Isarescu la judecatăArestarea lui Bogdan Olteanu a deschis uşa unor previzibile şi obligatorii demersuri prin care se impunea ca inexpugnabilul glob de cristal al BNR să fie curăţat de praful corupţiei de pe axele sale. Guvernatorul Isărescu, care a stat la cîrmă mai mulţi ani decît a condus Nicolae Ceauşescu România, trebuia să dea seamă pentru lipsa de transparenţă cu care a "administrat" şi a cheltuit banii poporului timp de 26 de ani! În declaraţia de avere a lui Mugur Isărescu, la capitolul venituri, în fiecare an, scrie negru pe alb: „conform fişei fiscale", adică, secret de stat! Sigur, are ce ascunde, are şi de ce se teme! Salariile cosmice ale matusalemicului bancher-şef şi ale celor din conducerea B.N.R. sînt doar nişte tablete pentru vitaminizare, pentru că ei luptă din greu şi au grijă ca celor peste 40 de bănci cu capital străin de pe teritoriul ţării noastre să nu li se restrîngă dreptul şi libertatea de a jecmăni, prin clauze abuzive şi comisioane ilegale, românii îngropaţi în credite. Isărescu a înşelat, a manipulat, a fost complice, a îndatorat Ţara în numele şi pe seama cetăţenilor. Ca urmare, Băsescu şi Boc au tăiat pensiile, salariile, laptele sugarilor, îndemnizaţia mamelor, în timp ce miliarde de euro erau date clientelei politice corupte, din retrocedări uriaşe, de multe ori cu acte false, cum e şi cazul preşedintelui Iohannis. Parlamentul ce-a făcut? A suplimentat prerogativele şi puterea lui Isărescu şi i-a acordat încă un mandat, deşi era pensionar şi era indicat să se odihnească la umbra podgoriilor sale. Isărescu trebuie judecat pentru falimentarea şi desfiinţarea unor bănci româneşti, pentru devalorizarea leului şi îmbogăţirea prin aceasta a clasei politice, pentru girul dat jocurilor piramidale, pentru complicitate la dobînzile frauduloase, de cartea recordurilor, practicate de bănci, cu ştiinţa şi sub protecţia sa, pentru clauzele şi comisioanele abuzive şi ilegale din contractele de credit, pentru încurajarea şi determinarea populaţiei de a se împrumuta în alte valute, deşi, conform Constituţiei, singura monedă oficială de circulaţie în România este Leul. Isărescu trebuie judecat pentru modul abuziv în care a reglementat piaţa financiară, total, în detrimentul României şi cetăţenilor ei, făcînd-o profitabilă pentru bancherii din zona euro, F.M.I., B.M. şi, în mod special, pentru mafia politico-financiară din ţară. Dacă ar fi să luăm fie şi un singur exemplu, care, de departe, nu ste cel mai semnificativ, nea-m referi la anul 2008, cînd profiturile băncilor din România au crescut cu 88,4% faţă de anul 2007.(Deci, aproape o creştere de 100% într-un singur an!). Profitînd la modul cel mai hrăpăreţ de nevoia românului de a se împrumuta pentru neajunsuri strict personale, sistemul bancar din România a reuşit în 2008 un profit total de 4.68 miliarde de lei (1, 27 miliarde de euro!), mai mare cu 84,8% faţă de 2007.

Mugur Isărescu a  considerat B.N.R. podgorie proprie, nu o instituţie a statului în slujba cetăţeanului

Isărescu a luat de la români şi a dat miliardarilor lumii. Valutele au crescut constant în urma manevrelor şi speculaţiilor sale! Care lege a salarizării din România îi dă dreptul acestui vînzător de bani virtuali la asemenea venituri salariale? Ce ziceţi tovarăşi procurori?, dar dumneata, domn'e ministru al finanţelor! Cine vă ţine sub papuc? Isărescu trebuie judecat pentru susţinerea intereselor străine, pentru împrumutarea sumei de 20 miliarde de euro de la FMI împreună cu fratele de arme, Băsescu, bani despre care nu ştie poporul ce drumuri au luat. Trebuie judecat pentru falimentarea minelor de aur, rezultată în urma refuzului BNR de a cumpăra aur din extracţiile româneşti, trebuie judecat pentru că a considerat BNR o podgorie proprie şi nu o instituţie a statului în slujba cetăţeanului. Trebuie judecat pentru că şi-a atribuit puteri nelimitate, blocînd guvernul cînd acesta acţiona altfel decît în condiţiile impuse din afară, care serveau intereselor rechinilor financiari mondiali. Să nu-i daţi prea mare crezare nici tovarăşului Lucian Isar. Practică şi el tot un gen de manipulare dictată şi, desigur, interesată. Alina Gorghiu, neastîmpărata lui Olteanu, s-a ales, în cele din urmă, cu un partid în braţe şi cu un manipulator în aşternut. Doamne, ce cîştig, ce misiune spectaculoasă, ce jocuri fenomenale de hocus-pocus preparatus!

