Marian Ioan
Este evident că adoptarea unor măsuri care să limiteze, măcar, răspândirea virusului încoronat nu era o măsură aducătoare de câștiguri personale, așa că nu se putea gândi la așa ceva șeful taberei militare americane cunoscute sub numele de cod România. De-abia când a venit un șef american în control și au trimis și ăia de la O.M.S. un inspector și-a chemat și el supt-ordonații și le-a ordonat să stabilească repede niște măsuri d-astea.
- Haida bă, ’reați ai dreacu', că dacă-mi iau ăștia șapca de șef, D.N.A.-ul vă mănâncă!” li s-a adresat el supt-ordonaților. Iar ăia au dat năvală. Care cum...

Jucătorii de cărți-Gogol

În sfârșit, în avalanșa de producții americane, reluate de posturile TV la disperare, din lipsă de suport pentru premiere, a fost difuzat și un film rusesc, un film de artă, desigur: „Jucătorii de cărți” (2007), în regia lui Pavel Ciuhrai, fiul faimosului Grigori Ciuhrai, autorul filmelor de referință „Al 41-lea” și „Balada soldatului”. „Jucătorii de cărți” este o comedie, o ecranizare după piesa cu același nume de Gogol! Gogol, un autor fără de asemănare. Simbol al satirei parabolice. „Jucătorii de cărți” seamănă până la un punct cu „Revizorul”. Aceeași idee a substituirii, a înșelăciunii, a...

Ioan-Aurel Pop

În general, societățile care au dărâmat statui, au ars cărți ori au creat indexuri ale operelor interzise au avut în frunte regimuri totalitare sau au cunoscut crize cronicizate. Firește, au existat și cazuri când, după eliberarea de dictatură sau de criză, lumea a trebuit să elimine, în mod justificat, simbolurile acelor vremuri de tristă amintire. Dar marii demolatori au fost tiranii, văzuți și nevăzuți, mai ales cei situați pe poziții politice extreme.

Astăzi, explicația distrugerii memoriei colective curente este discriminarea bazată pe culoarea pielii și care, în aproape toate țările...

Umbra lui Ion Antonescu la Palat Victoria

Numirea unui militar, a unui general în fruntea guvernului României nu e un fapt banal. Exemplul cel mai cunoscut e cel al generalului/mareşalului Ion Antonescu, care a sfârşit foarte prost şi, odată cu el, şi România. Pseudogeneralul N. Ceauşescu (avansat la Moscova sau la Academia „Frunze” în 1949 ?) nu a ocupat niciodată postul de prim-ministru, cumulul de funcţii era interzis în epocă. A fost mai întâi secretar general al P.M.R. (P.C.R.) începând din 1965, preşedinte al Consiliului de Stat din 1967 şi apoi preşedintele Republicii din 1974 până în decembrie 1989, iar dictatura sa a...

Dedeman Security-Filip Paait

Am fost azi la „Dedeman” Roman, unde merg de 20 de ani, și am vrut să cumpăr niște adezivi. Surpriză, în țara mea, pe banii mei, mă întreabă niște „Ninja”, în negru, care aveau telefoane, în loc de săbii, dacă am pașaport diplomatic, pardon, verde (NaziPass - n.r.). Pentru că nu aveam, nu mi-au dat voie să intru în magazin!

Alți samurai, îmbrăcați în albastru, care erau angajații magazinului, mă abordează și îmi propun să îmi aducă ei, tot ce doresc. Nu băieți, așa nu merge, „și violați și cu banii luați”?

Nu am mulți bani, dar nu vi-i dau vouă, căci sunt alți patroni, mai mici, care îmi...

Dana Gîrbovan

Pornind de la dreptul fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului.

Din punct de vedere al statului, justifică această...

Vasile Astărăstoae

Afirmam într-o notiță anterioară că rădăcinile medicinei, în Europa, sunt creștine (fie că o recunoaștem sau nu) și că, indiferent ce spunem sau orice facem, credința și medicina, în esență, nu pot fi separate. Contribuția creștină în medicină s-a manifestat pe mai multe paliere: atitudinea față de boală și bolnav, crearea și dezvoltarea spitalelor, implicare comunitară, învățământ și cercetare științifică. Vom arăta în continuare rolul creștinismului în crearea și dezvoltarea spitalelor.

Crearea spitalului reprezintă punctul culminant a trei secole de filantropie medicală, timp în care...

Adriana Stoicescu

Suntem la un milimetru de dezastru pe absolut toate planurile. Nu te poate nimeni obligă să iei un medicament sau să te vaccinezi, pentru că încă există o fițuică ce se numește Constituție

Disperați și manipulați, le dăm ocazia să ne facă să ne urâm cu patimă. Nu te poate nimeni obligă să iei un medicament sau să te vaccinezi, pentru că încă există o fițuică ce se numește Constituție.

