Pe când eram copil, am prins vremea în care anunţurile oficiale către cetăţeni erau „mediatizate” într-un mod pitoresc. Un toboșar cu o darabană mică, răpăia cu două bețe ca să atragă atenția gurilor-casă de pe stradă, după care striga de două-trei ori ATENȚIEEE! Şi zbiera cât îl țineau rărunchii anunțul cu pricina. Astăzi,  darabana trombonizată „pas cu pas” a „Guvernului meu” sună sec pe toate canalele media: „Încorporarea românilor din « diaspora » în caz de război: « Conform legii, la instituirea stării de asediu sau la declararea stării de mobilizare sau a stării de război cetăţenii încorporabili cu domiciliul în România, plecaţi temporar în afara ţării, au obligaţia de a se prezenta, în termen de maximum 10 zile de la data notificării, la centrele militare în evidenţa cărora se află, în vederea îndeplinirii serviciului militar pe bază de conscripţie »”.

Să comentăm puțin incorectitudinile lexicale și erorile procedurii oficiale ale anunțului. Marii noștri „inculți”, cum le place unora să-i numească pe Eminescu, Coșbuc și alții, nu posedau în inventarul personal cuvântul „Diaspora”, de altfel, nu se găsea nici în paginile „Dicționarului Enciclopedic Romîn” (am păstrat ortografia originală a acelor ani - n.a.) ediția vol. III, (D-J), București, Editura Politică (actuala „Humanitas - cadoul prietenului Pleșu către prietenul Liicheanu), 1964, volum, în general, destul de corect întocmit de un colectiv al Academiei Române.

Inițial, în prima ediție a DEX-ului postdecembrist explicație era: „DIÁSPORĂ s. f. 1. „Totalitatea comunităților evreiești dispersate ca urmare a distrugerii Ierusalimului și alungării populației de către Nabucodonosor II, regele Babilonului”. Nicio legătură sau trimitere la români și România!

În a doua ediție a DEX-ului postdecembrist, „corectată, adăugită și cumva « roller-izată »”, cuvântul „Diaspora” este adaptat și redirecționat spre alt sens, urmare a „indicațiilor prețioase” televizate din anul 1990 ale „oracolului din Dămăroaia”, pre numele său real Samuel Bruckner (nume românizat Silviu Brucan), astfel încât ne-am mai îmbogățit dicționarul cu un cuvânt de import, incorect folosit, propulsat și repetat la darabana modernă a mass-media mercenară, prin procedura similară cu „antisemitizarea”, cu „xenofobizarea” și „rrom”-izarea tromboanelor oficiale anti-românești.

Nu e războiul nostru! Noi, românii nu-l vrem!

„Guvernul meu” actual a anunțat la darabana oficială o hotărâre imbecilă, cu referire la cetățenii români plecați pentru un trai mai bun în afara granițelor României. Pentru ce să revină în Colonia România cei plecați pe alte meleaguri din cauza „privatizărilor” escrocate ale fabricilor, ale intreprinderilor „ceaușiste” și - sine die - ale „exterminării” locurilor de muncă? Ca să fie carne de tun pentru interesele americanilor și ale vest-occidentalilor? Nu e războiul nostru! Noi, românii nu-l vrem!

În anul 1997, „tripleta de « aur » (aurul gropii din fundul curții de la țară, adică)”: Emil Constantinescu (Președintele României), Victor Ciorbea (Prim-ministru) și Adrian Severin (Ministru de Externe și negociator) au comis Marea Trădarea de Țară, prin semnarea Tratatului România-Ucraina (nereclamat nici până azi), prin care România a cedat „pe veci” teritoriile românești: Bugecul, nordul Bucovinei și Ținutul Herța aflate sub ocupație ucraineană. Scoteţi-i de guler în faţa plutonului pe netrebnicii-trădători enunţaţi! Relativ recent, un psihopat ajuns prim-ministru a parafat un tratat militar cu aceeași Ucraina, care își bate joc de românii abandonați de Țara Mamă, înterzicându-le vorbirea și predarea graiului românesc în școli. Cei de teapa lui care s-au făcut frate cu dracu' la porunca GloboCap, trebuie judecaţi și pedepsiţi după gravitatea faptelor comise.

În 1997, slugărnicia de a ne fi lăsat îmbrânciți spre dezastrul țării - asta a însemnat aderarea României la N.A.T.O. și U.E. -, inclusiv transformarea din Țară suverană, fiinţiativă în 1989,  în Colonie Corporatistă sub Ocupație Militară Străină - 2022. În timpul agresiunii S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Iugoslaviei, Ungaria - care era membră N.A.T.O.-, nu a permis survolul bombardierelor N.A.T.O. în spațiul aerian al Ungariei, care au distrus Iugoslavia, în timp ce prostovanul șef de stat de atunci a țării ne-N.A.T.O., din slugărnicie și incompetență a permis. Și sârbii nu uită… România nu are astăzi nici un „vecin-preten”! Nici măcar Marea Neagră.

Rușii, numai după instalarea bazelor militare S.U.A.-N.A.T.O. pe teritoriul românesc ne-au atenționat că am devenit ținte inevitabile ale rachetelor lor. Acum, cu acceptul vesel și zglobiu al robotului schior-biciclist, poporul român, aflat în criză economică, va hrăni și întreține gratuit trupe ale „Stars and Stripes” și ale „Le coq gaulois” (Cocoșul galic, simbolul neoficial francez). Pentru ce, pentru cine și în folosul cui?

Rușii au dreptate! Ce caută americanii și N.A.T.O. în Marea Neagră și în coasta Federației Ruse? Nu le-a ajuns restul planetei ? I-a trebuit „Maidanul” de la Kiev, ca pretext senilului de la Washington D.C.? Istoria a demonstrat că pe unde au trecut americanii a rămas pustiu și dezastru. Ce s-ar întâmpla dacă submarinele Flotei Ruse ar „patrula” pe lângă coasta californiană, prin Golful Mexicului sau pe lângă malurile Alaskăi? „Lumea civilizată” ar exploda… Așa funcționează „balanța” Justiției Globale?

În caz de conflict militar cu Federația Rusă, mulți dintre românii care au și altă cetățenie vor renunța la cea română, refuzînd să fie carne de tun în războialele Unchiului Sam. Asta vrea „Guvernul meu”? Asta vrea robotul de la Cotroceni? Asta doresc argații de la „Casa Poporului”? Depopularea României de români pentru că așa sună ordinele GloboCap? Pământul României deja nu le mai aparține românilor decât pe jumătate și să nu ne mire când actualii proprietari - de jure și de facto - vor spune: care România?

Britanicul Samuel Johnson afirma că  „drumul spre iad este pavat cu intenții bune!”, lozincă sub care solii ipocriți și ticăloși ai tiraniei Bruxellesului ne cer renunțarea la suveranitate... puțina care ne-a mi rămas. Români, să încercăm să redevenim stăpâni la noi acasă, iar unica soluție de salvare este neutralitatea și, extrem de dificilele, dar nu imposibilele RoEXIT și N.A.T.O.-Exit.

Slugile băștinașe stau în genunchi și execută „Order”-e „Befehl”-uri, „Ordre”-le, iar drumul spre iad se conturează în fața ochilor noștri. Români, fiți generoși, lăsați-i pe ei  să se „ducă” primii pe drumul spre cazanul cu smoală!