Azi am fost la dentist. Rectific: azi, iarăşi am fost la dentist. Când a venit vorba despre următoarea „înfățișare”, eu am propus să nu fie mâine, că mâine s-a anunțat tornadă. Iar medicul a reacționat:
- A, da, așa e. Că a trebuit să o luăm și pe asta de la americani, n-ajungeau alelalte rele”.
Era cât p-aci să-mi înghit limba! Omul e tânăr, cu mult mai tânăr decât sunt eu… Rectific iar, cu mult mai tânăr decât am fost eu! Deci, omul e tânăr, e doctor, lucrează în mediul privat. Și, totuși, vede. Dar nu numai că vede, ci și înțelege ceea ce vede și mai și spune ceea ce vede și înțelege, indiferent cu cine vorbește și fără să ceară voie nimănui. Ura! Mi-am recăpătat speranța! Mă rog, de doi bani, căci, cu o floare nu se face primăvară, dar tot e ceva. Chiar îmi luasem gândul că în țara asta se mai nasc oameni normali. Când am ajuns aici cu scrisul, mi-am amintit că, deși am lăsat să trecă vreo câteva zile, nimeni nu m-a lămurit cu subiectul abordat în articolul „Mă mir. Mă mir cât cuprinde”. Așa că, am pus mâna și m-am lămurit singur.

Media din România, bine instruită și direcționată, își îndeplineşte cu conștiinciozitate una din misiunile de bază : crează idoli pentru generațiile viitoare și-i elimină pe cei indezirabili pentru cei care instruiesc și direcționează media. De aceea, Dragnea este nelipsit din media din România. Păi, cum să admiți unu care vrea să promoveze legumele românești în locul celor străine? Cum să acceptăm unu care vrea ca băncile străine să plătească impozit în România, pe veniturile pe care le realizează tot în România? Cum să admiți unu care vrea să țină aurul României în România, în loc să-l țină la Londra şi în Elveţia, tot așa cum l-a ținut și la Moscova? Și cum să admiți un român care nu se ploconește la porți străine? Păi, ce, vrem să ne strice specificul national?!? Așa că, șo pe Dragnea!, medie din România! În schimb, pompează cu obstinație imagini, povești, lacrimi, amintiri, mărturisiri, despre homosexualii care mor drogați. Că, doar n-o să lăsăm generațiile viitoare fără idoli, nu!? Jur cu mâna pe inimă că nu m-aș mira dacă vreun „joscomunist” s-ar apuca să-mi explice, științific, că nu putea fi luată tornada de la americani. Că, la atât se rezumă înțelegerea lui! Ba, n-ar fi de mirare dacă mi-ar explica, tot științific, că tornada vine de la ruși. Căci, nu-i așa, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, așa că nu-mi permit eu să cer, ci vreau să dezvălui:

Cel mai nou adevăr istoric: la Cotroceni s-a instaurat „democrația nord-coreeană”

Zic cel mai nou, fiindcă la români adevărurile istorice curg pe bandă rulantă. Și tot pe bandă rulantă se și schimbă. Un adevăr istoric care era îmbrăcat în pantaloni bufanți, în urmă cu 20 de ani, acuma a trecut la blugi d-ăștia rupți în fund. Căci, românii sunt unicat din punct de vedere istoric. Numai că, unicitatea lor istorică se rezumă la… schimbarea adevărurilor istorice. La toate celelalte nații, un adevăr istoric este un adevăr care nu se modifică după cum bate vântul, după cum se schimbă guvernele, după comunicatele de presă ale ambasadorilor străini, după cum se vând cărțile scrise de trădători/dezertori, și nici după cum îi cheamă pe eventualii năvălitori. Nu m-aș mira dacă, peste vreo câțiva ani, în cărțile de basme voi citi că lupul lui Creangă a mâncat doi dintre cei trei iezi deoarece capra îi făcuse pe ăia cu un țap rus, iar lupul era american, recent întors din Afganistan tocmai ca să purifice turma de capre.

În dulce spiritul schimbărilor istorice ale românilor, voi devoala eu, acuma, cel mai nou adevăr istoric. Recunosc, am fost ajutat substanțial de o poză apărută în media, poză prin care eram informat că tovarășul președinte al României, în pofida prevederilor din Constituția pe care a jurat el să o respecte și să vegheze la respectarea ei de către toată suflarea României, s-a întâlnit și a discutat despre alegerile euro-parlamentare cu un singur partid politic românesc. La întâlnire au fost invitați și câțiva reprezentanți europeni ai grupării politice din care face parte românescul partid. Mă rog, respectivul partid românesc își zice P.N.L., dar eu ştiu că n-are nici-o treabă cu adevăratul P.N.L. interbelic, printre altele pentru simplul motiv că ăștia nici n-au auzit sintagma „Prin noi înşine”, darămite să o mai și aibă ca deviză călăuzitoare în demersurile lor politice.

Acea întrunire m-a ajutat să identific noul adevăr istoric românesc. Căci, nu-i așa, la alegerile europarlamentare vor fi aleși europarlamentari româneşti, care ar fi de presupus că vor reprezenta România. Și, totuși, românescul președinte al României, se ocupă numai de participarea la alegeri a unuia dintre partidele românești. Culmea, se ocupă numai de partidul al cărui conducător îl denigrează pe el, făcându-l gheneral, conducător care, dacă mă uit la unicele lui acțiuni politice din ultima vreme, n-ar fi de mirare dacă ar depune o plângere penală împotriva faptului că el însuși… s-a întâlnit cu românescul președinte.

Cum ziceam, poza respectivă m-a ajutat să identific cel mai nou adevăr istoric românesc. Căci, după ce am trăit toate tipurile de dictaturi și democrații, în România actuală trăim într-un regim politic de tip nord-coreean. Am în vedere regimul politic nord-coreean așa cum ni-l descrie media, că eu n-am ajuns acolo. Am și argumente. Dacă nu ar fi fost așa, românescul președinte ar fi fost arestat de instituțiile statului democratic pentru încălcarea cu bună știință și rea credință a Constituției. Și mai am un argument, cel oferit de mass media. Căci, mass media se dă de ceasul morții ca să ne facă pe noi să credem că îi copiem pe americani. De ce? Tocmai pentru că americanii nu se au bine cu nord-coreenii și nu ar fi acceptat așa ceva, poate ne dădeau și vreo scatoalcă. Așa, însă, americanii chiar au crezut că-i copiem și n-au fost atenți cum s-a instaurat „democrația nord-coreeană” chiar la Cotroceni.

Aranjament grafic - I.M.