Nu, nu este a treia teorie a bățului de chibrit. Păi, dacă nu le știu pe primele două, cum aș fi putut să o elaborez direct pe a treia, în condițiile în care eu nu sunt politician, nu sunt diez, n-am făcut escrocherii aducătoare de case, n-am participat la trafic de copii și nici măcar joskomunist nu sunt? Este vorba de a treia teorie privind evoluția omului. N-am elaborat-o mai de mult, fiindcă de-abia în această etapă a existenței mele multi-dimensionale am prilejul să asist pe viu la evoluția omului.

Prima teorie este cea potrivit căreia toate ființele, atât animalele cât și oamenii, au fost creația lui Dumnezeu. Unii au completat-o zicând că Dumnezeu i-ar fi creat pe oameni după chipul și asemănarea Lui. Ăstora, probabil, li s-a arătat Dumnezeu, dar de-abia după ce omul inventase oglinda. Dacă iau de bună teoria, dar și ce zic ăia care au completat-o, și mă uit de jur împrejur, bag seama că Dumnezeu avea… multe feţe.

A doua teorie este cea potrivit căreia omul se află la capătul unui îndelungat proces evolutiv, pe parcursul căruia niște căluți de mare au ieșit din… mare, au luat-o la galop pe plajă, până le-au ieșit nişte munți în față. Atunci, au auzit ei conceptul potrivit căruia „Dacă vrei, poți”. Și întrucât ei chiar vroiau să zboare peste munții ăia, le-au crescut aripi și au zburat. Au zburat așa până au ajuns deasupra unor păduri. Când au văzut ce umbră era acolo și câte fructe se găseau la liber, au spogorât, s-au așezat pe crengile copacilor și au început să lenevească. Iar din lenea aia, le-a crescut blană și s-au transformat în maimuțe. Și au stat așa, maimuțe, până într-o zi când au auzit că se transmite meciul „Rapidului” la televizor. Atunci au coborât, s-au ridicat în două picioare să se uite la televizor și … au devenit oameni.

Între timp, de când am auzit eu aceste teorii și până am ajuns eu însumi în situația de a observa direct evoluția omului, mi-a fost dat să văd niște documentare în care niște pui de lei, adică niște fiare, se jucau cu un pui de căprioară. Și nu se jucau de-a „mânca-ți-aș blănița”, ci chiar se jucau, precum credeam eu că se joacă orice copii.
În același interval de timp, eu am fost absolut convins că toți bebelușii sunt frumoși și toți copiii sunt buni și curați în manifestările lor. Și tot în același interval de timp, am fost martor la crimele abominabile comise de oameni care, înainte de a ucide alți oameni, se duc la biserică și-l proslăvesc pe Dumnezeu.

Ei, bine, de când mi-a fost dat să asist pe viu și direct la evoluția omului, am ajuns la concluzia că nici prima teorie, nici cea de a doua, nu sunt validate de realitate. Iar o teorie nevalidată de realitate n-are nici-o valoare. Ca să nu las omenirea așa, cu teorii fără valoare, am elaborat eu a treia teorie. M-au ajutat niște copii mici care, la întâlnirea cu alții copii, de seama lor, se aruncau cu ghearele în ochii lor, scoțând niște sunete de se speriau și oamenii mari aflați prin preajmă.

Așa mi-am dat eu seama, și n-am nici cea mai mică îndoială, că unii oameni chiar se trag din animale. E vorba de cei ai căror bebeluși se comportă precum puii de lei cu puiul de căprioară. Concluzia asta e susținută și de faptul că toți puii de animale sunt frumoși și buni. Alții, însă, să mă ierte Dumnezeu, dar nu știu cine i-a creat. Animalele nu ar fi creat pui atât de răi, despre Dumnezeu se zice că e bun, așa că mi-e greu să accept că acei bebeluși sunt rezultatul vreuneia din cele două teorii. Nu m-aș mira dacă ar fi rezultatul unor experimente făcute de extratereștrii care doresc exterminarea pământenilor, ca să pună ei mâna și pe Pământ și pe pământ. Și, ca să nu se trezească pe urmă chemați la proces la Nürnberg, sau criticați de U.E., sau de Liga Arabă, au creat aceste creaturi cu aspect humanoid, dar, care…

Din aceste creaturi provin diezii, joskomunishtii, bolșevicii, nu numai cei cotroceni, comsomoliștii din trupele comsomoliste de protest, „democrații” care comit genocid la scară planetară, traficanții de copii, nu numai cei cotroceni, homosexualii.