„Nu este destul unirea între ţările surori, e nevoie de unirea între fiii ei” (Barbu  Catargiu, creatorul celebrei lozinci: „Totul pentru ţară, nimic pentru noi”, pe care și-a dorit-o a fi înscrisă pe drapel). Titlul editorialului se află la polul opus.

În „Istoria unei plăcinte”, Costache Negruzzi istorisește cum un boier și-a împlinit dorința de a ajunge vornic, trimițându-i lui Vodă o plăcintă. Pentru că astăzi plăcintele au fost înlocuite cu „atenții” mult mai „consistente”, numirile în funcții importante şi accesul la fotolii râvnite se comit pe baza unor criterii „bine definite: să fii în gașca potrivită la timpul potrivit, să săruți labele murdare ale Ursulei, să dai ascultare F.E.D., să te lași îmbătat şi călcat în picioare de „partenerul strategic”, „să faci totul pentru Ucraina și Israel, nimic pentru România”... Pentru a ajunge la butoanele puterii nu contează pregătirea, nici cunoștințele, nici lipsa de experiență, nu contează dacă vei sluji interesele poporulu sau nu, sunt valabile vorbele lui Costache Negruzzi: „Cu iaurt, cu gogoșele, te făcuși vornic, mișele!”.

La fel ca în cazul Ucrainei, trădătorii din haita de hiene a ceea ce a mai rămas din România Mare a lui 1918 și din cea „ceaușistă” au primit porunci ferme. De unde? Știți cu toții prea bine. Iar trădătorii „execută, nu discută!”. Altfel, își pierd slujbele... nu cele de la biserică, închinate cuvioasei Parascheva.

În cazul recentelor evenimente şi maşinaţiuni din Orientul Mijlociu, unica și cea mai adecvată ținută diplomatică pentru România era cea echilibrată, de neutralitate, nu cea dictatorial ordonată și executată, de plecăciuni în fața Israelului, la fel ca în cazul Ucrainei. Războiul declanșat în spatele unor manevre profesionist camuflate, deloc transparente, precum cele dintre Netanyahu și Hamas, este doar o derutantă şi dramatică revigorare a conflictului dintre Cain și Abel. De fapt, nu „frații” semiți nu se înţeleg, ci „statul din umbră” a declanșat războiul.

La fel ca în cazul războiului din Ucraina, noul conflict armat este războiul lor, nu al nostru, de aceea se impune să păstrăm distanța, dar diplomația românească (dacă mai avem așa ceva) în loc să practice o politică după metodologia lui Nicolae Titulescu, ne-a adus astăzi „... în situaţia în care cei ce vorbesc nu ştiu, iar cei ce ştiu nu vorbesc…” (Ștefan Andrei, fost ministru de externe). 

La fel ca în cazul Ucrainei, la comanda externă a celor care nu se văd, „vornicii” dresați din Guvernul României s-au repezit să repete poruncile primite pe căi numai de ei știute. Ciolacu a primit ordin și, urgent, s-a deplasat la prăvălia lui Netanyahu, unde nu s-a comportat ca un „vornic”, ci ca un argat umil, iar „gazda” aproape că nu l-a băgat în seamă. Ca urmare, riscul apariţiei unor reacții catastrofale pe teritoriul care mai figurează pe harta oficială cu denumirea România este enorm și, în egală, măsură, previzibil. I-a păsat lui Ciolacu de românii abandonați în Gaza ? Nu! După „vizită”, el a declarat cu ipocrizie: a fost „o operaţiune contracronometru în care s-a reușit să fie salvați peste 2.000 de români”. Câți erau români din cei 2.000, Ciolacule ? Ți-a pasat de „ucrainenii” care trebuiau aduși în România pe banii statului român, dar pe românii abandonați în Gaza i-ai lăsat să se descurce cum or putea. Celor care au reușit să fugă din gaza, Israelul nu le-a mai recunoscut biletele, nici nu nu i-a despăgubit pentru cele deja luate, cei care au reușit să se repatrieze fiind obligați să cumpere alte bilete. Halal prim-„vornic”! Ce-ar fi să pleci tu în Ucraina, cu Klaus cu tot? Sau, mai bine în Israel ori în Gaza.