Fără semnătura lui Isărescu, România nu era îngropată în datorii

Isărescu a recunoscut în presă că în sistemul financiar-bancar din Ţară se practică manipularea clientului. Cu toate astea, a făcut tot timpul lobby în favoarea băncilor, încurajînd fraudele. Ştiţi că Isărescu n-a putut mînca din farfurii asemănătoare celor ale săracilor ţării şi a aruncat aproximativ 158.000 de euro pe veselă, marca Rosenthal - ceşti, farfurioare, pahare, recipiente alimentare şi farfurii, pentru chermezele din Palatul Vechi al B.N.R? De parcă n-ar fi de ajuns, BNR va cumpăra în leasing cinci autoturisme superdotate, în valoare 772.800 euro, fără TVA. Nu uitaţi că acest guvernator a încurajat creditul cu buletinul, dînd startul jefuirii cetăţeanului împrumutat la bănci. Cele peste patruzeci de bănci cămătăreşti din ţară şi miile de filiale au urmat conduita impusă de B.N.R. Fără semnătura lui Isărescu, România nu era îngropată în datorii. B.N.R. avea obligaţia să vegheze ca băncile să respecte legea, iar clienţii să nu fie fraudaţi. S-a întîmplat invers. Clienţii au fost şi sînt trataţi ca nişte oi din a căror lînă de aur tunde (dică, rade) fiecare bancher cît vrea. Pe lîngă ei, au prosperat recuperatorii-cămătari, pe aceeaşi mînă cu băncile, pe care nu-i controlează nimeni. Cînd va pune Justiţia sub control fraudele băncilor, cînd vor fi cercetaţi nemiloşii extorcatori cu numele de recuperatori de credite, cînd vor fi sancţionaţi, iar clienţii, despăgubiţi?

Justiţia a devenit paravanul mafiei - mafia numeşte factorii de conducere în justiţie

Cum băncile nu vor lucra cinstit niciodată, românii au cam renunţat la sistemul bancar, iar creditele au scăzut considerabil. De ce nu procedăm ca islandezii, care au arestat bancherii corupţi şi au dat bancherii afară din Islanda? Reiterez mai vechea mea invitaţie: afară cu băncile străine din ţară, pentru că bancherii şi recuperatorii sfidează naţiunea, bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români! Mafioţii din politică şi finanţe au creat un sistem legislativ care permite furtul perfect pentru bancheri, unde adevăraţii infractori îi consideră infractori pe românii care nu-şi mai pot achita ratele mereu crescînde şi sufocante pînă la axfisiere. Justiţia a devenit paravanul mafiei care numeşte factorii de conducere în justiţie, ca parte integrantă a regimului politico-mafiot. Profitul din furturi e tot mai mare pentru clasa politică, iar cetăţeanul de rînd se zbate în sărăcie. O mare parte dintre bănci cîstigă cu asupra de măsură din afacerile cu statul român, împrumutînd Guvernul pe bandă rulantă. Profit garantat, fără riscuri, plătit de cetăţeni. Băncile trăiesc bine şi din dobînzile uriaşe percepute statului şi clienţilor care s-au împrumutat în anii de expansiune a creditelor. Isărescu, ca doctor în finanţe, ar trebui să mărturisească adevărul despre bănci, bancheri şi recuperatori, pentru că oricum va da socoteală în faţa poporului român care, de la sine, este doctor în patriotism, demnitate şi adevăr. Dacă membrii Guvernului şi ai Parlamentului, dacă eminentele capete politice, n-ar avea interese legate de bănci şi furnizorii de utilităţi (asigurări, gaze, lumină, apă) ar lua măsuri de protejare a cetăţenilor faţă de abuzurile peste măsură ale acestora. Despre actele de corupţie şi ilegalităţile comise de bancheri şi recuperatori puteţi citi accesînd link-urile editorialelor de mai jos.
-----------------------------------------------
1. http://www.art-emis.ro/editoriale/3066-iohannis-si-isarescu-joaca-alba-neagra-cu-banii-tarii.html
2. http://www.art-emis.ro/editoriale/1622-bancherii-si-crimele-capitalismului-corporatist.html
3.http://www.art-emis.ro/editoriale/1315-bancherii-si-recuperatorii-au-abuzat-milioane-de-romani-partea-a-iii-a.html
4. http://www.art-emis.ro/editoriale/1234-bancherii-si-recuperatorii-sfideaza-natiunea.html
5. http://www.art-emis.ro/editoriale/1207-afara-cu-bancile-din-tara.html (episodul 1)
6. http://www.art-emis.ro/editoriale/1289-afara-cu-bancile-din-tara-2.html (episodul 2)