Acum doi ani scriam articolul „România-S.U.A., paralele inegale” în care constatam că marea democrație universală începe să ne copieze. Nu știu câți au luat în serios acea paralelă, dar cu cât înaintăm în timp apar tot mai multe argumente că nu am greșit, pentru că ultimele știri venite nu de pe paginile „Rusia Azi” ci de pe paginile marilor trusturi media sau canale de știri „oceanografice” par să fie de domeniul incredibilului: marile puteri, marile democrații ne copiază fără rușine. B.B.C.-ul vuiește de știri care mai de care „românești” dacă e să ne luăm după conținutul sau subiectul abordat din care dacă ai schimba numele eroilor ai jura că s-a întâmplat în România. Citindu-le, ca român, nu poți să nu fii „mândru” că România a devenit un exemplu, un model de conduită urmat de toată floarea Occidentului, pentru că Marea Britanie, S.U.A., U.E., nu sunt de ici de colo. Vreți exemple? Căcălău măria ta, cum ar spune Celentano.

C.C.R.-ul britanic”

În Marea Britanie, Curtea supremă tocmai a dat ca neconstituțională suspendarea parlamentului britanic de către premierul Boris Johnson, acest hibrid Boris Elțîn/Donald Trump și iată că ieșirea perfidului Albion din comunitate se impute din nou. Boris spune că Înalta Curte a dat un verdict greșit. Cum? Și nu s-au sesizat scorțoșii magistrați că le este afectată independența, nu a sărit presa să apere justiția atacată de un politician care nu e de acord cu decizia Curții Supreme ? Ei, asta nu e democrație, lorzii mai au de lucru până să ne ajungă. Deocamdată însă, ne-au copiat pe tema conflictelor instituționale. Aștept să văd și un conflict familia regală/premier și pot dormi liniștit, Anglia e pe drumul cel bun. Ce nu înțeleg eu, este de ce „#rezistenții” nu ies cu telefoanele în Trafalgar Square? Oare spiritul civic a murit sau încă nu a fost „implementat” în Bătrâna Anglie? Păi ce ei nu au O.N.G.-uri ? Rușinică, nea Soroș, tanti C.I.A., ce așteptați?

Trump and associates”

Roger Stone, Jeffrey Epstein, sunt două nume, doi ”penali” ca să folosesc un termen drag prezidentului nostru, care au pus umărul la ridicarea lui Trump, iar acuma sunt cercetați penal. Cum de se mai duce „domnul” K.W.I. să dea mâna cu un președinte care s-a înconjurat de penali? Îmi amintesc că nu știu la ce sindrofie organizată la Cotroceni a refuzat să invite oficiali români pe motiv că „e penali” sau asociați cu penalii. Păi ce facem Klausiță, avem o politică internă și o alta pentru externi? Sau suntem câini cu pisicile și șoricei cu tigrii? Nu e bine domnule președinte, nu e bine!

O mână spală pe alta

Cam așa s-ar traduce literar ultimul scandal din regatul Trump, izbucnit acum câteva zile pe tema „colaborării” dintre știuletele american și pop-cornul ucrainian. Pe scurt, în America va urma o investigație privind o convorbire între președintele american și cel ucrainean, convorbire în care Trump îi cerea omologului său să „îi facă o favoare” declanșând o investigație în Ucraina, privind anumite activități ale lui Joe Biden, contracandidatul lui Trump la alegerile din doozecidoozeci, cum se exprima Veorica. Hopa Henț! Pe de altă parte, așa, tangențial, președintele Zelensky solicita ajutor militar. Cei doi declară că nu nu există nici o legătură de cauzalitate sau condiționare între cerere/ofertă în această discuție, deci nici vorbă de ”quid pro quo” cum zic latinii, adică nu e vorba de serviciu contra serviciu, ci doar o discuție amicală așa, adică așa ca între șeful poliției Olt și Remus Rădoi. Nu aș putea spune cine e, în acest caz, șeful poliției și cine Rădoi, dar domnul Zelensky se jură că nu i-a pus nimeni cuțitul la os, el de bună-voie și nesilit de nimeni s-a angajat. Adică nu i-a dat nimeni pantalonii jos, și i-a dat singur. Așa ar fi spus și Orban dacă l-ar fi întrebat cineva cine l-a pus să o incrimineze pe Veorica după vizita în Israel. Xerox curat!

Mare pericol

Că tot suntem pe meleaguri atlantice, să nu uităm că prin America pe undeva se strânseră liderii mondiali la o sesiune O.N.U. Ocazie ideală pentru candidații români la prezidențiale, cei cu foncții publice,  să își facă campanie în Statele Unite ale S.U.A. Viorica, Werner, Dănuț, plecară de-a valma să se tragă și ei în poze cu cineva de pe acolo, ca să vadă românul cât de apreciați și iubiți  ei de poporul, administrația și afaceriștii cu lumină în coadă. Cu aiastă ocazie nenea Klauss și-a mai scos la plimbare prima garderobă cu aceiași genunchi deja proverbiali, și a mai scos pe nas niște vorbe de duh, dar nu a dus ideile până la capăt, cum că „Din păcate, continuăm să asistăm, în regiunea noastră, la acțiuni deliberate care vizează subminarea securității. Centura de conflicte nerezolvate din jurul Mării Negre - care are importanță strategică pentru securitatea transatlantică - rămâne o sursă importantă de instabilitate, afectând cooperarea regională și securitatea internațională în ansamblul său. Nimic mai adevărat. Ceea ce nu ne-a spus însă domnul Iohannis este cine a deschis seria conflictelor, cine și-a băgat coada în Marea Neagră acolo unde nu avea ce căuta și cine întreține aceste conflicte, promițând ajutor militar în schimbul unor procese penale ?

