„E primăvară și e ziua voastră, Doamnelor!

Mai ales, ziua Mamei noastre, Maica Domnului! Cea care este simbolul femeii, cel mai mare sfânt între sfinții raiului, mama Dumnezeului Celui Viu, pururea Fecioară!

Ați avut-o drept model, în toți anii aștia grei, urâți, mlăștinoși și plini de durere! Ați îngrijit pe cei bolnavi, ați dăruit iubire în jur, ați nadăjduit și de multe ori ați fost în prima linie a războiului nevăzut. Cu mâinile goale!

Ați avut curaj, nimic nu a reușit să vă clintească nădejdea. În tăcere, de multe ori, ați plâns. Pe ascuns! Să nu fiți văzute de nimeni! Să nu vă arătați suferința, și slabiciunile. Uneori deznădejdea. Toate trec!

Voi, ați rămas acolo neclintite!

Ca niște falnici brazi de la marginea pădurilor, în timp de furtună. Ați apărat pădurea. Erau toți ai voștri. Nu v-ați dat la o parte, uneori chiar cu prețul vieții! Cu nopți de nesomn, cu lacrimi curgând pe obraji, uneori la lumina candelelor si lumânărilor aprinse, ați adus Euharistia în casele voastre, făcând noaptea bucatele. Ca să nu vi se vadă lacrimile căzute în bucate. Nu erau lacrimi, era doar Hristos care venea la fiecare dintre voi. Era doar mângâierea Maicii Domnului care vă știa amărăciunea.

Ați mers mai departe. Uneori înjurate, alteori jignite, uneori blestemate, alteori amendate. Nu a contat! Ați rămas neclintite!

Acolo, în picioare, cu multă iubire necondiționată în suflete. Ați arătat că se poate! Să rămâi dreaptă, demnă și puternică. În ciuda oricărei nenorocire care s-a abătut asupra voastră! V-ați privit morții de departe, cei plecați în saci negri! Demne! Cu durerea sfâșietoare în suflete, ați privit lung după ei, ca Maica Domnului când în tăcerea sfâșietoare și- vazut Fiul răstignit pe cruce. V-ați șters lacrimile sufletelor cu rugăciune. Ați rămas neclintite!

Cine ar putea vreodată să vă învingă?! Nimeni nu poate lupta împotriva iubirii. Tocmai de aceea, ați făcut o Românie tainică, tăcută, puternică și plină de mister pentru alții!

Pentru că voi aveți un model! Pe Cea care este Generalul Oștirilor Ingerești!

Apărătoarea Doamnă să vă Binecuvânteze!

Vă mulțumesc că existați!”. (Zoe Dantes)

 

„Lumea nu e clădită pe flori, ci pe greutăți. Și suferință multă. Și lupte pierdute. Și războaie începute pentru o piatră, dar sfârșite ca oceane de durere. Oamenii nu sunt mereu buni. Frumoși ar fi, dar răutatea și invidia le schimonosesc fețele.

Viața nu e o plimbare prin Eden, ci o al naibii de grea călătorie prin mărăcini și noroi, printre oameni-lupi și lupi-oameni. Și totuși, florile reușesc să răzbată.

Oamenii își amintesc că pot fi buni și frumoși în cele mai ascunse cotloane ale inimilor. Și atunci dăruiesc un zâmbet celor de lângă ei. și o floare.

Celor care azi mi-au bucurat ochii și sufletul, le mulțumesc. Celor care m-au uitat, le mulțumesc. Știu că undeva, în sufletul lor, e ascuns un ghiocel și pentru mine...

Doamnele mele dragi, o primăvară frumoasă să vă fie viața!”. (Adriana Stoicescu)

Aranjament grafic - I.M.