Cât de cretini pot fi ca să mâzgălească „be gay, do crime” (fii gay, comite crime), ce imagine de comunitate tolerantă transmite această faptă, ce imagine de minoritate persecutată capătă ei prin asemenea acte de vandalism sălbatic?
Ce O.N.G. a organizat acțiunea, să fie cei care au condamnat reacția Patriarhiei după vandalism? 
Ce fel de mișcare bazată pe acceptare și toleranță profanează icoane și distruge biserici? 
Sunt întrebări care ne arată de fapt natura adevărată (satanică) a curentului L.G.B.T. și intențiile reale ale neomarxiștilor: anarhie, violență, distrugere. Nimic constructiv, nimic tolerant, nimic iubitor. Ce fel de viitor vom avea dacă permitem acestor teroriști sataniști să „coexiste” alături de noi?

Frumoasa Biserică maramureșeană din Parcul I.O.R. - Titan, cu hramurile „Pogorârea Sfantului Duh” și „Nașterea Maicii Domnului”, construită chiar de credincioșii locului, a fost vandalizată cu bestialitate în cursul nopții de presupuși activiști homosexuali, „B.L.M.” și ANTIFA. Pe biserică s-au desenat semne agresive, atacuri la adresa credinței și a creștin-ortodocșilor.

„Imaginile vorbesc de la sine. Nu este pentru prima dată când apar astfel de acte de vandalism. Este vorba despre ceea ce poate face o ideologie din cineva. E un semn care denunță mentalitatea unor asemenea oameni ideologizați. De ce să vandalizezi cu reacții de tip L.G.B.T., ce legătură are biserica? Este vorba de o ideologie care face ravagii, manifestare anticreștină. O ideologie care nu suportă adevărul. Această întâmplare descalificantă denunță un tip de gândire ideologic. E vorba despre persoane descelerate idologic. Sper ca Poliția să-i pedepsească pe făptași. […] Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale „L.G.B.T.”, mai recent „B.L.M.” sau „ANTIFA”, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean I.O.R.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România. Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu” (Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române).

Poliția Română anunță într-o precizare că a început o anchetă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 va supraveghea întreaga anchetă.

Biserica „Pogorarea Sfantului Duh” este un lacas de tip maramureșan ridicat aproape de podul de peste lacul din Parcul Titan, după un proiect întocmit de colectivul de proiectare „Arhitect Constantin Joja”. In anul 1994, la inițiativa Părintelui Profesor Adrian Niculcea, a fost înființata parohia „Pogorarea Sfantului Duh” - Parc Titan. Construită în perioada anilor 1994-1996, lacașul de cult a fost o necesitate pentru credincioșii din zonă, lucru înțeles și mai bine astăzi, avand în vedere comunitatea de credincioși care s-a închegat in parohie. Intâlnim aici oameni care, pe lângă credința statornică și trăirea duhovnicească, susțin parohia în toate activitățile ei, informează site-ul „Creștin Ortodox”[1].

Un scurt istoric și contextul în care a fost ridicată biserica a fost redat de site-ul Creștin Ordodox. Ro[2] de la fostul paroh, Părintele Prof. Adrian Niculcea: „Biserica a început a fi construită în anul 1994, într-un cartier de blocuri uriașe din București, Titan. Era un fel de cartier dormitor pe vremea comunistă, iar când a apărut această biserica mai era doar una singură nou construită, în rest erau bisericile foarte depărtate unele de altele. […] Am inaugurat-o în 1996, este din lemn, în stil maramureșean, fiind situată într-un parc și este un adevărat reper arhitectural și sufletesc al cartierului. Are 45 de metri înălțime, iar la inaugurare a participat o mulțime de lume bucuroasă că a apărut această biserica în cartierul lor”[3].

Corpul bisericii este realizat din bârne de brad acoperite cu scândură așezată în caplamă, la interior și exterior. Tâmplă bisericii este și ea lucrată tot din lemn. Biserica este înconjurată, pe exterior, de o serie de icoane pictate pe sticlă. Acestea sunt de un stil asemănător picturii maramureșene, acum murdărite. Peste pronaos se află cafasul și un birou parohial, spațiu folosit pentru ocazii festive, că sala de calculatoare pentru pregătirea copiilor în informatică și că salon de expoziție de pictură și desen.

Biserica își serbează hramul în ziua Rusaliilor, a 50-a zi după Învierea Domnului. Pe lângă acest hram principal, biserica din Parcul Titan mai are și un al doilea hram: Nașterea Maicii Domnului[4].

Notă - videoclipul cu efectele vandalismului poate fi vizionat pe You Tube5].

Aranjament grafic - I.M.

-----------------------------------
[2] Ibidem.
[3] Ibidem.
[5]
- 19 martie 2021