A murit un grefier. Si ce dacă?

A murit pe un pat de spital, după o serie de diagnostice bâjbâite, cu tratamente pe încercate, căci, uneori, eroii în halate albe sunt doar erori în halate albe. La fel cum moare România, un trup firav pe un pat de spital, cu o saltea murdară. Un spital ce se prăbușește, colcăind de bacterii, cu țevi ruginite prin care nu curge apa ci doar indiferența.

România moare tratată de cancer cu alifie de prostie, de oameni care se fac că tratează, numai pentru bani. Moare cu taxele plătite la zi, asigurare perfectă pentru chin căci numai cinismul poate numi „de sănătate” asigurările pe care le plătim lună de lună ca să primim moarte la pachet.

In final, dacă mai poate fi salvată, România va muri, totuși, de foame, căci pufuleții și parizerul nu te ajută prea mult să supravietuiești.

A murit un grefier. Si ce dacă? S-a bucurat de pensie vreo trei luni. Dacă nu știți, din momentul emiterii deciziei de pensionare până la prima pensie trec cel putin trei luni, timp în care nenorocitul poate muri liniștit de foame. Atât dureaza până când sclavul util, adică salariatul, este trecut în registrul sclavilor inutili, adică pensionarii. Căci actele trebuie trimise la „centru” și probabil sunt transportate cu poștalionul….

Statul este ocupat să privească cu ingrijorare și preocupare soarta pițigoilor cu coadă albastră sau dacă Greta nu are cumva probleme cu acneea sau are nevoie de aparat dentar. Pensionarii, dă-i dracului!

A murit un grefier. Si ce dacă? Sunt sute care așteapta să îi ia locul. Carmen Mihalcea a fost o tipă deșteapta și haioasă. Sper să-și găsească în sfârsit liniștea. Să își reîntalneasca tatăl și să caute împreuna un colțișor în rai unde să tragă o pipă. Să își facă o cafea bună și să îmi citească postarile, supărată că nu mai poate pune la punct papagalii analfabeți care mă jignesc.

Sper să mă ierte că nu am intervenit mai din timp, că nu i-am ignorant protestele și cș nu am bșgat-o cu forța în mașină ca să o duc departe de medicina românească, ce transforma drumul bolii într-o Golgota cu un singur final posibil.

A mai murit un grefier. Ei, și?