Mă uit la Tv din an în Paște, dar nu știu cum mă găsii să îl deschid zilele trecute, în timp ce făceam niște situații și hop, ce fericire, un reportaj „de succes”, marketing tipic american, despre una, Marta, de 51 de ani, care ce să vezi domne ce chestie, deși habar n-are despre arme și armată, s-a înrolat voluntar să-i sprijine pe americani împotriva rușilor. Domne, și era aia așa de fericită, zâmbea cu gura până la urechi, pe stil american, ce să mai, domne, femeia de succes care a luat decizia corectă! Și filmulețul ăsta ni-l serveau nouă, româncelor, ca să pricepem ce ar trebui să facem, domne, nici nu știm ce pierdem, vorba aia!

Băi, frățicăăă... m-am simțit efectiv agresată fizic, parcă mi-a dat unul un pumn în față. Cum, mă, adică tot noi, crescute în frig, beznă, lipsuri, foame, de vedeam portocalele o dată pe an și nu mai mult de un kil, adică șase portocale per familie, noi, de stăteam la cozi ore întregi de la 4 dimineața pentru o amărâtă de sticlă de lapte, după ce am trudit pe brânci 24 de ore din 24 în noul capitalism, am făcut și crescut copii, i-am educat, îmbrăcat, i-am spălat, le-am făcut mâncare, am ținut casa curată, am muncit câte 12 ore pe zi ca să facem bani să putem trăi cât de cât decent, nu ne-a dat nimeni niciun leu, statul român nu a știut decât sâ ne jecmănească, tot nouă ni se bate apropo să mergem acum pe front?

Asta vor sa ne transmită mucoșii ăia de yankei cu ciunga-n păr, de le băga mă-sa o pastila de „Knor” sub limbă, le dădea o doza de Cola și gata, aia era supa făcută de „mămica”? Ăștia de le bagă statul în gură ca le curge saliva pe barbă, de vin cu mașina care consumă de zece ori mai mult decât ale noastre ca să se așeze, săracii, de amărâți ce sunt, cu mașina la coadă să ia mâncare de la cantinele sociale, gratis?

Bă, guys, uite cum stă treaba. Vă spune una franc, așa, pe românește, ca la proști, că doar nu de deștepți vă trageți singuri gloanțe în picioare când vă descărcați armele la întoarcerea din misiune prin teatrele alea de operațiuni pe unde vă dați voi șmecheri.

Vă dau dreq cu scutul vostru, cu trupele voastre aduse aici ca nesimțiții, din ce în ce mai multe, cu războaiele voastre în inima Europei, al doilea deja în 30 de ani, și cu ce cretinisme mai visați voi, retardații planetei, că nu a rămas nație pe Pământul ăsta peste care să nu vă duceți să faceți ordine.

Țara mea, adică fiecare român, v-a plătit 22 de miliarde de dolari pe echipamente pe care nu ni le-ați livrat nici până azi, deci noi ne-am plătit taxa de protecție! Așa că ia, hai, de banii ăștia trimiteți-vă pe front huidumele alea ale voastre îmbuibate de 200 de kile, de nu știu nici să fiarbă apă, ca își opăresc draperiile alea de le pun în loc de gene.

Eu pe front nu mă duc, și-așa românii abia vă mai suportă bocancul pe pământul lor. V-o fi mers cu ăia din ministere, mituiți și cumpărați, v-o fi mers cu bărbații fascinați de filmele voastre cu împușcături, dar cu româncele vi se strică jucăria!

Da' luați-vă, guys, trotinetiștii, pe-ăia de veneau la proteste în Piața Victoriei cu steaguri americane, că avem destui lingăi cu limba scoasă de admirație pe aici, ăia de ce nu vă plac? Luați-i, nene, pe exaltații ăia de visează cum omoară ei ruși, alde Caramitru, alde Buhnici, alde Radu Tudor, e plin de de viteji de-ăștia, lăsați-ne pe noi, că nu punem botul la marketingul vostru idiot! Marș la ciungă!