A doua mare idee expusă de șoricelul Werner, este cea conform căreia  prezența militară pe teritoriile altor țări, fără consimțământul acestora, militarizarea, gesturi agresive, amenințări de utilizare a forței și folosirea tacticilor hibride pentru a submina stabilitatea internă reprezintă dezvoltări îngrijorătoare și trebuie respinse de noi toți.

O descriere mai realistă a situației din România nu o puteam face nici eu. Bravo nene Klauss, ai un 10 de la mine! Dar nici aici Klausiță nu a dus ideea până la capăt, pentru că nu ne-a spus ce caută militarii americani în România care numără la această oră deja 5 baze militare americane care, nu știu cum să spun, dar nu mi se pare a fi fost instalate cu consimțământul țării, căci din câte știu eu, „Ţara este poporul, nu tagma jefuitorilor!”. Apăi dacă țara este poporul, eu încă nu am auzit să fi întrebat cineva poporul dacă vrea cizmă străină în țară, dar știu că tagma jefuitorilor locali sau venetici a aprobat cu bucurie, pentru că așa își menține și ei scaunele. Nici despre vânzarea resurselor țării, nu a întrebat nimeni poporul, adică Țara, dar cine mai bagă de seamă asemenea amănunte? Culmea este că americanii intervin și decid cine să beneficieze de gazele de la aceeași Mare Neagră, gaze care, nu e așa, reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității României și trebuie „alungate” în Ungaria.

Unii zic că avem nevoie de baze militare americane, de scuturi și rachete, ca să ne apărăm de urs, așa cum avem nevoie de vânători pentru a omorî urșii care goniți din habitatul lor de mafia pădurilor, ne atacă pubelele de gunoi. Nu e așa că avem simțul umorului? Să îmi spună cineva, eventual să îmi dea un link ceva din care să reiasă că Rusia a spus ceva de România până să sară Matolitul cu amenințări și propuneri de blocade și până să facem din Deveselu prima țintă în caz de conflict.  Alții ar spune că nu e rău că ne înarmăm. Serios? Noi suntem înarmați? Cu ce? Cu câteva avioane F16 la mâna a treia, care la fel ca și fregatele, până să fie aduse sunt deja depășite și trebuie reparate sau upgradate? Păi atunci de ce ne fac alții supravegherea aeriană, de proști? Și ce nevoie avem de armată, nu ne asigură partenerul strategic securitatea? Așa se lăuda Viorica. Deci „domnul” Iohannis a vorbit în interesul american nu al României. Pentru asta, în Statele Unite ale S.U.A., uite, Trump este cercetat, pentru că a cerut favoruri în nume personal, nu în numele țării, deci ceva mai ușor decât ce a făcut Iohannis.

Europa cultivă portocale

Nici Ioropa nu se lasă mai prejos și trage copy-paste după copy-paste  de la București. Este dată ca sigură alegerea Bufniței Mov ca procuror șef European. Dacă cineva mai avea oarece dubii privind direcția către care ne duce marea Uniune Eropeană, acuma este mai mult ca sigur. Mergem la cules de portocale. Pai dacă după toate cele scoase la iveală despre procesele D.N.A., protocoale secrete, amestec al serviciilor secrete în instrumentarea și începerea urmăririi penale în cazul unor ținte politice și pe timpul lui Băsescu și al lui Iohannis, după atâtea ”eșece”ale procurorilor D.N.A. care au fost probate în instanță, după lauda adusă de coana Luluța portocalelor din Ploiești, unitate „de elită” în combatarea liderilor politici, Europa o consideră pe L.C.K. cea mai potrivită să ia frâiele procuraturii europene, nu putem să spunem decât „bravos națiune, halal să ne fie!”. De aici nu poți trage decât o concluzie: modul de lucru al Luluței este cel dorit de Uniunea Europeană deci nu ne putem aștepta la altceva de acum încolo nici în țară, nici la instanțele europene. Și s-ar pune și o întrebare: nu cumva Europa a făcut un experiment pe spinarea românilor să vadă dacă justiția poate fi adusă în derizoriu, iar acuma văzând că merge treaba îl implementează plenar? Înclin să cred că de fapt MCV-ul asta urmărea. Nu m-ar mira să îi văd pe procurorii de la D.N.A. Ploiești, știți voi care, promovați de Luluța sub comanda ei, cu imunitate europeană. Ei, ce ziceți?  

Rezistăm

Și pentru ca tacâmul să fie complet, prin presa locală apare un articol care ne povestește despre sursa activităților unor O.N.G.-uri și mișcări, din cele lăudate și consultate de domnul Klauss Iohannis. Unii spuneau că ar fi instrumentate de Soroș. Nu e adevărat, este o mare mârșăvie, o intoxicare ordinară.  Sunt doar finanțate de el, direcția, obiectivele și scopurile sunt date de laboratoare mult mai înalte, Soroș este și el un fel de Ghiță, dar la nivel mondial, el este doar spoiala întregii activități, gardul vopsit, leopardul nu e la vedere. Oricum și aici, în domeniul activității O.N.G.-urilor și rezistenților, România este în frunte, suntem un exemplu de lașitate, prostie, manipulare și îndobitocire. Să mai aud pe cineva că spune că suntem codașii Europei. Vedeți cum se aliniază lumea la valorile spațiului Carpato-Donubiano-Pontic?

Bibliografie web