Nimic nu este întâmplător. „Marea Resetare” își urmează programul: Covid-ul a fâsâit, „vaccinarea” a fost compromisă, războiul din Ucraina este deja caduc, era nevoie de ceva nou. Și „Noul” nu a întârziat să apară, iar scena mondială a luat foc. Actorii, derutați de manevrele regizorilor din umbră aflați în contradicție cu spectacolul joacă altă piesă.  

Numeroși înalți oficiali - militari și civili -  au fost luați prin surprindere, alții, precum Gilad Erdan, ambasadorul israelian la O.N.U. diseminează poate cea mai exagerată propagandă de război de până astăzi, aflată deja în stare hiperbolică, afirmând: „S-a dovedit (Atacul Hamas din 7 octombrie a.c. – n.n.) a fi de zece ori mai mare decât evenimentele din  11 septembrie 2001  din S.U.A.”, dar analiza scriitorului israelian Ari Shavit rostește adevărul de necontestat în publicația „Haaretz”: „Nu Națiunile Unite și Uniunea Europeană vor opri așezările. Singura putere din lume capabilă să salveze «Israelul» de la sine, sunt «israelienii» înșiși, prin conceperea unui nou limbaj politic care să recunoască realitatea și că palestinienii sunt înrădăcinați în acest pământ. Vă îndemn să găsiți a treia cale pentru a supraviețui aici și a nu muri”[1].

Mișcările de protest din numeroase state europene au explodat; România nu face excepție de la grija pentru viitor, mass-media coruptă a primit ordin: „Silence !”. Exploziile și incendiile fac parte din prezentul nostru. Agresiunile, violența și drogurile s-au înstalat confortabil în cotidianul mioritic. Fac parte din „România educată” a „Statului eșuat” al lui Patachon-șase case. Confuzia stăpânește piesa de teatru jucată în fața „spectatorilor”. Qui prodest ? Ce va fi mâine ?

Noul „partener strategic” al României

Lipsa bunului simț a triumfat ! După ce mai toți șefii de state - europene sau nu -, sătui de spectacolele de lamentabilă factură ale dansatorului la bară de la Kiev l-au trimis la ghena de gunoi, „subiectul” și-a adus aminte de confratele său, alt actor de umplutură pe scena marionetelor și s-a decis să-l viziteze „la domiciliul” vremelnic. A apărut „aerian” la București pentru a-și vizita confratele. Clovnul a fost întâmpinat cu tam-tam de însușii „înălțimea sa”, navetistul-excursionist, alături de care, îmbrăcat ca pentru o hoinăreală pe străzile din Ferentari s-a prezentat în fața Gărzii de Onoare pentru prezentrea-primire „onorului” (sau a ororii?).

Cei doi - caricaturi ale precursorilor „monștrilor sacri” ai ecranului („Stan și Bran”) - cuplul danez „Pat și Patachon”, ediția 2023 au format împreună o echipă de tot râsul-plânsul românilor. Ambii, ținte de moment ale ecranelor TV s-au comportat la fel de lamentabil, dar nu acesta este aspectul. Diferența este că saltimbancul de la Kiev și-a atins scopul în timp ce clovnul de la București i-a lustruit condurii. De parcă „parteneriatul strategic” al lui Băsescu și urmașii cu americanii nu era suficient, cele două relicve  au încheiat încă un „parteneriat strategic” la fel de folositor românilor precum benzina pentru un incendiu și frecția la piciorul de lemn. Ambele, la fel de neprietenoase. Dacă relația s-ar rezuma la cele două reziduuri bipede n-ar fi fost ceva grav. Deosebit de grav și periculos este însă că „Pat și Patachon” - ediția 2023 au înjugat românii la căruța unui război străin de interesele Neamului Românesc.

Cum bine spunea generalul Chelaru, „…Rușii au fost întotdeauna la ușa noastră! Am trăit cu ei în coaste și vom trăi cu ei în coaste cât timp vom mai exista ca țară! […] Indiferent de alianțele semnate, mereu am fost singuri! Nimeni nu ne-a susținut interesele pentru că așa era corect! Totul a avut și are un preț! Un preț extrem de greu pentru națiunea română care acum doarme în papuci și care a lăsat și lasă toți hoții, lingăii, corupții, incompetenții, scârnăviile, trădătorii de neam și de țară să o conducă!”[2].

Chiar dacă procedura nu a fost tocmai „diplomatică”, un senator al României ne-a scutit de umilința unui „discurs” zelenskian în fața „aleșilor neamului”. Vivat !

Chiriașul de la Cotroceni a ratat din nou să aducă vorba de românii aflați sub ocupația ucraineană, de faptul că aceștia nu sunt lăsați să vorbească românește și, în mod voit, a omis să-i amintească omologului său de trădătorul Tratat România-Ucraina. Probabil nu primise instrucțiuni în acest sens, ori, poate tocmai de aceea…

A venit vremea ca trădătorii de țară să dea seama pentru faptele lor în fața unui adevărat Tribunal al Poporului și dacă vor fi găsiți vinovați, să fie băgați în colivii pentru a nu mai aduce daune Țării și Neamului!

------------------------------