Privind retrospectiv în istorie, să amintim celor ce nu cunosc ideea care a circulat la începutul veacului trecut: formarea unui stat comun român-maghiar sub conducerea Regelui Ferdinand. Nu că el ar fi fost capabil de așa ceva, era doar o idee S.F., însă atunci românii o aveau pe Regina Maria, - singurul adevărat rege al românilor. Deși nu era româncă nativă, cu sufletul era mai româncă decât toți cei patru uzurpatori care au stat pe tronul Regatului României la un loc. De ultimul „rege” - Dumnezeu să-i ierte infantilismul, prostia și supunerea sub papucul mumesii, incompatibilitatea cu Tronul Regatului României, s-au spus multe, dar trădarea de la 23 august 1944 a fost „bomboana de  pe colivă”. El, tatăl său și rudele lor apropiate au avut parte de reînhumarea cu surle și trâmbițe în „orașul regal” Curtea de Argeș. Bașca o „regină” care n-a fost regină niciodată și a refuzat să învețe limba română. Pentru ce? Pentru aceleași „merite” precum cele ale lui Iohannis, Băsescu, Năstase, Ponta, Orban L., Cîțu, Ciucă, Ciolacu & Co. Resturile lor - ca și cele ale tuturor conducătorilor postdecembriști –ar trebui depuse în subteranele „Ghenei trădătorilor de Neam și Țară” pe care-o propun amenajată în șantierul de la Roșia Montană unde străinii ne jefuiesc cu acordul conducerii țării, de aurul, metalele rare și comorile naționale, așa cum austriecii au jefuit pădurile României… Și o fac în continuare cu acordul acelorași trădători: președinți și prim-„vornici” etc.. Să ia străinii și aceste resturi de paraziți sub formă de minereu pentru a-i duce la ei și a-i supune focului de prelucrare. Doar astfel vor putea fi utili cuiva… Lor, străinilor, nu românilor.

Unii îl acuză pe Viktor Orban că a reușit să echilibreze balanța în favoarea Ungariei în raporturile țării sale cu Federația Rusă, poziția sa în cazul conflictului Palestina-Israel, ca și în cel Rusia-Ucraina, fiind caracterizată prin prudență. Ursulei i-a dat de câteva ori peste mână când interesele Ungariei au fost afectate. Ciolacule, dacă după iaurtul și gogoșelele făcute plocon, tot te-au aruncat unii pe scaunul pe care nu-l meriți, dacă măcar aparent ești cetățean român, învață de la Viktor Orban. El, neprietenul românilor este patriot pentru maghiari. E neamul lui, e Țara lui și o slujește cum știe mai bine, nu o trădează „Pas cu pas” asemenea vouă, președinți și guverne antiromânești de excursioniști, bicicliști, timonieri, prostovani,  cu toții, „vornici” de doi bani.

Pe pământul Palestinei unde, după Al Doilea Război Mondial, Imperiul Britanic a facilitat „construirea” statului Israel, nu va fi pace atâta vreme cât adepții lui Machiavelli gestionează evenimentele. Acolo se întâmplă o mare nedreptate, un atentat împotriva civilizației umane, acolo nu frații semiți se bat între ei, ci jivinele din umbră. Ca și în trecut, toți cei uciși recent, palestinieni sau israelieni, sunt victimele acestor psihopați, executanți ai directivelor „Marii Resetări”, ai F.E.D., S.U.A., Forțele Militare Israeliene & Mossad, Hamas, U.E… șiYasser Arafat Yitzhak Rabin „oamenii în negru” din Matrixul globalist.

