O poveste scurtă, dragii mei. Cheia în care va putea fi înţeleasă rămîne la longitudinea şi latitudinea fiecăruia. Cică Iohannis stătea pe gînduri. Tot socotea cum să purceadă la curăţenia de primăvară în guvern. Şi cum stătea el, aşa, cufundat în ceaţă, instinctiv a băgat mîna în buzunar şi, acolo, ce să fie? A dat de micuţul Cîţulică, un alt acrobat care nu joacă pe aceeaşi frînghie cu cetăţenii! Ce şi-a spus în mintea lui, atunci? Ăsta mă va scăpa de Sică! Zis şi făcut! Cînd o să vrem să ne fie bine, trebuie să cumpăram nişte creier pentru Iohannis, pentru penelelii săi şi pentru cei din opoziţie. Hai, un pic de curaj, români! Hai să ne distrăm! Părerologii spun că virusul Covid19 nu se agaţă de cei bine dispuşi, ci  de cei puşi pe fapte rele: peneliştii şi tătucul lor biologic, Iohannis. Va veni şi apocalipsa lor! E o problemă de timp! S-au distrat destul! Au împins România într-o situaţie fără precedent, încît e nevoie de exorcizare, nu de alegeri anticipate! Venirea lor la putere a însemnat reluarea altor activităţi criminale împotriva României, a justiţiei şi cetăţeanului! Ştiut fiind deficitul existent la pensii şi incidenţa mortalităţii în rîndul celor trecuţi de 65 de ani, cred că ăstora de la dreapta lui Iohannis le trece prin cap răspîndirea virusului, prin turbosuflare, ca singura modalitate de a spori bugetul pentru pensii. Crezînd, astfel, că vor rezolva toate inechităţile declarate de ministreasa muncii, căzută în minister ca un ou stricat într-o găleată. Revenind la Cîţulică, preafericitul în incompetenţă, nu-l va putea opri nimeni să distribuie copiilor vaucere în loc de alocaţii!  Dar ştiţi cum se spune din popor: cu cît te cobori mai mult la mintea celui fără minte, cu atît eşti mai măreţ! Şi apoi, noi nu avem opoziţie. Dar vom avea parte de un eality show de excepţie cu noul cabinet.

Stînga românească are semipareză. Autobotezata dreaptă, clică de borfaşi  nocivi, bălăngăne în dezbinare. S-a băgat şmechereşte cu capul în laţ! S-o lăsăm să se sufoce! „Pentru ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”, afirma Edmund Burke. Loviţi de grandomanie, peneleul şi guvernele lui Iohannis se joacă cu destinele milioanelor de români! În cîteva luni de popas la guvernare au distrus, au dărîmat anii de constantă creştere economică, realizată de pesede şi alde. Singura opozantă, care l-a depăşit în virulenţă chiar şi pe Iohannis, e madam Chichirău. Nume, parcă, predestinat, de chichi, de michi de trei lei ridichii, a întors usereul pe dos, fireşte cu gîndul, la os. Dar se ia de guler şi cu amărîţii de penelişti, care, oricum, au fost măcelăriţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, prin nefericiţii numiţi să facă parte din comandoul de execuţie Orban2. Cînd nu se aştepta, chiar şi Teufel Klaus a fost stropit cu aghiazmă de la CCR, fiind obligat să transforme Orban2 în Cîţu1, care, plin de fudulie că va ajunge ce nu spera vreodată, s-a grăbit să sune din goarna hasnalei că „va continua depesedizarea României”. După cum se derulează evenimentele,  nu va trece multă apă în vad şi CCR se va ocupa şi de numirea miniştrilor! Poate şi de trădările kwi-ste. Dă, Doamne! După desemnarea cîţului, folclorul virtual a reacţionat prompt: „Caligula Imperator şi-a făcut calul senator. Iohannis a nominalizat prim-ministru o mîrţoagă”.

Iohannis a vrut să fie şi popă şi hoţ! Şi cu cîrnaţii în pod şi cu porcul în coteţ. Între excursii, concedii şi agitarea băţului prin gard a dormit constant în primul mandat! Acum e de-a binelea ameţit de putere, şi, „nema” strategii de lucru. Doar virulenţă! De dimineaţă pînă la apus urlă că pesedeul e de vină de Primul Război Mondial, de al doilea, de gripa aviară, pesta porcină, mexicană, de boala vacii nebune şi de coronavirus! Oare, înseamnă că pesedeul e puternic şi se va ridica din cenuşă? Îl doare în cot pe Iohannis, că, dacă va fi cazul, nu sînt măşti de protecţie în farmacii! El aruncă pe feisbuc cugetări izvorâte din profunzimea cunoştinţelor sale igienico-medicale, extrase din fizica meditativă: „Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. […] Nu uitați să vă spălați pe mâini! […] Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool”.

Marele strateg Iohannis rescrie Constituţia, din simţ patriotic, special pentru români, acum cînd o eventuală epidemie e urgenţă naţională în alte state ale lumii. Chiar dacă isteria a cuprins „prostimea”, iar purceaua nu e e chiar moartă în coteţ,  ne-a asigurat că avem nişte medicamente strămoşeşti în cazul coronavirusului: Popamin, Gropamin şi Amin, Amin!  Tot pentru coronavirus avem stocuri de arpacaş, apă, sare, zahăr tos, coajă de lămîie, zahăr vanilat,  esenţă de rom, miez de nucă, şi gata e coliva. Lumînări au bisericile. În plus, au grijă de noi reprezentanţii zaharisiţi ai unchiului Sam şi străbunicul Soroş! Vedeţi? Sînt şanse să scăpăm de epidemie! Chiar dacă televiziunile ne oferă distracţie maximă pe tema acesteia! Jurnaliştii măcănesc de dimineaţă pînă noaptea, la fel ca în cazul Carcal. Spectacol şi isterie! Noroc cu Compania americană „Moderna Therapeutics” care a produs primul lot de vaccin împotriva COVID-19, că de cînd cu aviara, nici raţe nu prea mai avem pentru a le trimite la război, cum au procedat chinezii cu lăcustele. Trăiască vaccinul că nu se ştie cît va mai trăi vaccinatul după administrare.

Vom vedea, poate, cum circarii ăştia ai penelului vor fi în proces de dispariţie. Într-un fel de retragere în spatele frontului. După atîtea înfrîngeri, vor dispărea de pe frontispiciu, la ospiciu, pufanii matoliţi care au tras la întîmplare în popor, sergenţii săriţi de pe fix, care vorbeau singuri pe drum. Oastea asta veselă şi sulfuroasă legată cu fire lungi şi nevăzute de Iohannis trebuie pusă în carantină mai drastic decît suspecţii purtători de COVDIV-19! Toţi soldaţii de rînd ai mafiei şi mercenarii care executau ordinele lui Iohannis, ca să urce în ierarhia clanului, au nevoie de fizioterapie la materia cenuşie! Şi, cu toate acestea, nu vor ajunge să vîndă telefoane la negru, vor fi păstraţi într-o magazie, şi vor scoşi la nevoie din tată în fiu, cînd vor prinde o zi mai bună. După toate focarele de infecţie şi accidentele grave provocate de Iohannis în primul mandat şi în acest al doilea abia început, trag o singură concluzie:  Constituţia României şi, prin,  extensie, întreg sistemul legislativ, sînt nişte suluri de hîrtie igienică pentru Iohannis.

Aranjament grafic - I.M.