Palade Teo-doliu

Generalul Mr. (rtg) Ing. Teodor Stelian Palade a plecat în marea călătorie.

Redacția Revistei ART-EMIS prezintă ONORUL LA GENERAL !

„Mă aflu la Spitalul « Elias » din București, pe o targă. M-au legat la o butelie de oxigen industrial” ne-a anunțat după internare.

Ultimul mesaj primit de la domnia sa pe data de 1 noiembrie 2021 suna astfel: „HELP! Aici, nimeni nu acordă nicio speranță! La discuția de astăzi  cu dr. curant nu mi s-a putut oferi nicio perspectivă. Niciuna! Rog sprijin”.

Neputința noastră nu l-a putut sprijini prea mult.

Mulțumim dr. Cristian Răchitan care,  de la...

Dumitru Constantin Dulcan

Ştiţi cum văd eu lumea? Ce vedem noi în clipa de faţă este un copac pe care îl vedem de la nivelul solului în sus, dar ceea ce îl susţine pe el sunt rădăcinile, seva care vine din profunzimi, pe care noi o ignorăm.

Credem că doar atât există, doar pomul acela. Realitatea vine din profunziumi. Asta înţeleg eu prin abordare holistică, adică să mergem de la rădăcini, de la invizibil către vizibil. Aşa s-a construit lumea.

Este, fără îndoială, un moment foarte dur în existenţa noastră. E un moment greu, parcă ar fi războiul nostru mondial. Generaţia noastră era foarte încântată că noi nu am...

Secera si ciocanul

Bill Gates cere pedepse pentru cei ce se opun măștilor și vaccinurilor și dă indicații instituțiilor O.N.U. Zilele trecute, Bill Gates a îndemnat guvernele din întreaga lume să impună sancțiuni utilizatorilor online care pun la îndoială masca și mandatele de vaccin.

„Bill Gates va deveni cel mai bogat om din istoria omenirii, pentru că a reușit să creeze un monopol al sănătății - avertizează Martin Armstrong în publicația « IWB ». Redevențele de la vaccinurile fără sfârșit îl vor propulsa spre mai multă bogăție decât Bezos, Musk, Buffett și primii zece împreună”, explică...

James Corbett

Vă supunem astăzi atenția asupra un articol generos documentat al jurnalistului James Corbett care - departe de noi intenția de a vă alimenta cu o doză suplimentară de îngrijorare - merită să-i acordăm atenție. Fiecare este liber și responsabil pentru înformare, înțelegere, co9nștientizare și luarea unei decizii privind condițiile de supraviețuire în actualele și previzibilele împrejurări ale viitorului apropiat. (Redacția)

Știți că „Evenimentul 201” a fost doar unul dintre cele mai cunoscute dintr-o serie de „simulări” și de „scenarii” (incluzând „Clade X”, „Crimson ContagionLock Step” și...

 Elena Radu  2021

Percepție total eronată asupra mandatului pe care l-au primit de la cetățeni

Pentru că unii senatori și deputați nu prea înțeleg care sunt principiile și regulile după care trebuie să își exercite mandatul, nu înțeleg care le sunt obligațiile, nu înțeleg care este rolul Constituției și îndrăznesc să amenințe cetățenii cu plângeri penale pentru că îi contactează să le spună părerea lor despre proiectele de lege aflate în procedură de legiferare, fac următoarele precizări:

„În exercitarea mandatului (reprezentativ) deputații și senatorii sunt în serviciul poporului” (Art. 69 alin. 1 din...

Adriana Stoicescu

Îmi cer iertare celui căruia i-am promis că nu mai scriu, dar cuvintele nu mai ascultă de mine…

Suntem un popor bolnav de ură. Nu cred că există pe lumea asta un popor care să se urască așa cum o face poporul român. Și nu, nu e vorba de partide sau de vaccin, de fotbal sau tenis. Avem ceva stricat, defect în ființa noastră. Urâm tot ce e românesc, blestemăm tot ce e românesc, dezavuăm tot ce e românesc.

Cum ar fi să moară mai repede? Mai dureros? Nici pe noi nu ne iubim, cum am putea să îl iubim pe cel de lângă noi? Cum am putea să construim ceva? Cum să lași ceva durabil în urmă ta când de...

George Voica-Prizonierii infernului 9

Toată lumea l-a scăldat în lacrimi!...

Când m-a luat bărbatu-meu, Ionel, nu aveam decât cinsprezece ani. Era până-n Sf. Ion. Începuse războiul. Era în Basarabia. Când ne-am dus la primărie, de emoție nu mai știam nici să mă semnez, mai ales atunci când primarul a zis că bărbatu-meu, Ionel, trebuie să-mi împrumute de la el un an, să fac șaisprezece, că n-aveam voie să mă mărit la cinsprezece ani. De fapt, eu aveam șapte clase, eram singura fată la părinți, mai aveam un frate, și aș fi vrut să merg mai departe la școală, nu să mă mărit, dar tata și mama mereu mă băteau la cap să-l iau și să-l...