Nu trebuie omis nici faptul că,De câteva săptămâni, în Gaza au fost infiltrați americani, iar «exercițiile» pe care C.E.N.T.C.O.M.[1] le desfășoară la vest de Hormuz cu unități operaționale din S.U.A. nu erau exerciții, erau operațiuni camuflate ale S.U.A. care au ajutat la efectuarea atacului în zonă terestră și din aer”. Este un genocid premeditat, în care se comit crime de război și se bombardează spitale. În aceste împrejurări, sună tare ciudat comunicatul purtătorului de cuvânt al armatei israeliene:: „Am avertizat să evacuați Spitalul Baptist Al-Ahli și alte 5 spitale, astfel încât Hamas să nu le ia drept refugiu. […] V-am avertizat ieri cu două bombe. Deci, de ce nu ați evacuat spitalul până în acest moment?”[2]. 

Iohannis, cine ți-a dat dreptul să hotărăști în numele românilor, cine ți-a dat dreptul să faci parteneriat strategic cu geamănul tău întru prostie, trădare și slugărnicie, să arunci țara în război cu rușii? Românii n-au nevoie de război! Numai un referendum poate spune ce vrea poporul ! Tu, nu !

Ciolacule, tu, care în mod obișnuit, dar și în mod special, te miști în mediul internațional precum elefantul în magazinul cu bijuterii, cine ți-a dat dreptul să hotărăști în numele românilor ? În fața lui Netanyahu l-ai imitat pe Elie Wiesel când sinistrul personaj a învinuit pe nedrept românii la ei acasă. Cine ți-a dat dreptul să arăți cu degetul spre palestinieni numindu-i teroriști? Ciolacule, ai atras ura palestinienilor împotriva românilor. Cine te-a delegat să săruți partea posterioară a nădragilor lui Netanyahu? E războiul lor, al semiților, nu al nostru! De ce ești antisemit, Ciolacule ? I.N.S.H.R.-„E.W” veghează!   Tu știi cine susține Hamas ?

Ciolacule, vornic din „iaurt și gogoșele” și lider de fațadă al unui „partid eșuat”, infiltrat cu alde Rafila, Streinu Cercel și alte reziduuri nocive, poți da „Plăcinta” numai „Majestății Sale”, Cioabă, regele sau împăratul tuturor… dar în fața Neamului Românesc rămâi un nimeni! În clipe de cumpănă - de 34 de ani ne aflăm în cumpănă -, poporul român are nevoie de conducători competenți, capabili să scoată țara din situația nenorocită creată și promovată de chiriașii de la Cotroceni și „Guvernele mele”, care au aruncat „Țara și nevoile și neamul” în haos.

E toamnă, voi, trădătoriilor de Neam și Țară, luați-vă zborul odată cu cocorii, plecați, dar numai cu bilet „dus”! Lăsați-ne și mergeți în Israel, în țările calde, unde a-nțărcat mutu' iapa… unde veți vedea cu ochii, dar nu vă mai întoarceți

P.S. În imaginea atașată apar figuranții unei „vizite” ordonate și o hartă sugestivă care circulă în spațiul virtual. Concluziile vă aparțin.

Aranjament grafic - I.M.

----------------------------------------
[1] Comandamentul Central al Statelor Unite (U.S.C.E.N.T.C.O.M. sau C.E.N.T.C.O.M.) este una dintre cele unsprezece comandamente de luptă unificate ale Departamentului de Apărare al SUA. Zona sa de acțiune include Orientul Mijlociu (inclusiv Egiptul în Africa), Asia Centrală și părți din Asia de Sud. Comandamentul a fost principala prezență americană în multe operațiuni militare, inclusiv operațiunea Războiului din Golful Persic din 1991, Războiul din Afganistan, precum și Războiul din Irak din 2003 până în 2011. Din 2015, forțele C.E.N.T.C.O.M. au fost dislocate în principal în Afganistan, sub auspiciile Operațiunii „Freedom's Sentinel”, care a făcut ea însăși parte a Misiunii „Resolute Support a NATO” (din 2015 până în 2021), și în Irak și Siria, ca parte a Operațiunii „Inherent Res”.
[2] https://www.theinteldrop.org/2023/10/18/israel-admits-bombing-al-ahli-baptist-hospital-biden-caught-lying/ - 18 octombrie 2023. Vezi și „Rustbelt” pentru analiză comparativă.