Rusia, NATO, iredentiştii maghiari şi TVRSituaţia creată în apropierea graniţei ţării nu are nici pe departe darul să-i liniştească pe români. Atmosfera este încărcată şi luându-se în considerare interesele geopolitice ale Occidentului şi ale Federaţiei Ruse, situaţia poate degenera rapid, dintr-un Război Rece într-un conflict armat. Şi de-o parte şi de cealaltă au fost semnalate concentrări importante de forţe militare, realitate ce nu poate fi pusă pe seama bârfelor sau a scenariilor S.F. Există informaţii că Rusia ar fi trimis în Transnistria 700 de militari din trupele speciale, iar Grupul Operativ al forţelor militare ruse din Transnistria recrutează voluntari în postură de provocatori, scopul fiind destabilizarea situaţiei în regiunea Odesa din Ucraina.
 
Ţara arde-n foc şi baba se piaptănă!
 
Faptul că Disputa dintre Rusia şi Ucraina cochetează cu starea de război impune luarea unor măsuri adecvate din partea conducerii României, dar ce te faci cu diversiunile? Pentru a nu lua calea pribegiei şi a cauzei pierdute, pentru a rămâne lipit de fotoliul rezervat celui care are menirea, datoria şi obligaţia să apere interesele românilor, prim-ministrul celui de-al patrulea guvern din seria Ponta - îl voi numi „GP4” - a bătut palma cu Coloana a V-a a „ţării vecine şi prietene” (indirect, şi a Rusiei). U.D.M.R.-ul, organizaţie etnică, anticonstituţională ca partid politic, a observat TIR-ul guvernamental marşând în derivă şi, asemenea unei traseiste a urcat în cabină. Nici n-a fost nevoie să mai arate semnul autostopistului. Prin mai vechile înţelegeri secrete, traseista a fost invitată la guvernare şi... hopa-sus, singura obligaţie fiind susţinerea volanului! Nu de alta, dar vin alegerile pentru Parlamentul European, urmează circul electoral naţional din toamnă. În România, interesele personale şi de grup primează asupra celor naţionale. Până atunci, cine ştie ce pui mai ies din ouăle clocite de GP4?!
 
Oficiali ai Ungariei flutură zdreanţa unui ţinut imaginar, mergând călare pe pămânul României
 
Pentru a condiţiona sprijinul actualului guvern, liderii U.D.M.R. au impus schimbarea Constituţiei României în favoarea minorităţii maghiare, şi regionalizarea pe criterii etnice. Manifestările anti-româneşti au luat amploare. Mass-media a primit ordine să trecă sub tăcere datele reale, minimalizând în mod criminal realitatea. Prin aprobarea tacită a conducerii de la Bucureşti faptele grave comise de către unii extremiştii maghiari, în timpul marşului neautorizat din 10 martie 2014, de la Târgu Mureş[1] reprezintă acte de trădare naţională:
„[…] În timpul marşului. s-au înregistrat incidente grave, de agresare a jandarmilor, s-au înregistrat persoane cu arme asupra lor, lucru interzis total de către lege, au fost aruncate pietre şi petarde asupra jandarmilor, s-au scandat, din nou, lozinci anticonstituţionale, autonomist secesioniste, s-a blocat centrul oraşului […]”.(Directorul Poliţiei Locale Targu Mureş, Valentin Constantin Bretfelean)
„Sintagma stat naţional unitar trebuie scoasă din Constituţia României, cu Kalaşnikovul!”(Bayer Zsolt)
„Maghiarii si rromii se pot uni atunci când este vorba de duşmanul nostru comun din Transilvania!”. (Vona Gábor- Jobbik)
„Au fost acţiuni şi au fost manifestări antistatale, antiromâneşti, segregaţioniste, şovine, s-au scandat lozinci cu cuvinte grele adresate românilor, adresate statului român, autorităţilor române […]”. (Prefectul judeţului Mureş- Dr. Corneliu Grosu)[2]

Manifestările zilei de 15 martie au fost acompaniate cu provocări extremist-iredentiste la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Ostentativ, ca o sfidare la adresa Statului Naţional numit România, vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt a reiterat, în cadrul manifestării din 15 martie a.c. de la Târgu-Secuiesc intrarea călare a „amiralului fără flotă”, Horthy, în Ardeal, după semnarea blestematului Diktat de la Viena din 1940. Guvernul României tace!
 
Fiecare cu gaşca lui - Telestelianizarea TVR
 
Pentru a fi în ton cu trădarea naţională şi jaful, la instituţia plătită din banii contribuabilului român, pe fotoliul de la etajul superior al TVR a fost aşezat - deocamdată ca interimar - un personaj ciudat, alunecos şi cu mulţi pretini. Sigur că nădragii lui vor sta multă vreme pe acel scaun - „prietenii ştiu de ce!” - a declarat umflându-şi bojogii: „După interimat, voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia TVR.” În fapt, nici n-a aşteptat momentul promis. Cazul întreruperii emisiunii „Moştenirea clandestină”, realizată de excelenta profesionistă Monica Ghiurco împreună cu istoricul american Larry Watts, fiind, pe cât de cunoscut, pe atât de revoltător. CNA stă „de lemn Tănase”, iar Stelian plăteşte, din banii poporului „Moartea care citeşte ziarul”, cu un salariul de 40.000 euro lunar. Ce-o fi făcând pentru paralele astea? Urmând principiul „cine nu-i cu mine este împotriva mea”, telestelianizarea personalului TVR şi eliminarea elementelor incomode vor fi, inevitabil, puse în practică. În curând vom vorbi despre TVR ca despre o televiziune unde libertatea de exprimare va fi ajustată, poate chiar extirpată, emisiunile incomode vor fi eliminate în favoarea aberaţiilor debitate pe criterii etnice, regaliste şi pe ecranele căreia românii vor fi umiliți și batjocoriţi pe banii lor.
Grafica - Ion Măldărescu
----------------------------------------------------------------
[1] 1. Prin dispoziţie a primarului municipiului Tîrgu-Mureş nu a fost aprobată desfăşurarea niciunui marş pe străzile din municipiul Tîrgu-Mureş în ziua de 10 martie a.c.
2. Urmare analizei efectuate în Comisia de avizare a manifestărilor publice, conducerea municipiului a avizat pozitiv manifestarea comemorativă şi NU a avizat marşul solicitat de organizatori.
3. Aceste hotărâri au fost comunicate domnului Balazs Iszjak şi Asociaţiei Siculitas prin adresa nr. 1742/17.02.2014 unde textual se precizează „s-a aprobat organizarea acţiunii comemorative” şi „nu se aprobă desfăşurarea marşului pe raza municipiului Tîrgu-Mureş”.