Victor nicolae, art-emisIar a câștigat Băsescu alegerile! Imediat și-a decorat directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale cu Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Comandor, bineînțeles „în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern”. În realitate, a vrut să mai arate o dată, explicit, cine și cum deține puterea electoare. Năstase a pierdut pentru a doua oară! Nici nu știe de ce. Ba știe. A căzut din grații și pentru singurele lucruri bune făcute de el și de protejatul său, plagiatorul. Printre altele, asemănătoare, probabil că Micul Titulescu trebuia înlăturat și pentru băgarea României pe lista țărilor ce pretind repatrierea aurului, alături de Ecuador și Venezuela. A se vedea ce se întâmplă și pe acolo! Dar cel mai suspect aspect al finalei stă în miracol, în miracolismentul procentual. O mega-victorie surprinzătoare a unui mega-ales fără calități! Și surprinderea de acest tip, și miracolismentul de factură artizanală, țin strâns intim mai mult de un cabalism afro-colonial.

O clasă politică, puternic și ascendent infracţională, își liderizează în serie pătații, infractorii cu ștaif. 

„Cele trei etichete: corupție, comuniști și baroni au fost principalii vectori care au dus la pierderea alegerilor”, a găsit Ponta o etichetare de circumstanță a înfrângerii sale, în ședința Comitetului Executiv Național al P.S.D. Bloger Cristoiu a intervenit cu o știre rămasă-n surdină: „Formarea unui Guvern de Uniune Națională se dovedea șmecheria perfectă pentru ca gașca lui Vasile Blaga să ajungă la ciolan. Joi, 27 noiembrie 2014, Victor Ponta a dejucat această lovitură de palat în P.S.D.”. Așa o fi fost. Cristoiu a detaliat: „Mircea Geoană și Marian Vanghelie puseseră la cale un plan de debarcare a lui Victor Ponta nu numai de la șefia PSD, dar și de la șefia Guvernului”. Explicație: „Ca urmare a unei înțelegeri cu Klaus Iohannis, după ce acesta depunea Jurămîntul, urma să se formeze un așa zis Guvern de Uniune Națională, alcătuit din P.S.D., dar și din P.N.L., P.D.L. Gestul era gândit ca venind de la un președinte al tuturor partidelor. Premier desemnat de Klaus Iohannis era planificat să fie Mircea Geoană. Negustoria împăca pe toată lumea. P.S.D. rămânea la Guvernare, fără a-și asuma întreaga povară a vremurilor dificile. P.N.L. și P.D.L. ajungeau la ciolanul râvnit din greu prin susținerea lui Klaus Iohannis. Câștigarea Președinției rămâne pentru Gașca lui Vasile Blaga o inutilitate sărbătorească atâta timp cât îi scapă Guvernarea, cea plină de contracte cu statul”.  Ponta a și admis pentru „DCNews”: „Cred că ar fi foarte bine să avem un nou prim-ministru”. Guvernul lui și-a pierdut legitimitatea. Consiliul permanent al U.D.M.R. întrunit tot în 27 noiembrie recomandă Consiliului Reprezentanţilor Unionali (C.R.U.) din 13 decembrie ieşirea din coaliţia de guvernare. „Până acum nu s-a întâmplat niciodată ca C.R.U. să nu ţină cont de recomandările Consiliului permanent”, a confirmat Kelemen Hunor. Ponta e atât de timorat, încât nu-și va mai reveni niciodată. Cariera sa politică s-a încheiat. Ca de obicei, electoratul a avut doar un rol figurativ, intens manipulat după cele mai sofisticate metode. Iar pe Iohannis… nimeni nu-l cunoaște mai bine ca Băsescu.  „Eroii din turul 2” au votat cu amândouă mâinile (și picioarele) pentru un altfel de președinte. Nu-i deloc alt fel. Care dintre „preș’i” fost-a neaoș-sadea? Și care n-a avut agățată de coadă nicio infracțiune zornăitoare? Așa că și nou-alesul e tot un infractor de duzină profitoare. Asta o spune chiar Agenția Națională de Integritate (A.N.I.), reactivând peste noapte „Dosarul de incompatibilitate” al lui Klaus Johannis. Nimic surprinzător din punct de vedere mafiotată: o clasă politică, puternic și ascendent infracţională, își liderizează în serie pătații, infractorii cu ștaif (Steif[leder], germ.).

