Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a închis siteul jurnalistului Albin Marinescu, pentru un articol de opinie și un articol care prelua clipuri din Occident care puneau la îndoială veridicitatea gravității pandemiei. Jurnalistul l-a denunțat la D.N.A. pe Iohannis în 2013[1]

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM.) a decis închiderea siteului „Justitiarul.ro”, condus de jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu. ANCOM. justifică această măsură deoarece, conform Grupului de Comunicare Strategică „materialele disponibile pe acest site prezintă informații vădit false cu privire la faptul că pandemia de SARS-COV-2 ar fi creată artificial și că, în realitate, nu există niciun pericol”, aceste informații « fiind de natură să dezinformeze și să producă comportamente sociale nejustificate și chiar să zădărnicească eforturile autorităților de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus »”.

Conform instituției condusă de fostul premier Sorin Grindeanu, o analiză a Grupului de Comunicare Strategică prezintă siteul justițiarul.ro drept „un portal de găzduire a numeroase informații false publicate de diverși autori, care folosesc nume reale sau nu și au menirea de a induce panică și de a dezinforma publicul larg”, prin intermediul unor articole care „nu prezintă dovezi științifice în susținerea afirmațiilor și [...] se bazează pe teorii ale conspirației” având potențialul „de a induce o stare de nemulțumire socială artificială din cauza informațiilor false transmise și de a dezinforma publicul larg cu privire la pericolul real al acestei pandemii, prin minimizarea acestui grad de pericol”.

Autoritățile dau ca exemplu două articol: „Isteria COVID-19: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului” și „S.U.A.: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind « ultra-saturate » sunt ultra-goale!”. Conform autorităților, primul articol, care este de fapt un editorial al jurnalistului Albin Marinescu,este lansată în spațiul public informația că pandemia de COVID-19 a fost creată pentru a « legaliza abuziv vaccinarea ». În realitate, în textul menționat, Albin Marinescu spune că „isteria cu coronavirusul a fost creată pentru a legaliza abuziv vaccinul obligatoriu și nu că «pandemia de Covid-19 a fost creată», ceea ce este cu totul altceva”.

În articolul „S.U.A.: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind „ultra-saturate” sunt ultra-goale!”, justițiarul.ro preia niște video-uri (acum șterse) cu cetățeni care, susțineau ei, s-ar fi deplasat în locuri descrise ca centre de urgență pentru bolnavii de Covid - 19 și care de fapt ar fi goale. Aceste imagini erau însoțite de comentariul unui anume Mihnea Codrescu, din Franța. Și acest articol este, după modul la care este scris, tot o opinie și/sau un comentariu personal al celui care semnează, Mihnea Codrescu.

Pe pagina sa publică de facebook, Marius Albin Marinescu spune că decizia de a închide siteul „Justițiarul” a fost abuzivă și făcută „în urma solicitării milițienilor lui Marcel Vela (Ministerul Afacerilor Interne) la propunerea Grupului de Comunicare Strategică”.

Albin Marinescu spune că nu a primit niciodată vreun mesaj de la autorități pentru articolele publicate. „Pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. a site-ului justitiarul.ro nu au fost primite atenționări din partea autorităților pentru radierea unor articole care ar încălca regulile impuse de starea de urgență, redacția nu fost înștiințată niciodată oficial de existența unor articole percepute ca fiind « fake news » și care trebuiesc eliminate fiindcă așa vor zbirii iohaniști!”, afirmă Marinescu. El mai afirmă că ANCOM a încurcat deținătorul siteului cu atribuțiile serviciului de hosting, deoarece firma menționată în documentul instituției conduse de Grindeanu este doar cea care găzduiește siteul, acesta fiind înregistrat pe numele unei persoane fizice din Sibiu.

Proprietarul siteului Justitiarul.ro este Marius Albin Marinescu, un jurnalist sibian care a fost în conflict de ani de zile cu actualul președinte, Klaus Iohannis. Dezvăluirile sale despre afacerile imobiliare ale președintelui, realizate pe vremea când era primar al Sibiului au fost preluate de presa centrală. Albin Marinescu a chiar intervenient într-unul dintre procesele președintelui, după cum releva „Rise Project”[2].

Albin Marinescu, alături de alți jurnaliști, a fost sancționat de C.N.C.D. pentru felul în care a prezentat dezvăluirile privind retrocedările către Forumul Democrat al Germanilor a imobilelor din Sibiu, informa « Lumea Justiţiei »[3]. În 2013,  Marius Albin Marinescu este cel care a depus o plîngere penală la D.N.A. împotriva lui Klaus Iohannis în cazul retrocedărilor către Forumul German, pentru conflict de interese, după cum releva publicaţia Cotidianul[4].

------------------------------------------
şi Documentul ANCOM. de închidere al siteului justitiarul.ro https://www.activenews.ro/documente/Decizia_ANCOM_nr_506_23_04_2020%20justitiarul.pdf - 23 aprilie 2020