Antologia Creatorilor - Zorii zilei de 8 aprilie 2022. Vă urez și eu „Buni zori!” așa cum spunea prietenul și poetul Lucian Avramescu.
Dau drumul la radio și aud că preşedintele a semnat decretul de decorare a unor medici cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea de care au dat dovadă în creşterea calităţii actului medical, pentru curajul şi solidaritatea manifestate în prima linie a luptei împotriva pandemiei (desigur, nu toți… numai medicii-oameni - n.r.).
Trebuie să subliniez că medicina este de departe cel mai nobil domeniu de activitate deoarece salvează vieți omenești, cazul celor de la terapie intensivă, ori diminuează și apoi elimină suferințele celor mai dragi făpturi din viața noastră. Pentru a rămâne în acest context, vreau să vă aduc în centrul atenției un om special, un creator valoros - pe care îl rog să se prezinte.
„Sunt medic primar anestezie - terapie intensivă. Când vezi zi de zi atâta suferință, pictura și în general artele vizuale mi-au adus bucurie, relaxare, catharsis-ul absolut necesar vieții.
Am început să desenez din copilărie și apoi paralel cu liceul am urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Sibiu. După specializare în A.T.I., șevaletul m-a însoțit în camera de gardă. Am participat la expozițiile organizate de Asociația medicilor pictori de la Cluj-Napoca și la expozițiile „Cenaclului Țuculescu” la București. De asemenea am avut o expoziție personală la Râmnicu Vâlcea și am participat la foarte multe expoziții de grup organizate pentru pictorii amatori, la Râmnicu Vâlcea.
În anul 2021 am avut prietene de nădejde pictura și literatura. Am hotărât să pictez mai mult, să evoluez, să îmi acord beneficiul căutărilor și explorării culorilor, asocierilor lor și să transmit puterea lor subtilă de sugestie. Hotărârea mea este luată, vreau să încep o cariera noua, doresc să fiu pictoriță.
Pentru anul 2022, cel mai mult doresc să fie pace, să nu văd oameni suferind, să lăsăm lumea să rezoneze natural cu pământul care îi hrănește și-i ocrotește. Toată drama aceasta cu Războiul din Est mă răvășește îngrozitor, iar eu mi-am propus să fac pictură ca artă, nu ca un refugiu”.
O concluzie: în mod sigur ne aflăm în fața unui talent autentic. El ne poartă prin lumea sensibilă a îngerilor care ne ajută mereu, inclusiv când ne este cel mai greu. Flori, citadine, apa și vestimentația albastră nu sunt întâmplătoare. Albastrul este culoarea mondială a anului 2022 stabilită de cei mai renumiți cromatologi ai planetei.
Am întâlnit un artist cu vocație. Felicitări desigur pentru tot ce face doamna doctor în domeniul sănătății, dar acum și aici subliniem valoarea sa aparte în feeria artelor vizuale.