Nu te poate opri nimeni să te vaccinezi, dacă așa dorești. Nu poate dispune nimeni de viața ta.

Oameni care au învățat o viață întreagă pot să îți dea sfaturi, în orice domeniu, dar este decizia ta ce faci...

Petru Grior

Ecoul măcelului de la Lunca, din ianuarie 1941, s-a răspândit repede în ţinut. Cei rămaşi acasă au aflat despre marea tragedie de la ţăranii din localităţile herţene, mobilizaţi pentru a săpa gropi, în care au fost aruncaţi morţii. Ce proporţii trebuia să atingă teroarea dezlănţuită de regimul totalitar comunist, ca după 10 zile, către frontiera instalată de sovietici la finele cireşarului istoric, să se îndrepte al doilea grup de oameni, îndrumaţi de Vasile Moldovan, secretarul Consiliului Sătec Mahala, raionul Noua Suliţă?.. Înseamnă că locuitorii meleagurilor voievodale au băut paharul...

Florin Șinca

Rândurile care urmează se întemeiază în special pe ceea ce ne-a lăsat scris Ion Ghica (1816-1897), om politic liberal, scriitor, economist, senator și deputat, prim-ministru, ministru de Interne (1866-1867 și 1870-1871). Este, cred, importantă mărturia lui, întrucât a fost un om cu carte și îndeosebi contemporan cu ceea ce poporul a numit ,,Ciuma lui Caragea” din 1812-1813.

Nu lipsită de importanță este opinia lui cu privire la Constituție și la starea de fapt din țară: „...vedem abuzul, nedreptatea, violența și apăsarea dând piept voinicește cu dreptatea și cu legea și îngenunchindu-le la...

Grid Modorcea-filmul de actualitate

În România, genul numit „filmul de actualitate” are ca punct de plecare filmul „Reconstituirea” al lui Lucian Pintilie. Acolo există metafora sistemului idiot, a dictaturii, în care adevărul caută să fie prins așa cum câinele se învârte să-și prindă coada. Orice fapt prin reconstituire devine ridicol, iar când se exagerează,  devine tragic. Cercul vicios al realității este puternic scos în evidență. El generează haos, o lume haotică, din care valorile dispar, nimic nu mai e normal, dreptatea e o justiție oarbă, iar iubirea, o utopie.

Pe acest calapod central, cu nuanțele de rigoare...

Amiralul fara flota--Romania resetata 2021

În momentele actuale de cumpănă naţională, să ne amintim de tragedia „Colectiv”, de cei peste cincizeci de tineri care au murit distrîndu-se într-o bombă cu ceas, nu tocmai ortodoxă, tragedie de care s-a servit Iohannis. Şi-a  scos armatele pe stradă şi, ce mai vaier, ce mai zbucium! Jos cu Ponta! S-a decretat doliu naţional, s-au făcut pelerinaje la locul sumbru, ba chiar, filme şi piese muzicale! Dumnezeu să-i ierte! Însă, acum, că au ars 12 spitale şi au murit peste cincizeci de oameni nevinovaţi, într-un sistem de sănătate pus pe butuci în mandatele Băsescu şi Iohannis, nu se mai...

Golban-Rogojan dialog

Pandemia - a IV-a Revoluție Industrială, Ordinea Mondială a Viitorului versus Securitatea națională

Profesor dr. ec. Radu-Eugen  Golban  rezident român în Elveția, moderator al emisiunii „Lumi în Coliziune” la Radio Gold FM (Bucureşti, România) l-a avut vineri, 22 octombrie a. c.  ca invitat pe generalul de brigadă (r) Aurel I. Rogojan, pe care l-a provocat la dezbaterea celui mai fierbinte subiect al agendei publice : Criza sanitară globală din perspectiva Securității Naționale și  a Marii Resetări Mondiale.

Radu Golban : Cercetatorul german, Dr. Kristian Blickle...

Australia-cod de bare pe frunte-0

„Pașapoartele de vaccinare transformă oamenii liberi în articole comerciale, obligate să stea fiecare în raftul său și să fie supravegheate în permanență.

- Nu ai fi de acord ca, din ordinul guvernului, să ți se tatueze un cod de bare pe frunte, nu-i așa? Atunci de ce te supui controalelor codului Q.R.?
- Nu e același lucru!, aud deja behăind de sub măști turma obedientă.
- Calmează-te, ai fost deja violat! Acesta este debriefingul.

Guvernul nostru a folosit ca pretext Covid-ul pentru a-i transforma pe australieni în produse digitale. Este înșelătoria perfectă.

