Iosif Vissarionovici WernerMult nestimate tovarășe Iosif Vissarionovici Werner,

Te știu încă de când candidai la funcția pe care te lăfăi acuma. Ți-am apreciat încă de atunci preocuparea de a sparge România, arătând omenirii că alea două televiziuni, care te lingeau pe matale în... studiourile lor, erau în România, dar ălelalte două, care nu te lingeau în... ghinion, nu erau în România. Practic, suprafața aia în care erau alea două televiziuni trebuia dată afară din România. N-ai precupețit niciun efort în acest sens, încă de atunci. Sigur, ai contat și pe sprijinul dezinteresat al multor români adevărați. La fel de adevărați ca și matale, că de aia s-au și înrolat în cohortele matale. Și desigur, te-a ajutat mult și ambsadorul marelui partener strategic care, d-aia se află aici, să dea dispoziții în favoarea lu' matale.

Mă adresez matale acuma, fiindcă văzui că te ai bine cu ăia de asaltează guvernul. Că, fir-ar ei ai dracu' de guvernanți, mă rog și eu de ei să mă facă mai tânăr doar cu vreo două'j' de ani și să-mi dea și mie câteva căși, că și io dădui meditații când eram mai tânăr, da' nu vrea. Mi-a plăcut cum ziseși că jăndarii a acționat disporporționat și atât. Adică, ai apreciat că ăia de deteră-n jandari făcură bine, nu disporporționat, ca jăndarii, că cred că d-aia nu ziseși de ei decât de bine. În fond, după cum văzu toată lumea la televiziunile matale, ăia vroia să intre în guvern să spele pe jos, să șteargă geamurile, să strângă gunoaiele, da' n-a-nțeles jăndarii.

De ce-ți scriu acu? Văzui pân presă că alde Cazanciuc vrea să propună o modificare la Codul ăla penal și știu că matale le ai cu penalii, fiind în branșă înaintea ălorlalți penali. Cazanciuc ăla zice că, în România, s-a dublat numărul ălora de se găsiră să moară exact când deteră unii cu mașinile peste ei. Ce oameni! Ăia de muriră, zic, ce, nu putea să mai aștepte? Deci, Cazanciuc ăla zice că, așa cum e Codul ăla penal acuma, ăia de dă cu mașina peste alții și-i omoară, pot fi pedepsiți cu suspendarea pedepsei. Adică, primește unu doi ani de pușcărie, da' nu-i face. Stă acasă, eventual se duce la rudele ăluia de muri când dete el cu mașina peste el, și le ceartă că de ce muri ăla. Și știi ce vrea Cazanciuc ăla? Cică să se bage în codul ăla penal, ăla de vor unii să ți-l aplice și matale, fir-ar ei ai dreacu'!, că, dacă n-ai carnet de conducere, sau dacă ești beat când îl calci cu mașina pe unu care taman atunci se găsește să moară, să nu mai poți fi pedepsit cu suspendare, ci musai cu execuție. Adică, să faci pușcărie.

Mă, nea mult nestimate tovarășe Iosif Vissarionovici Werner,
Io zic că ca să ataci matale chestia asta de vrea Cazanciuc să o bage. Atac-o bre la C.C.R., la U.E., la Comisia de la Veneția și chiar și la N.A.T.O. Da' atac-o, bre, de acuma, nu mai aștepta. Și vorbește și matale cu ăia de te ling în... studiourile televiziunii insolvente, și cu ăia de pe feisbuci, și cu ăia de fac pe saltimbancii prin parlament, și cu ăla de-ți cântă cântecu' matale, ăla în care spune el că ești gheneral de secu... pardon, era cât p-aci... Deci, vorbește bre cu ăștia să-l înfierească pe Cazanciuc ăla. Și cheamă, bre, diaspora românească din insulele Feroe să demonstrească împotriva lu' Cazanciuc ăla. Că acolo, la ei, în Feroe, nu se iezigstă așa ceva. Mă rog, ăia nici n-are mașini, că umblă cu năvoadele în spinare, da' ce contează bre, la matale!? În România trebuie să fie ca cum e în Feroe, cum e în Papua-Noua Guinee, cum e în Nauru, cum e în Patagonia, cum e în Tuvalu, cum e în Costa Rica, cum e în Myanmar, cum e în Botswana (ai dracu', ce monedă tare au ăștia, nu ca RON-ul românesc, cel care a înlocuit comunistul Leu), ca în... Ce, nu știi ce e astea? Nu contează, bre, important e ca în România să nu fie ca în România, ca să fie mai ușor de spart, fi-le-ar România...! Şi să nu fie nici ca-n America, bre, că ăia e comuniști. Păi n-ai văzut cum bate jăndarii americani!?!....
Aoleu, era să uit! M..e pesede, că văzui că lu' matale îți place chestiile astea mai academice și democratice!

P.S. Un fost coleg de liceu m-a întrebat pe mail, că aici n-a avut curaj să comenteze, de ce nu mă adresez tovarășului Dragnea. Ce dezamăgire! Aveam o părere mai bună despre cei din generația mea, mi se păruse că sunt mai pătrunzători, nu atât de superficiali. De ce m-aș fi adresat lui Dragnea? Că eu nu sunt membru P.S.D. Dar român sunt. E adevărat, n-am nici-un merit că sunt român, dar nici nu pot fi învinuit. De aia, nestimate fost coleg de liceu, mă adresez unuia care ar fi fost de presupus că lucră pentru toţi românii. Dacă tu ești membru P.S.D., poți să te adresezi lui Dragnea cât vrei.

Grafica - I.M.