Macron ISecolul al XXI-lea a debutat cu o serie de conducători de state, fără personalitate, fără competenţe, fără interese pentru propiile ţări şi popoare, ba chiar dăunători acestora. Romînisa nu face excepţie. Ultimii trei şefi de stat ai Franţei sunt exemple caracteristice ale marionetelor aruncate pe fotoliul lui Napoleon Buonaparte şi ai regilor Franţei. Hexagonul nu mai este ce a fost cândva (nici România!) şi, se pare că un alt Nero poate da foc planetei.(Redacţia ART-EMIS).

Comportamentul lui Emmanuel Macron este în concordanță cu analiza psihiatrului italian Adriano Segatori

La 1 mai 2017, psihiatrul italian Adriano Segatori a prezentat analiza candidatului Emmanuel Macron în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale

Analiza lui, prezentându-l ca pe un psihopat, ar fi trebuit să anunțe alegătorii francezi. Nu s-a întâmplat aşa, iar persoana în cauză a fost ușor aleasă Președinte al Republicii Franceze în a doua rundă. Unele site-uri etichetate ale atmosferei, prin gândire unică, au alertat electoratul. Nancy Verdier în numele lui „Dreuz Info" a sunat clopotul de alarmă; în zadar, deoarece mulţimea lanțurilor de informații continue spală eficient creierul credulilor, prezentându-l întotdeauna sub un unghi de măgulire. Comportamentul lui Macron de la alegerea sa este, în toate privințele, în concordanță cu analiza psihiatrului Segatori de la sosirea sa teatrală la piramida lui Louvres în seara alegerii sale până la insultele sale libere și repetate la aceia pe care îi disprețuiește. Lista continuă să devină mai lungă, deoarece Macron se iubește numai pe sine. Reacțiile indigene ale oamenilor vizați și jurnaliștilor uimiți arată că nu l-au ascultat niciodată pe psihiatrul care i-a avertizat.Am scris un articol pe 5 mai, care nu a fost publicat, care reamintește periculozitatea persoanei ajunsă la şefia statului francez. Un om înțelept, chiar dacă este prea târziu pentru a relua povestea...

Un psihopat la Elysee?

Profesorul Adriano Segatori, psihiatru și psihoterapeut italian, a acordat un interviu ziarului elvețian „Les Observateurs" despre natura periculoasă a candidatului Macron în Franța[1]. O.Z.N.-ul de pe scena politică franceză se pregătește să preia puterea executivă după o campanie inteligentă orchestrată, utilizând discret banii miliardarului George Sörös, care, prin fondarea „societății deschise " (sună cunoscut, nu ? - n.r.), finanțează toate campaniile electorale pentru o lume fără frontiere. În timpul campaniei prezidențiale au apărut semne tulburătoare, dar care nu i-au alertat pe francezi despre previzibilul pericol pe care îl prezintă acest personaj tulburat. Iată discursul integral al acestui psihiatru : pe care l-am redeschis pentru că traducerea pe pânză nu părea satisfăcătoare.

„Analiza mea despre Macron provine atât din imaginile pe care le am în posesia mea, cât și din biografia pe care o susține candidatul. La vârsta de 15 ani, tânărul Emmanuel Macron a suferit un atac sexual grav comis de către profesorul său francez (Brigitte Trogneux), care avea vârsta de 39 de ani. În loc de viziunea cu apa de trandafir a acestei uniuni care ar putea fi definită grotesc ca o căsătorie reparatorie pentru violul comis, văd mai degrabă faptul că dezvoltarea lui Emmanuel Macron s-a oprit prematur în timpul adolescenței din cauza unei operații de seducție atât psihică, cât și fizică. Ce s-a întâmplat este încălcarea unui tabú. Prima învățătură a acestui caz este convingerea că totul este permis.Firește, acest sentiment al întregii puteri a avut loc în cadrul burgheziei bune din Amiens. Dacă această unire s-ar fi produs într-un mediu proletar - acest mediu pe care Emmanuel Macron îl disprețuie profund - ar fi fost distrus. El urma să să se afle astăzi sub controlul serviciilor sociale, în timp ce Brigitte Trogneux ar fi fost în închisoare. Acesta este adevărul trist.

Ne confruntăm cu o problemă pedofilă

Odată ce tabú-ul este încălcat, ideea de omnipotență, specifică fiecărui copil, este ulterior încurajată în cazul său, până când depășește suprapunere propriei sale personalități. Aceasta din urmă este întărită de avantajele incontestabile intelectuale care o fac să extrapoleze limitele sale personale. Paradoxul este că pare patologic normal, dar suntem în mijlocul narcisismului. De la tinerețe, Macron a avut o ambiție extraordinară; are nevoie de privirea și admirația altora pentru a compensa un complex de inferioritate. Deci, ne confruntăm cu trei paradigme care definesc un anumit tip de personalitate.
- ideea că nu există limită ;
- un sentiment de omnipotență din copilărie, dar și mai prezent la vârsta adultă ;
- un narcisism care nu-i interzice să se definească ca fiind rău intenționat
Ce structurează aceste trei paradigme?
Aceasta structurează o psihopatie deoarece ne confruntăm cu un individ care, ca în cazul lui Emmanuel Macron, este perfect definit ca un psihopat. Cuvântul psihopat nu este o insultă. Un mare psihanalist american ca Nancy McWilliams explică faptul că un psihopat poate ajunge la cele mai înalte niveluri ale administrației americane. Un psihopat este un deviant care este foarte bine organizat din punct de vedere social și cultural. Acesta este cazul în profilul studiat.

