Prof. univ. dr. Florentin Smarandche-2012-art-emis
16 noiembrie 2012 - Un profesor romȃn a primit Premiul statelor
New Mexico şi Arizona (S.U.A.) la categoria Ştiinţă şi Matematică

În fiecare an corporaţia New Mexico Book Co-op din Los Ranchos, statul New Mexico, Statele Unite, organizează un concurs de cărţi de autori din New Mexico, iar anul acest au fost incluşi si autorii din Arizona, sau carţi de autori din alte state dar despre subiecte din New Mexico şi Arizona. Vineri, 16 noiembrie 2012, pentru a doua oară consecutiv profesorul universitar dr. Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico, a primit Premiul statelor New Mexico şi Arizona la categoria de cărţi de Ştiinţă şi Matematică pe anul 2012 pentru cartea „DSm Super Vector Space of Refined Labels", 297 pagini, publicată în anul 2011 la Zip Publisher în Columbus, Ohio, împreună cu profesoara W. B. Vasantha Kandasamy de la Institutul Indian de Tehnologie din Chennai, India.[1] În acest an, profesorul romȃno-american Florentin Smarandache este la egalitate de punctaj cu cercetătorul american Sylvester Allred, autor al cărţii The Natural History of Tassell-Earred Squirrels. Amintim ca în anul 2011 Florentin Smarandache a primit premiul statului New Mexico la aceeaşi categorie pentru cartea sa „Algebraic Structures Using Natural Class of Intervals", co-autorată cu profesoara W. B. Vasantha Kandasamy.

Cartea „DSm Super Vector Space of Refined Labels" se referă la cunoscuta Teorie Dezert-Smarandache (TDSm) din Teoria Informaţiei, care are aplicaţii diverse in cibernetică, computere, aviatică, cercetarea militară, medicină, etc. prin combinarea informaţiilor contradictorii furnizate de către sensori. Sute de articole, plus teze de doctorat la universităţi din Franţa, SUA, Australia, Romȃnia (Academia Tehnică Militară din Bucureşti), Canada, Algeria, Polonia, Olanda, şi două teze de masterat în Iran şi Algeria s-au susţinut despre TDSm. La înmȃnarea premiilor organizatorii concursului, Paul Rhetts şi Barbara Owalt, au amintit faptul că Florentin Smarandache fusese nominalizat în anul 2011 pentru Premiul Nobel pentru Literatură, stȃrnind un ropot de aplauze ale sălii.

De asemenea, Florentin Smarandache a mai primit în anul 2011 Premiul „Traian Vuia" al Academiei Romȃne pentru logica sa neutrosofică (o generalizare a logicii fuzzy intuiţionistice); şi diploma de Adjunct Professor (equivalentă cu titlul de Doctor Honoris Causa), al Universităţii Jiaotong din Beijing, China, în 2011; iar in 2010 Medalia de Aur a Academiei de Ştiinţe Telesio-Galilei din Anglia pentru cercetările sale în fizică[2] Este deosebit de apreciat în special pentru ipoteza sa supraluminală, care contrazice Teoria Relativităţii, motiv pentru care presa romȃnă l-a numit, în toamna anului 2011, „Romȃnul care l-a contrazis pe Einstein", deoarece ipoteza sa fusese iniţial confirmată experimental de către oamenii de ştiinţă de la C.E.R.N..

În anul 2012, Smarandache a mai fost finalist şi la categoria „Filosofie", cu cartea „Neutrosophic Interpretation of the Analects of Confucius", Florentin Smarandache-2012-premiu-art-emispublicată în anul 2012 in ediţie englezo-chineză (traducerea în chineză fiind efectuată de către filozoful Fu Yuhua din Beijing). Neutrosofia este o generalizare a dialecticii lui Hegel, în care se iau în considerare nu doar contrariile „A" şi „antiA", dar şi neutralul dintre ele „neutA". Iar aceste trei component sunt în relaţii dinamice. Neutrosofia se intrebuinţează în logica neutrosofică, mulţimea neutrosofică şi probabilitatea neutrosofică. Ca autor atȃt de literatură cȃt şi de cărţi de ştiinţă (matematică, fizică, filozofie, economie, inginerie), ori albume de artă, Florentin Smarandache se bucură de o audienţă internaţională, deoarece site-ul său de la Universitatea new Mexico are zilnic între 6.000 şi 8000 de cititori din circa 110 ţări. Cele 180 de cărţi ale sale, ca autor, co-autor, editor, sau co-editor, sunt majoritatea în engleză şi romȃnă, dar au fost traduse de colegi de-ai săi în chineză, rusă, arabă, germană, spaniolă, portugheză, italiană, franceză, sȃrbo-croată, si greacă.[3]

Gala decernării premiilor a avut loc pe data de 16 noiembrie 2012 la Hotelul MCM Elegante din Albuquerque, statul New Mexico (Blvd. Menaul, Nr. 2020), într-o sală arhiplină, prezente fiind 232 persoane, autori, invitaţi şi mass-media. Peste 400 de titluri de cărţi au participat la concurs, la 45 de categorii (precum: Poezie, Ficţiune, Istorie, Documentar, etc.). Au fost 70 de referenţi din mai multe state, şi fiecare titlu de carte a fost evaluat de cel puţin trei referenţi. După concurs, cele trei exemplare din fiecare titlu de carte primit de New Mexico Book Co-op vor fi donate bibliotecilor din Statele Unite.
-----------------------------------------------------------------------
[1] Vezi lista câştigătorilor aici: http://nmbookcoop.com/BookAwards/2012-winners/2012-winners.html
[2] Biografia prof. univ. dr Florentin Smarandache
http://www.ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=91&lang=ro
[3] Cărţile prof. Smarandache pot fi descărcate, accesând linkurile: Biblioteca Digitală de Ştiinţe: http://fs.gallup.unm.edu/eBooks-otherformats.htm; Biblioteca Digitală de Literatură şi Artă: http://fs.gallup.unm.edu/eBooksLiterature.htm .