„Uite cine vorbește!”… „Trei (patru), Doamne și toți trei (patru)” -

Cei doi ani purtători de botnițe pentru astuparea gurilor, impuse ilegal de „Comandantu' acțiunii” -, (după cum a judecat și hotărât CCR) nu l-au lăsat inert pe asasinul „cadavrului din debara”.

Horia Roman Patapievici a ieșit de după perdea lovind cu sârg, nu cu palma, ci cu limba sa purtătoare de otravă anti-românească, balega occidental-globalistă, pentru a-i stropi pe toți care nu sunt de aceeași părere idioată cu a lui. Și nu de unul singur. „Cele trei muște-tari”, muștele fără cap: Horia Patapievici, Theodor Baconschi și Alexandru Lăzescu au fost invitate în sâmbăta Paștelui ortodox la TVR1 - nici nu se putea găsi un loc și un moment  mai (ne)potrivit  - unde s-au dat în spectacol, citându-l pe antipodul lor, evreul-român Nicolae Steinhardt: „Trebuie să ne păstrăm luciditatea și criteriul acela de adevăr extraordinar […] Dacă Dracu vine la mine și-mi spune, hai să semnăm o hârtie care are o singură propoziție, « Dumnezeu există » - cu Dracu nu semnezi nimic!, nici măcar propozițiile riguros adevărate. Putin nu poate apăra nicio valoare, nicio tradiție, niciun creștinism pentru că într-un sens este exact contrariul lor. […] Ce legătură are ortodoxia cu Putin?! […]” (Horia-Roman Patapievici).

Chiar dacă cei trei au semnat cu mulți ani în urmă „Pactul cu diavolul”, iar acum se fac că plouă, i-aș întreba în același registru: ce legătură aveți voi, Horia Patapievici, Theodor Baconschi, Alexandru Lăzescu cu ortodoxia, cu poporul român, cu capra vecinului și cu realitatea?

Să ne amintim că pe vremea când, „filosofu'” Horia Roman Patapievici era șef la Institutul Cultural Român, iar Theodor Baconschi era bulibașă la Ministerul de Externe, cei doi au pus „10 prăjini” să reprezinte România la Pavilionul Românesc din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai - 2010 cu „Ridică Tanţo picioru’, ca să-ţi văd televizoru’ "?[1]. O fi fost vorba de TVR1?

 „Ce se întâmplă acum în Ucraina este ca în Germania (nazistă) în Polonia în Al Doilea Război Mondial, e un război de exterminare”, a glăsuit Horia-Roman Patapievici la finalul emisiunii, „uitând” să amintească de Iugoslavia, de Irak, de Libia, de Afganistan… Același scenariu, alți criminali. Prin asociere, întreb: ce legătură aveți voi, Iohannis, Ciucă Ciolacu, Aurescu și Cîțu În numele cui s-au deplasat cei trei +1 pe cheltuiala românilor la Kiev și în numele cui au promis actorului saltimbac „arme și bagaje”? Au mers de capul lor fără a-i întreba pe români ce vor.

Emisiunea de la TVR1 și spectacolul lamentabil al celor trei-patru măscărici la  ușa lui Jeleski, mi-au amintit de titlul comediei „Uite cine vorbește!”, regizate de Amy Heckerling, în anul 1989, având în rolurile principale pe John Travolta și Kirstie Alley. În 2022, scenariul rămâne același, doar „actorii” s-au schimbat. Unii (Ciucă, Ciolacu, Aurescu și Cîțu) prezintă spectacole de trădare de țară, ceilalți se dau în stambă pe „sticla” națională.

Decât să irosiți timpul privind gugumăniile muștelor fără cap, mai bie ascultați fetița vorbitoare de adevăruri dureroase[2].

-----------------------------