Personalitatea psihopatului se caracterizează prin puncte de referință

De exemplu, Macron are o fascinație pentru superficial (de aici porecla Macreux), o capacitate extraordinară de atracție, dar un disconfort în confruntarea pe care o vedem în crizele sale de isterie de la un moment în care admirația blândă subliniază punctele slabe ale identității sale (demiterea tumultoasă a șefului de stat Pierre de Villiers). Această isterie se caracterizează prin interesul său pentru prestaţia teatrală (piramida din Luvru, gheața cu gheață, elicopterul la bordul unui submarin de atac nuclear), care sunt remarcabile, o coincidență tulburătoare, poveste personală cu profesorul ei seducător de la care a învățat să joace teatru.

Psihopatul nu este demn de încredere, dar reușește prin fascinația pe care o exercită pentru a convinge mulți interlocutori. Nu are nici o remușcare. Când Macron vorbește despre săraci sau îi insultă pe săracii din Nord, numindu-i la fumători sau alcoolici invizibili, atunci când denigrează femeile, reducându-le la rangul de ignorante, ne trimite - sine die - discursul explicat de către psihiatrul Jacques Lacan. Macron nu a vrut să-l spună, dar inconștientul său ia vorbit, deoarece el crede ceea ce spune și nu poate să-l ajute să-l exprime. El se apără schimbând semnificația afirmațiilor sale, fără a-și exprima niciodată remușcările pentru că nu simte vinovăția (insensibilitatea față de victimele revoltelor din insula Saint Martin după trecerea uraganului Irma. Aceste revolte nu ar fi trebuit să se producă dacă ar fi dat ordinul pentru luarea măsurilor de precauție în această problemă).

Care este problema din punct de vedere psihiatric? Care este pericolul personajului?
Răspund că nu există nici o îndoială în legătură cu asta. Ca toți psihopatii, Emmanuel Macron este deosebit de periculos. Un intelectual american specializat în ceea ce noi numim în jargonul nostru de psihiatru tulburări bine integrate printre notabili, a afirmat verbal: „Criminalii în serie distrug familiile, în timp ce psihopații din vârful statului distrug națiunile".

De ce e periculos Macron?

- Are un înalt simț al lui însuși.
- Nu-i place Franța și nu se luptă pentru oamenii din Franța.
- Se iubește enorm și se luptă să-și păstreze identitatea fragilă.
Confruntarea cu Marine le Pen nu are un caracter politic. El nu poate accepta că o femeie, Marianne, reprezentantă a Franței, este adversarul ei. Are nevoie de o mamă adoptivă. Orice altă relație cu o femeie este imposibilă. Această fragilitate este foarte periculoasă, deoarece, ca toți psihopatii, ea funcționează numai pentru sine și consideră alții ca instrumente pentru propria ei măreție. Acest lucru subliniază pericolul cu care se confruntă Franța astăzi cu un astfel de candidat. (Sfârșitul interviului).

Comentariul meu (Bernard Martoia - n.r.) cu două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 7 mai 2017

Ca mulți psihiatri, profesorul Segatori nu face nicio distincție între psihopat și sociopat, dar termenul este folosit de poliția americană pentru a elimina crimele de serie. Sociopaţii tind să fie dezorganizați. Ei nu pot să-și păstreze un loc de muncă, să locuiască și să mențină o relație stabilă. Pentru că violența lor este neregulată, ei sunt mai ușor de identificat și de înțeles decât de psihopații. Pe de altă parte, psihopatii sunt extrem de organizați. Au relații normale cu ceilalți. Ele inspiră încrederea, deoarece înțeleg perfect emoțiile umane. Ei sunt stăpâni în manipulare, pentru că nu simt nici o emoție și nu simt nici o remușcare. Ei își planifică cu atenție actele de răzbunare. Din acest motiv, sunt foarte greu de identificat deoarece ei anticipează fiecare pas al crimei lor pentru a se asigura că nu vor fi detectați de poliție. Profesorul Segatori a subliniat pericolul psihopat care poate distruge națiunile. Istoria contemporană ne-a lăsat două exemple cu Iosif Stalin și Adolf Hitler.

Președintele Republicii Franceze este șeful forțelor armate. Numai el poate decide să declanșeze o lovitură nucleară. Poate un psihopat să aibă în mod rezonabil această responsabilitate? Aceasta este întrebarea existențială pe care ar fi trebuit să o solicite alegătorii francezi înainte de a vota[2].

Simone de Beauvoir a spus că cel mai mare flagel al umanității nu este ignoranța, ci refuzul de a te informa de a cunoaşte.

Grafica - I.M.

------------------------------------------
[1] Înainte de votul final din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Alegerile prezidențiale din Franţa din 2017 s-au desfășurat în două tururi de scrutin: primul, pe 23 aprilie, iar al doilea, între primii doi candidați, la 7 mai 2017. În urma alegerilor, a fost ales președinte Emmanuel Macron, candidatul formațiunii „En Marche".
[2] Bernard Martoia pentru Dreuz.info .https://www.dreuz.info/2017/09/15/le-comportement-demmanuel-macron-est-conforme-a-lanalyse-du-psychiatre-italien-adriano-segatori/