Ion Maldarescu, art-emisSpiritul de turmă a triumfat!

Vrem, nu vrem, cugetarea lui Nicolae Iorga rămâne valabilă şi actuală: „Istoria se va răzbuna, repetându-se!”. S-a întâmplat 1996 când nu Emil Constantinescu, nu C.D.R. a câştigat, ci P.D.S.R. a pierdut. S-a întâmplat în 2014, când nu Klaus Iohanis, nu A.C.L. a câştigat, ci aversiunea electoratului pentru politica P.S.D.! Realitatea o demonstrează! Consecinţa alegerii unuia dintre cele două rele între care au fost obligaţi să opteze românii, a fost comisă. Soluţia ideală - la care am recurs şi eu - ar fi fost ca un procent important al populaţiei României să voteze, dar să nu aleagă niciunul dintre cele două rele. Alegerile ar fi fot anulate şi procesul ar fi fost reluat. Poate... cine ştie? Ar fi apărut şi un personaj competent, necompromis şi demn pentru a fi preşedintele românilor, nu al străinilor. Dar, aşa cum am afirmat, nu o dată, Istoria nu se scrie cu „dacă” şi „poate”. Aşa a fost să fie, mai bine zis, „zarurile fuseseră aruncate”[1]. Greu explicabilă atitudine oficială faţă de românii din afara Ţării (nu voi utiliza termenul „diaspora”, pentru că, la origini, are cu totul altă semnificaţie[2]. „Diaspora” este în gura tuturor comentatorilor din mass-media românească, cuvânt „plantat” şi „adaptat” după 1990, la televizor, de către marele guru Silviu Brucan, alias Samuel Bruckner, în „amintirile sale despre viitor”. În acest sens, spiritul de turmă a triumfat! A câta oară? Încurcate şi neştiute sunt căile Domnului, iar românii nu întotdeauna sunt previzibili.

Cetăţenii României au fost simplă masă de manevră!

Tare aş dori ca Ţara noastră, unde se spune că în peregrinările sale pe Pământ, Cel de Sus, păşind peste Carpaţi s-a împiedicat şi a răsturnat sacul cu bogăţii, să aibă parte de o echipă de patrioţi, care să aducă România acolo unde-i este locul. Patrioţi! Sună demonetizat, nu? Nu-i bai! Avem nevoie de asemenea oameni, nu de cei care fac jocul intereselor meschine ale altora, nu de cei care au sărăcit până la distrugere şi au vândut România cu poporul ei cu tot. Cine crede că recentele alegeri - ca şi cele anterioare - au fost hotărâte de români, se înşeală amarnic. Ieşirea neinspirata a premierului candidat, referitoare la gazele de sist de la Pungeşti, a fost taxată dur de corporaţia Chevron & Co. Ca şi în 1989, ca şi la precedentele circuri electorale postdecembriste, cetăţenii României au fost simplă masă de manevră, carne de tun pentru potentaţii planetei! Credeţi că noul Preşedinte va fi unul corect, echidistan şi patriot? Bine-ar fi..., dar nu mai cred în minuni. „Ne-au distrus specialiştii!”[3]. Poate, cu un minim efort, veţi recunoaşte personajele ascunse sub măştile actorilor .

Deasupra planetei bat vânturi haotice şi confuze: Norvegia a refuzat, în mod repetat, invitaţia de a adera la U.E., iar Marea Britanie intenţionează să se retragă. Islandezii i-au arestat sau i-au gonit pe bancherii-cămătari. Ungurii, după ce şi-au achitat datoriile, au desfiinţat Biroul F.M.I. de la Budapesta, iar acum cochetează cu Kremlinul. Germania vrea să părăsească moneda Euro şi să se întoarcă la Marca Germană (D.M.). Şi dacă nouă, românilor tot ni s-a impus să trecem totul prin filtrul gheşeftului, nu pot să nu întreb:
- Ce foloase are România ca membră a Uniunii Europene?
- Ce foloase are România că şi-a trecut forţa sa militară (redusă la ceva mai mult de un sfert din ce era şi alungată de pe locul 17 în lume, unde se afla în 1989, pe cel de dicolo de 51[4], după unii, după alţii pe 57) dintr-o barcă în alta. Din Tratatul de la Varşovia, în N.A.T.O.? La această ultimă întrebare a răspuns „pretinul” nostru George Friedman, la ultima sa vizită în Capitala coloniei numită temporar România: apăraţi-vă singuri!

Sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, posibil sfârșit de poveste?

Pe internet circulă un text catastrofal prin mesajul pe care-l transmite, dar nu de ignorat. Dea Domnul să fie profeţie mincinoasă! Vi-l prezint spre lectură:Dotare militara Elvetia
„18 noiembrie 2014. Klaus Iohannis, câștigător în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 16 noiembrie 2014, este declarat incompatibil cu funcțiile publice, fie ele și elective, printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cum legea a fost încălcată în mod clar și cum atât S.U.A. cât și U.E. nu ne îndeamnă decât la respectarea legii, nu există reacții internaționale. Victor Ponta, clasat al doilea,  se proclamă președinte al României. Revoltați, cei care l-au votat pe Klaus Iohannis ies în stradă în întreaga țară. Manifestațiile devin rapid violente, mai ales în București. Parte dintre manifestanți atacă forțele de ordine. Sunt semnalați lunetiști. Jandarmii intervin în forță. Președintele în funcțiune, Traian Băsescu, instituie starea de asediu. Prin lege organică, mandatul președintelui este prelungit până la calmarea situației. Guvernul este demis. Se stabilește reluarea alegerilor prezidențiale pentru aprilie-mai 2015. La alegerile prezidențiale din 2015 nu mai participă nici Kalus Iohannis, incompatibil, nici Victor Ponta. În urma violențelor de pe 18 noiembrie rămân 300 de morți și 1.000 de răniți în rândul manifestanților și al forțelor de ordine. Sfârșit de poveste. După încheierea alegerilor, cine a urmărit micile ecreane a putut observa grupurile „spontane" ieşite în stradă. Nu prea se ştie pentru ce. Corect ar fi ca serviciile speciale plătite din banii cetăţeanului român să raporteze despre „secretele murdare" ale alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie... dar nu vom afla niciodată!

Eu sunt doar român şi... punctum!!

Adepţilor blocurilor militare le-aş fi recomandat vizionarea unui filmuleţ documentar pus pe You Tube, unde se arăta cum îşi păstrează Elveţia neutralitatea! Un mod ingenios de apărare, cu cheltuieli minime, fără baze militare, fără aeroporturi, fără forţe armate în slujba altora, trimise în diverse teatre de operaţiuni...[5]. Acolo pot fi văzute piese de artilerie amplasate în mijlocul câmpului, camuflate sub forma unei nevinovate barăci sărăcăcioase, în grote săpate în versanţii muntoşi, iar avioanele de luptă, găzduite în „reşedinţe” la fel de „banale” şi rulând pe şosele special amenajate. Ni se acoperă ochii, urechile şi gura şi ni se serveşte meniul: avem armată de specialişti, experimentaţi cu participare directă în teatrele de operaţiuni. De acord, dar ce reprezintă această armată nedotată corespunzător în cazul unui conflict real? Vax! Ferească-ne Domnul de Katiuşele care bat la uşa românului, ignorând scutul şi bazele militare ale altora. Citiţi articolul 5 din tratatul României cu N.A.T.O. şi veţi înţelege că până vine N.A.T.O., ne calcă lejer şenilele lui Ivan. Cu ce ne apărăm? Cu cine? Cu ce? Cineva, un pro-american 100%, spunea: îi trebuie 5 minute unui avion de luptă american F-16, F22 Raptor sau F-35 să ajungă de la Kogălniceanu, în Transnistria! De acord, dar oare nu acelaşi timp îi este necesar şi unuia rusesc, Sukhoi Su-35 sau T-50, pe direcţia inversă?

Unii mă numesc anti-american sau anti-occidental, alţii, pro-rus. Toţi greşesc fundamental. Eu sunt doar român şi... punctum!
Grafica - Ion Măldărescu
------------------------------------------------------------
[1]
 
[2] DIÁSPORĂ s. f. 1. Totalitatea comunităților evreiești dispersate ca urmare a distrugerii Ierusalimului și alungării populației de către Nabucodonosor II, regele Babilonului. 2. (Adaptare-extindere postdecembristă - n.n.) P. ext. Grup etnic aflat în afara granițelor țării de origine.
[3]