiul virtual. Deşi am încercat, nu am reuşit să contactăm autoarea pentru a-i cere acordul publicării, dar conţinutul fiind relevant, de strictă actualitate şi pertinent argumentat pe baze ştiinţifice, considerăm că afirmaţiile înscrise în text sunt convingătoare, aparţin unui profesionist şi merită citite. Concluziile rămân la alegerea cititorilor. (Redacţia)

Probabil, așa-zisul medic Arafat nu face deosebirea între „febră” si hipertermia fiziologică.

Sunt profesor universitar şi nu dau doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a starii de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului! Probabil așa-zisul medic Arafat nu face deosebirea între „febră” si hipertermia fiziologică, adaptativă. Din nefericire aceste măsuri amatoriceşti stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune şi declanșarea unui şir de proceduri irelevante - izolare improprie şi testare nespecifică. Aici e vorba de afaceri cu efecte medico-sanitare, nu de vreo boală! Şi de dictatură, bineînțeles!

Toate evaluările se fac în condiții de repaus - cel puțin 15 min - în clinostatism. Adică la pat.

Am o întrebare pt domnul „medic” Arafat, care nu este defel clinician şi pare că a uitat criteriile de măsurare a diferiților parametri fiziologici in cadrul examenului clinic obiectiv! Examen clinic lăsat la îndemâna portarilor de la „Kaufland”! Toate evaluările se fac în condiții de repaus - cel puțin 15 min - în clinostatism. Adică la pat. De preferință dimineața - de pildă temperatura, frecvenţa cardiacă, tensiunea arterială etc. Se știe că cel mai rapid mamifer de pe Terra este ghepardul - aleargă cu 120 km/h. Totuși, dacă în 30 secunde nu își atinge scopul, se opreste! Poate domnul „medic” Arafat să îmi spună de ce?

Cu adevărat, rezervele de compus ergotrofic anaerob (fosfo-creatina) aferente susținerii primelor 30 sec de activitate sunt epuizate! Dar mai rămâne adenozin trifosfatul, care ar mai asigura aproape 1,5 min de efort anaerob! De ce se opreşte ghepardul atunci? Pentru ca temperatura sare, în 30 secunde, la nivelul capului, de la 36,8 la 41 de grade - filmările  cu termoviziune au demonstrat asta. La 42°C apare riscul hemolizei (spargerea globulelor roșii) şi a insuficienţei renale. Animalul se opreşte.

Clienții trebuie aduși la moll-uri cu patul.

„Doctore” eu când ies de la antrenament de forță am 140/80 tensiunea arterială, iar când ies de la cel de anduranţă am 100/60 - vrei să spui că tind  spre a fi hipertensiv, sau hipotensiv? Dimineața am 110/60. Știu, deja te gândești cât costa organele din mine. Dacă nu ştii să faci corelația între temperatura şi frecvenţa cardiacă, te învăț eu! Dacă în condiții de repaus la pat, un subiect care are 36,7 de grade  la frecventa 75 bătăi pe minut (b.p.b.) în mod normal, dacă într-o zi vei găsi 37,7 grade, nu-i mai lua pulsul: îți zic eu că are 95 b.p.m. Cam 10 bătăi în plus la grad. Ori, când merge lumea la magazin, nu e nimeni sub 110 b.p.m., adică frecvenţa cardiacă aferentă efortului ușor. Ca să fie totul corect, „doctore”, clienții trebuie aduși la „L.I.D.L.” cu patul. Altfel vei avea 0,2-0,5 zecimi de grad peste temperatura de repaus.

Alergi după copil, sare temperatura şi sunt chemate forțele de represiune!

Aceasta țigănie este o veche manipulare a standardelor fiziologice: așa a scos medicina profilactică pe bandă rulantă zeci de mii de „hipertensivi”, „diabetici”, hipercolesterolemii etc. Numai pe pastile pt colesterol şi numai la nivelul Clujului se câștigă anual 30.000.000€! Din pix!  Așa face şi așa-zisul medic Arafat - alergi 25 m după copil, sare temperatura şi sunt chemate forțele de represiune! Văd că lumea e prinsă în mărunțișuri despre ce fel de termometru si ce fel de personal să ia temperatura! Greşit!  Acestea sunt detaliile copilăreşti ale unei proceduri irelevante, amatoricești şi săvârșite în scop de fraudă!

Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Haţieganu” ar trebui să anuleze licența de medic a acestui comerciant! Mulțumim pentru SMURD, dar nu e nevoie de un medic pentru a fonda un serviciu de ambulanță!

Modificări adaptative în condiții deosebite de mediu” face parte din curricula masterală.

Ați văzut cum a leșinat soldatul ăla când cuvânta Arafat de la pupitru? Dânsul a reacționat ceva mai prost decât când a leșinat un militar american la „cuvântarea” Plăvanului. De la pupitru, marele medic repeta - „Intindeți jos!”, „Intindeți jos! ” - de parcă puteau să-l întindă sus! Pot să-i recomand armatorului Raed Arafat studiul materiei „Modificări adaptative in condiții deosebite de mediu”, care face parte din curricula masterală. Băiatul ăsta imi aduce aminte de răspunsul dat lui Gigi Becali de către Vadim Tudor la întrebarea „Ce să fac după ce termin facultatea?” - „Liceul!”.

Shemaiah Hallel !
Aranjament grafic - I.M.
-----------------------------
Shemaiah Hallel - Dumnezeu aude - în limba ebraică.