Mă tot întreb ce o fi avut în cap domnul prim-ministru când a spus că motorina nu se produce la noi în țară. O fi o previziune, o fi o sarcină primită de la U.E., sau pur și simplu nu și-a mai alimentat tovehicolul de când are mașină cu S.P.P.-ist la scară? Dacă ar merge măcar odată pe lună la Plenița și ar alimenta singurel mașina personală, la firmele... românești, ar vedea ce scrie pe pompă.

Din istoria învățată în generală știu că unii „domnitori”, din ăia necorupți, chiar și proveniți din armată, mai mergeau „mascați” prin prostime, ca să afle ce mai zice lumea despre ei, ce suferințe au sau dacă există mai multe ocale sau unități de măsură prin piețe,  cum sunt acuma în administrația și instanțele noastre. Unii, cum era Țepeș, mai mergea deghizat și prin taberele turcaleților și nu îl recunoștea nimeni. Cel puți așa spune legenda și eu cred în legende și doctorate.  Este adevărat, nu îl văd pe domnul prim mergând deghizat prin piețe. Păi în ce să se deghizeze, că pe orice respirație a sa scrie Nassiriya. Nu ar merge. Ghinion!

Nu știu, pe de altă parte, de ce s-a supărat lumea pe Ciucă, Ciucă al nostru că nu știa dacă firmele private vor aplica măsura propusă de guvern adică batjocora aia de 50 de bani timp de 3 luni. Păi de unde să știe domnia sa ce vor decide marile companii care fac bani din petrolul românesc fără a plăti impozit sau TVA? Ce, el le conduce pe ele sau ele pe el ? Vreți să se supere mediul de afaceri pe noi și să plece ? Păi cine ne mai dă șpagă? Hai să fim serioși. Dar (să îmi fie permis, să preiau din teleshopping) „Stați așa !”, că până la ora asta, nici companiile românești distribuitoare de carburanți nu au pus în aplicare batjocura celor 50 de bani,  prețul este același, dacă nu în creștere.  De ce ? Poate le e jenă, că prea e la mișto măsura. Dar cred că de fapt nu s-a pus încă în aplicare pentru că ...guvernul nu a decis de când intră în vigoare și nici nu a elaborat metodologia de aplicare, nu a fost realizat softul, nu s-a stabilit încă ce firmă îl va realiza și nici cum se va realiza.Mai trebuie să vedem cine dă șpaga mai mare pe realizarea softului, dacă e firmă de casă a P.S.D. sau a P.N.L.?

Viața e complicată, o astfel de măsură nu se aplică așa bătând din palmă. Dar ce a fost ”greu” s-a făcut, am anunțat măsura, lumea ”s-a linștit” așteaptă reducerea, ca mortul coliva și guvernanții, parlamentarii, vor intra în vacanță, e liniște în țară, ne mai vin 5.000 de militari N.A.T.O., are cine să „ne apere”.  Guvernul a decis doar când se termină batjocura dar nimic despre modul în care se aplică sau cănd.  În timpul aista, ceasul ticăiază,  cele trei luni trec și ne vom trezi în ziua 89 că se rezolvă toate problemele și se ieftinește carburantul, de la în loc de 18 lei /l vom plăti  18, 5 lei, că în trei luni de zile, se aplică dobândă și vine A.N.A.F.ul și ne impozitează „câștigul”. Că așa s-a întâmplat și în filmul ăla cu George Mihăiță parcă: se terminase lupta,  se terminase filmul, răniții urlau prin șanțuri, turcii strigau „Cioc Selim” iar Ciucă al nostru, singurul supraviețuitor, un fel de Bruce Willis autohton,  suna atacul,  de ziceai că  făcuse patefonul șanț.

Și pentru că nu e una fără alta, a mai venit  Ciucă al nostru cu o măsură în sprijinul populației: a aprobat amânarea ratelor pe o perioadă de 9 luni de zile. Adică cei care acuma nu își mai pot plăti ratele la bănci din cauza dublării prețului la energie și combustibil (fir-ar mama lui de Putin, că ne cere ruble și noi avem decât dolari), dar ajutat de compensațiile care vor ține până prin decembrie parcă, sau femartie, să facă cerere la bănci să își amâne ratele cu până la 9 luni, că peste 9 luni, când prețul la combustibil va fi triplu față de valoarea actuală, o să curgă lapte și miere pe toate străzile.

Așa cică sunt ajutați românii, prin creșterea dobânzilor și vă dați seama, cu inflația asta și devalorizarea leului, cam cât va fi dobânda peste nouă luni, mai ales după ce va trebui să mai plătim câteva milioane de vaccinuri și să stăm acasă cu sau fără botniță, că a primit Biden un fax de la o maimuță care i-a spus că vine cu covrigul peste noi imediat ce își termină parlamentarii și judecătorii concediile și încep sesiunile de toamnă on line. Ei, spuneți dumneavoastră dragi români cu scaun la cap (dacă mai e vreunul în viață),  cum vor plăti ratele la bănci peste nouă luni, în plină recesiune, cei care acuma, cât mai sunt compensări în vigoare nu o pot face? Să spună Ciucă al nostru, că eu, oricât m-aș screme nu poci.

Deci dragi români, stați liniștiți, avem boli avem războaie, avem taxe, n-avem… oaie!