Incendii la spitale

Spaga și gheșeftul, continuă! 

Fără plic, deși moartea bate la ușă, mai stai o tură! Până cand? Pâna aude Bunul Dumnezeu și trimite 10.000 lei celui care nu merita titlul de doctor sau până când bate la ușă D.I.I.C.O.T. - ul!

Distinși prieteni!

În spitale se moare pe capete!  Omorâți de Covid 19 sau nu, omorâți de indolența și prostia unora plătiți regește într-o Românie care se stinge, încet dar sigur, părinții noștri, frații, surorile și copiii sunt, încă, înmormântați în saci de plastic!

Răspunsul? Înalte distincții acordate pentru „echilibru”? Istoria nu uită! „Omerta” -...

Mihai Batog-Bujeniţă

Toamna vineţie a unui an nefast îmbracă în culori sumbre splendida clădire a sediului central al partidului de guvernământ. În biroul preşedintelui, adevărat templu al puterii, se află, în jurul mesei de consiliu, doisprezece oameni, adevăraţii conducători ai ţării. Acum însă bravilor conducători ai naţiei le bâţâie genunchii, iar norii de furtună din tavan se armonizează perfect cu scrâşnetele măselelor preşedintelui, dar şi cu pufniturile nervoase cu un puternic miros de pucioasă.

Cele două secretare care împart cafelele de rigoare, de regulă ţinta unor glume fără echivoc, trec acum de la...

Film Meet Joe Black

Un film foarte apreciat, foarte comentat, mult aplaudat, deși nu are nici un premiu Oscar, este „Meet Joe Black” (Întâlnire cu Joe Black -1998), fiindcă îi are protagoniști pe Brad Bitt, Anthony Hopkins și Claire Forlani, care fac roluri de nota 10. Sigur, unii au spus că e prea romantic și siropos și, dacă nu ar fi fost acești mari actori, să dea viață unor himere, filmul nu ar fi avut un asemenea succes.

Desigur, însuși titlul este banal, ca o povestire de pe Broadway, care nu trădează că este vorba în acest film despre o temă faustică, de întruparea Morții într-un tânăr frumos, care...

Film Meet Joe Black

Un film foarte apreciat, foarte comentat, mult aplaudat, deși nu are nici un premiu Oscar, este „Meet Joe Black” (Întâlnire cu Joe Black -1998), fiindcă îi are protagoniști pe Brad Bitt, Anthony Hopkins și Claire Forlani, care fac roluri de nota 10. Sigur, unii au spus că e prea romantic și siropos și, dacă nu ar fi fost acești mari actori, să dea viață unor himere, filmul nu ar fi avut un asemenea succes.

Desigur, însuși titlul este banal, ca o povestire de pe Broadway, care nu trădează că este vorba în acest film despre o temă faustică, de întruparea Morții într-un tânăr frumos, care...

Romania pe marginea prapastiei

Nu! Nu scriu despre cunoscuta și interzisa lucrare cu titlu omonim, din care, totuși,  citez câteva fraze: „Dușmanii voștri, dușmanii țării se bucură de excesele unora dintre voi. Mă doare să vă văd alunecând de pe culmile jertfei spre adâncurile neîntelegerii și greșelii. Țineți seama că răspunderea față de istorie și de țară trebuie să găsească în voi ecoul faptei, că să putem sluji neamul. De aceea […] vă spun răspicat: veștejesc orice ură, condamn orice răzbunare, mă despart de orice faptă de necinstire a vieții, onoarei și averii altuia, și am datoria să asigur viitorul vostru și al...

IA Pop-Omul si timpul

Patriotismul înseamnă iubire sau dragoste. Cine condamnă patriotismul, trebuie să aibă în vedere că se ridică împotriva iubirii. Etimologic, patriotism vine de la cuvântul pater, care înseamnă tată, iubire de tată, de părinți, de părinții părinților. Cu alte cuvinte, patriotismul privește și în trecut, ne ajută să înțelegem prezentul și merge spre viitor.

Prin urmare, cine condamnă patriotismul astăzi nu știe ce vorbește, se pripește, confundă lucrurile, aducând în sânul patriotismului sentimente care-i sunt străine.  Uniunea Europeană poate exista numai ca un concert al popoarelor...

Petru Romoșan

În martie 2020, când, după Wuhan (China), în lumea occidentală, în Italia, în Franţa, în U.E., în S.U.A. şi aproape pe toată planeta a început sarabanda restricţiilor, a măştilor (mascarada), a lockdown-urilor, se anticipa că toate aceste măsuri, mai mult, mai puţin sau chiar deloc sanitare, vor avea nişte costuri economice insuportabile. În Europa, doar Suedia a adoptat imunizarea colectivă naturală, aşa cum aparent se procedează cu toate gripele. Acum, în noiembrie 2021, odată cu un presupus al patrulea val (n-o fi cumva gripa sezonieră ?), după epopeea vaccinurilor care nu şi-au demonstrat...

