Ion MaldarescuGata! S-a mai aruncat o bombă jurnalistică: Bau-Baul americanilor a murit. Bin Laden a fost lichidat şi aruncat în apă, după tradiţia islamică... Nu credeţi? „Prinde orbul, scoate-i ochii!", cum spun românii. Câtă „generozitate", cât respect pentru tradiţia islamică din partea comandoului american! Preşedintele american a anunţat omenirea că „teroristul numărul 1" al planetei a fost asasinat de militarii Statelor Unite. „Operaţiunea în urma căreia a fost ucis cel mai căutat terorist de pe planetă, Osama bin Laden, a fost derulată de forţele americane cu sprijinul Pakistanului", a declarat Barack Obama, citat de CNN. După ce, cu ani în urmă C.I.A. l-a „inventat" cu scopul de a acţiona împotriva U.R.S.S., preşedintele premiat cu Nobelul pentru PACE al americanilor l-a trecut acum - zice el - în „lumea drepţilor". Ştirile bogate în ingrediente din mass-media se cam calcă pe bătături. Autorităţile americane puseseră o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul lui Osama Bin Laden, creierul celor mai grave şi controversate atentate teroriste împotriva Statelor Unite (World Trade Center şi Pentagon), în atacurile asupra ambasadelor americane din Kenia şi Tanzania. Numai un grup restrâns de persoane ştia despre operaţiunea de asasinare a liderului al-Qaeda. Echipa de la Casa Albă a urmărit în direct împlinirea unei promisiuni făcute la scurtă vreme după 11 septembrie 2001, eliminarea „teroristului nr. 1 al lumii", „Forţele speciale americane care au participat la operaţiunea din Pakistan aveau ordin de a-l omorâ pe Bin Laden, nu de a-l captura", a declarat un oficial din cadrul securităţii naţionale americane, pentru Reuters.

Urmărind acţiunea în direct, preşedintele Obama, secretarul de stat Hilary Clinton şi restul „echipei" sultanului de la Casa Albă au avut ceva mustrări de conştiinţă(?!) Din considerente de „moralitate" au decis să nu arate lumii nici imaginile acţiunii de „binefacere" ale detaşamentului SEAL din cadrul forţelor pentru operaţiuni speciale ale marinei S.U.A., nici imaginea lui Bin Laden ucis. Fiica lui Bin Laden a afirmat că tatăl ei a fost capturat viu şi ucis în faţa familiei. Din moment ce fusese capturat, de ce nu a fost adus în faţa unui tribunal internaţional? Probabil ar fi avut multe lucruri interesante de spus... sau poate tocmai de aceea. „Este o zi bună şi istorică pentru ambele naţiuni", a afirmat premierul pakistanez Raza Gilani, felicitându-i pe americani pentru succesul operaţiunii, iar ministrul de externe a adăugat că moartea lui Bin Laden este rezultatul eforturilor internaţionale de eliminare a terorismului. Prin ceaţa informaţiilor răzbat totuşi semne de întrebare:
- avea cunoştinţă preşedintele Pakistanului Zardari şi primul-ministru Gilani că Osama Bin Laden se află la Abbottabad?
- este „cuşeră" intervenţia militarilor americani pe teritoriul unui stat independent fără cunoştinţa şi aprobarea oficială?
- după efectuarea misiunii, cineva s-a jucat cu chibriturile, iar clădirea a fost cuprinsă de flăcări... Sunt întrebări la care cineva va trebui să răspundă în faţa omenirii, de ce nu, în faţa O.N.U.. Odată instituită oficial, politica asasinatului la nivel de stat va continua. Conform RIA Novosti. „Din punctul nostru de vedere, ţinta următoare ar trebui să fie mollahul Omar - liderul talibanilor din Afganistan - dar scopul acţiunilor derulate cu determinare de coaliţia antiteroristă internaţională este eliminarea tuturor centrelor teroriste".

În timpul vizionării în direct a asasinării lui Osama bin Laden, şocată de imaginile nepermise tinerilor sub 21 de ani, madam Hillary Clinton şi-a pus mâna la gură, după care, revenind la realitate, a afirmat cu nonşalanţă: „A fost făcută dreptate: Osama bin Laden este mort. Gândurile şi rugăciunile mele sunt pentru acele familii ucise în campania de terore condusă de bin Laden. Atacurile sale au demonstrat că nu pune preţ pe viaţa oamenilor". Pentru a confirma că cel ucis este într-adevăr, Osama bin Laden, oficialii americani au verificat ADN-ul surorii acestuia şi au găsit asemănare cu cel al liderului Al Qaeda. Întrebarea la care nu se vrea răspuns este: de ce Osama Bin Laden nu a fost adus în faţa justiţiei, în faţa unui tribunal internaţional neutru? A fost asasinat pur şi simplu! Care lege permite astfel de acte? Răspuns unic: Legea junglei, legea celui mai puternic, legea pumnului în „gura păcătosului". A primat dreptul forţei, asupra forţei dreptului exact ca pe vremuri în Far West !

Al-Queda se va reface greu, afirmă susţinătorii acţiunii „Osama bin Laden". Preţul petrolului a scăzut, la fel cel al aurului şi argintului, bursele occidentale celebrează victoria.