Organisme electorale modificate genetic

„Pierderea alegerilor, în viziunea lor… sunt de vină americanii. De fapt noi am pierdut datorită forțelor străine, care nu au vrut ca P.S.D. să câștige, americanii-s de vină după ei. Am rămas șocat, vă spun sincer, îmi făceam cruce continuu…”, s-a destăinuit cucernic Vanghelie la B1 TV. Nici Rasputin de la Kremlin nu mai rezistă mult. Nu degeaba ne-au obișnuit ăștia cu scamatoriile ce au înlocuit pălăria cu urna. Cum-necum, ni s-a mai smuls o dată complicitatea pentru următorii 5 ani încotroceniți. Băsescu îl ridiculiza în vara lui 2012 pe interimarul Antonescu ca fiind o Paiață. S-a ales cu un klaunus, dat pe mâna justiției pentru reglarea reflexelor condiționate. Cine i-a copt-o? Vineri (21 noiembrie), la ședința de validare a alegerii ca preşedinte de către Plenul Curţii Constituţionale, Băsescu a solemnizat: „Domnule preşedinte ales al României, domnule preşedinte al C.C.R., domnilor judecători, domnilor reprezentanţi ai formaţiunii politice care a dat câştigătorul alegerilor, doamnelor şi domnilor, pentru mine este un moment extrem de important. Este finalizarea a zece ani de mandat…” A uitat de finalizarea lui eșuată prin „inteligenta din Pleșcoi”. Sau poate că s-a gândit la cu totul altceva, mai prin rotație, mai putinian, lăudându-se suprem: „Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare: parteneriatul strategic cu Statele Unite, prezenţa noastră în Uniunea Europeană şi în N.A.T.O. şi credibilitatea pe care ne-am dobândit-o în mod deosebit în N.A.T.O.”. Care credibilitate deosebit dobândită? Aia cu pierderea suveranității, ori aia cu dezastrul național? Oricum: trăiască noul nostru salvator, asigurator al unei societăți europene, că asta, așa, mai românească, îi cam pute. Totuși, niște întrebări rămân larg deschise: cum a câștigat ăsta alegerile cu o asemenea diferență: 9%? Cum a recuperat în turul al doilea un calup de 25%, dublându-și aproape procentele?

P(r)ostelectorale

La o săptămână după rezultatul electoral, în 25 noiembrie 2014, Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a admis (în principiu) recursul formulat de A.N.I. împotriva hotărârii din septembrie (2013) a Curții de Apel Alba Iulia. Aceasta l-a declarat compatibil pe Johannis, ca primar al Sibiului. Azi, el este triumfătorul, din 16 noiembrie 2014. Î.C.C.J. a stabilit data de 14 ianuarie 2015 ca prim termen al recursului intentat. Iohannis va depune jurământul de învestitură în 22 decembrie2014. Nu era mai simplu ca recursul să fi fost judecat imediat (înainte de alegeri)? Specificare: potrivit art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003, Iohannis nu putea fi concomitent primar și membru în consiliul de administrație al unor societăți locale de interes regional, controlate de o aceeași primărie sibiană. Dacă Iohannis (Johannis, ca nume de dosar) va fi învinovățit de incompatibilitate, prin procesul în contencios administrativ, nu va interveni imunitatea (sic sau sâc!)?! Alesul mai are de ales între a renunța la învestitura prezidențială și acceptarea oricărui șantaj din partea lui Băsescu... şi nu numai a lui. Intenția de a-și sluji din toate forțele ţara îi va fi ușor îngenuncheată prin acceptarea oricărei colaborări, în orice condiţii, cu oricine. Cât a mai scăpat viu din interesul naţional poate fi rapid disipat sub presiunea negocierilor impuse. Apropierea recursului din 14 iananuarie 2015 ar putea crea și funcția de șef al Alianței Creştin-Liberale P.N.L.-P.D.L. Or, de aici și până la adjudecarea postului de premier din partea lui Băsescu mai rămâne un singur pas. Regimul Băsescu își va fi asigurat plenar revigorarea. Drumul de la Klaus la Klaunus probabil că nu se va reface niciodată în sens invers. Lipsesc certitudinile ferme, competențele, compatibilitățile.