NEIN NaziPass

Stimați Domni și Doamne Deputați,

Ne confruntăm de aproape doi ani cu o criză sanitară care a generat diverse probleme la nivel național și la nivel mondial. De când a apărut acest virus Sars-Cov-2, la nivel național și nivel mondial au fost mai multe modalități de abordare a combaterii transmiterii lui. Într-o primă fază s-au utilizat măsurile non-farmaceutice (purtarea măștii, menținerea distanței fizice, igiena corespunzătoare a mâinilor, etc) care au avut un efect limitat în combaterea transmiterii virusului. Clar este că un efect important nu au avut, ca urmare a faptului că au apărut...

IIsus Hristos pe cruce
Intrăm în Postul Nașterii Domnului cu spectrul morții deasupra capului și cu un alai de draci care joacă tontoroiul în jurul nostru.
Paștele din 2020 a rămas în analele Bisericii Ortodoxe Române. A fost prima Înviere din istorie cu bisericile și cimitirele închise. Nici sub turci nu s-a petrecut așa ceva.
Tot în premieră absolută, după ce am fost la un pas ca Poliția să împartă Sfânta Lumină, preoții au adus-o la credincioși în fața blocului, iar aceștia au cântat „Hristos a Înviat” din balcoane și de la ferestre, după tonul dat la Trinitas. 
Comunitatea a fost frântă, sirenele au...

Hopkins c J

Vine iarna... și știți ce înseamnă asta.

Corect! Este încă o dată momentul pentru clasele conducătoare globo-capitaliste să biciuiască masele „Noii Normalități”, împingându-le într-o stare de isterie colectivă în legătură cu un virus chipurile apocaliptic.

Același virus chipurile apocaliptic pentru care au biciuit masele „Noii Normalități”, aducându-le într-o stare de isterie colectivă, și în ultimele două ierni. De data asta, însă, vor avea mai mult de furcă. Zău așa, cum ar putea Nou-Normalii deveni mai isterici de cât sunt acum?

Marea majoritate a lumii occidentale s-a transformat...

Oelrich Stefan 2021

Oficial din industria „Pharma” recunoaște că vaccinurile mARN sunt terapie genetică nu vaccinuri: „Dacă nu era pandemia, 95% dintre oameni ar fi refuzat să o folosească!”

Stefan Oelrich, președintele Diviziei Farmaceutice a companiei germane „Bayer” a vorbit în cadrul unei conferințe desfășurate la Berlin, despre dezvoltarea vaccinurilor mARN împotriva Covid, afirmând că este vorba de fapt despre „terapia celulară și genică”.

El a spus că acum doi ani, dacă ar fi fost întrebați, oamenii ar fi refuzat să folosească o astfel de tehnologie într-o proporție de 95%, dar datorită pandemiei...

SSI-2021

Textele biblice ca izvoare ale cercetării istorice ne spun că spionajul ca îndeletnicire a apărut ca necesitate de cunoaștere a resurselor teritoriilor vecine și a intențiilor populațiilor acestora.

Limitele răsăritene  ale patriei neamului românesc  sunt atestate cu mult dincolo de Nistru. Harta „Răspândirea românilor transnistreni”, întocmită de locțiitorul prefectului județului Tiraspol, Ilie Zaftur ( publicată în revista „Transnistria nr. 2, București, 1941) evidențiază că Ucraina lui Duca Vodă[1] se întindea până la Nipru, iar disparați ca număr, românii  erau prezenți și...

Ion Coja

O întrebare adresată colegilor scriitori evrei din România (alde Radu F. Alexandru & gașca): De ce n-ați scris niciun rând despre holocaustul din Transnistria?

Cu ani buni în urmă am publicat în revista „Regăsirea” editată de inimosul tipograf Corneliu Urlan, un text intitulat „400.000 de morţi şi nici o poezie?”, prin care semnalam contradicţia dintre teza holocaustului din România, cu cele 400.000 de victime binecunoscute, şi absenţa totală a unei literaturi a holocaustului „românesc”.

După 1944 au zburdat pe ogorul literaturii române sute de scriitori şi critici literari evrei, câţiva...

ISSN, ISSN-L 2247- 4374

Editorial

Academia Romana
AOSR
Arhiepiscopia Ramnicului
Boromir
Ziarul Natiunea
Clipa.com
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania
Diana
Grand Hotel Sofianu
UAP Valcea
Editura Fortuna
Muzeul de Arta Craiova

Please publish modules in offcanvas position.