Orice dictatură știe că...

Vasile Astărăstoae

Atacurile suburbane și manipulatorii împotriva Bisericii Ortodoxe Române și a ierarhilor ei dezvăluie un plan bine pus la punct pentru a eroda credibilitatea unei instituții, care, de peste două milenii, este expresia spirutalității în comunitate. „Progresiștii”, „ziariștii – investigatori sub acoperire” și tot felul de „formatori de opinie” promotori ai unor false concepte (cum ar fi teoria genului), cu spume la gură, se întrec în invective, injurii, minciuni în încercarea de a destabiliza Biserica. Cu tristețe am identificat în acest grup și pe unii dintre medici. Ar fi sub demnitatea mea...

Breaking News-Ovidiu Curea

E trepidație mare în mass-media din România. Ce pleașcă pe capul lor, cum ar zice din colțul gurii un politician cu pipă. Ce pleașcă! Pandemie, infectați, A.T.I., spitale pline, morți, mulți morți, câți mai mulți morți. Suntem pe primul loc în Europa!

„Breaking news”: au mai murit 500 și încă 480 și încă 760, mai ales nevaccinați. Da, nevaccinați pentru că românii nu vor să se vaccineze, nu vor pentru că sunt încăpățânați, înapoiați datorată moștenirilor din „timpuri de tristă amintire”. Nu vor pentru că nu înțeleg și sunt inconștienți de pericolul mare pe care ei îl reprezintă pentru...

Mareșal Ion Antonnescu

La 31 august 1944, din ordinul Consiliului Militar al Frontului 2 ucrainean, generalii I.Z. Susaikov şi A.H. Tevcenkov s-au deplasat la Bucureşti pentru a afla „unde se află mareşalul Antonescu şi dacă-l descoperă, să-l ia sub paza noastră”, aşa cum raporta mareşalul R.I. Malinovski în telegrama trimisă lui I.V. Stalin la 2 septembrie 1944.

- Deplasându-se la Comandamentul Militar al Capitalei, generalul A.H. Tevcenkov, şeful Direcţiei Politice a Frontului 2 ucrainean, a discutat telefonic, prin intermediul generalului Iosif Teodorescu, comandantul militar al Capitalei, cu generalul Aurel...

Taranu Anatol-2021

„Concilierea începe de la adevăr”.

„Personalitate remarcabilă a vieții politico-diplomatice, analist politic de cea mai înaltă probă și îndrăgit lider de opinie, Anatol Țăranu rămâne, cu toate acestea, un istoric apreciat în mediul academic prin valoroasele sale studii privind problemele foametei postbelice, ale deportărilor, ale conflictului transnistrean etc.”. (Academician Andrei Eșanu)

Născut la 19 octombrie 1951 în or. Chișinău, Republica Moldova, Anatol Țăranu și-a descoperit de timpuriu vocația de istoric, devenind în 1978 licențiat al Facultății de Istorie a Universității de Stat...

Alina Gorghiu pe FB

Este deja de notorietate intensa și imensa campanie de vaccinare care a condus la sosirea unor  emisari ai O.M.S. care să afle misterul și să caute soluții pentru impulsionarea campaniei. Trimisul, ca și când ar fi fost un arendaș sau vechil pe moșia boierului, a și declarat că nu pleacă până nu dublează numărul vaccinaților fără să îl intereseze cine e de vină sau care e cauza motivului locului fruntaș la nevaxinare al românilor. Probabil că unora nu le place să afle că România e pe podium la ceva, fie și negativ.

Oricum, pe lângă proasta guvernare, proasta conducere, proasta...

Oltenia lui Nistoroiu 2021

„Pământul să odrăslească verdeaţă: iarbă purtătoare de sămânţă, după felul şi asemănarea ei, şi pom roditor care după felu-i să dea rod cu sămânţă în sine pe pământ!”  (Logosul Hristos, Facerea 1,11)    

„Să răsară pământul!”, semnifică puterea de zămislire prin porunca Creatorului.

Vatra străbună dăruită de Dumnezeu, acestui Neam ales, ştiind dintru început prinosul său de jertfă şi de iubire privind Cerul etnic de Profeţi, Eroi, Martiri, Mărturisitori şi Sfinţi, are rolul princiar de Matcă-Regină, prin naşterea, creşterea, educaţia, formarea, perfecţiunea...

ISSN, ISSN-L 2247- 4374

Editorial

Academia Romana
AOSR
Arhiepiscopia Ramnicului
Boromir
Ziarul Natiunea
Clipa.com
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania
Diana
Grand Hotel Sofianu
UAP Valcea
Editura Fortuna
Muzeul de Arta Craiova

Please publish modules in offcanvas position.