Col. (r) Marin Neacşu, art-emisAm mai spus-o cu diverse ocazii, dacă cineva ar privi posturile de ştiri româneşti ar trage fără îndoială una din trei concluzii, dacă nu toate trei:
- românii sunt mari consumatori de violenţă;
- românii sunt mari producători de violenţă, sunt avizi de sânge şi nu se simt bine dacă nu văd sânge vărsat, indiferent cum;
- populaţia majoritară în România este de etnie rromă, sau ţigănească cum îşi spun chiar reprezentanţii oficiali ai acestei etnii. Apropo, nu înţeleg de ce un bulibaşă sau domnul Mădălin Voicu au voie să spună că sunt ţigani, iar eu, dacă spun unui ţigan, că e ţigan, sunt cercetat de nu ştiu ce comisie de anti-discriminare sau cum s-o numi. De ce spun asta? Pentru că unde te uiţi, ore în şir, programele de ştiri nu prezintă decât informaţii despre accidente, crime, sinucideri, incendii,violuri şi prezintă numai cazuri cu ţigani, puşcăriaşi, cum se mai chinuie ei prin puşcărie săracii de ei, cum aşteaptă să fie eliberaţi cu noul cod penal şi cum suferă familiile lor fără ei, criminali, violatori, pedofili care tânjesc după reeducare în afara puşcăriilor, între sânii societăţii. Cum apare câte o ştire „bombă”, este pusă pe tapet, se face mare tam-tam se plimbă timp de trei zile prin toate posturile câte unui concern media, se pun cele mai tâmpite întrebări de către reporteri neşcoliţi sau  şcoliţi la şcoli media proprii, unde se face apologia infractorului, iar moderatorii devin, pe rând, specialişti şi guru, în emisiunile colegilor de ştiri: Ursu devine invitat specialist şi consultant al lui Gâdea, Oana Stancu invitată la Stoiceasca, Radu Tudor la Sabina Iosub, Liliana Ruse invită pe Dragos Pătraru, Cristina Şincai pe Victor Ciutacu, Andreea Creţulescu pe Cătălin Striblea şi, uite aşa, fiecare e, pe rând, moderator şi invitat de marcă, mestecând aceeaşi gumă pe care o întind ca ştire nemaipomenită şi o dezbat steril până apare alta la fel de lipsită de importanţă pentru viaţa românilor, dar cu efect de audienţă ridicată. Dacă românii cer aşa ceva înseamnă că cel puţin prima concluzie se probează şi atunci, noi, românii avem o mare problemă.
 
Subiect consumat, adevăr îngropat.
 
Bineînţeles că sunt dezbătute şi subiectele de moment, unele chiar de importanţă majoră pentru societate, dar nu pentru rezolvarea acestora, ci tot pentru rating, acestea sunt consumate, mestecate, ciolfăite, date din gură în gură până îşi pierd gustul apoi aruncate la arhivă şi gata, „maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară!”. Aşa au apărut şi au dispărut de pe lista de interese a televiziunilor „cazul Ionuţ”, care a făcut „deliciul” televiziunilor câtva timp apoi a apărut o lege care nu se aplică sau se aplică prost, nu s-a aflat până la urmă cine a fost vinovat, al cui a fost câinele, ce legătură era între moartea lui Ionuţ şi proprietarul restaurantului din zonă, subiect îngropat, rezultat nul, câinii zburdă pe străzi, asociaţiile „canisabile” încasează bani, primăriile consumă bani, toţi de pe urma câinilor care sunt lăsaţi pe străzi sau omorâţi „precum câinii”, din când în când, aşa, ca să vadă lumea că se iau măsuri. Aşa a apărut şi dispărut din interesul public cazul marilor privatizări „Oltchim” şi „CFR Marfă”, cu tunuri de milioane de euro, pagube necalculate, familii aruncate în disperare, avocaţi puşi să managerieze, pentru sume exorbitante, apoi să apere în instanţă pe cei pe care i-au înlocuit, afaceri de familie şi de partid, fraude imense  nerecuperate. „Ştiriştii” s-au jucat un pic cu subiectul, au făcut mişto de unii sau de alţii, ne-au prezentat subiecte de can-can din spatele uşilor închise, dar atât şi nimic mai mult. Nimeni nu se mai întreabă cine se face vinovat din partea guvernului de aceste mari cacealmale, de ce premierul nu răspunde moral şi penal pentru aceste eşecuri care îi aparţin în totalitate, cum se va recupera paguba şi cum vor trăi românii, ce înseamnă cu adevărat rateul acestor privatizări comandate de la Bruxelles în defavoarea românilor. Subiect muşamalizat, rezultat catastrofal. Aşa a apărut şi dispărut din interesul public „misterul” cutremurelor de la Izvoarele, pe care televiziunile l-au exploatat până a ieşit la iveală şi au început să apară opinii că ar fi legate de exploatările petroliere şi metoda fracţionării hidraulice. Faptul s-a lăsat cu demiteri pentru cei ce au spus un adevăr ce nu convenea, dosare penale, investigaţii ale „organelor în drept” asupra celor care au făcut astfel de afirmaţii şi cu batiste, adică nu, nu batiste, covoare pluşate puse pe ţambal. Acum nu mai spune nimeni nimic, nu se mai interesează nimeni, deşi cutremurele au continuat şi oamenii au în continuare probleme. Subiect consumat, adevăr îngropat!
Planul de îmbolnăvire şi exterminare a românilor
 
Aşa a apărut şi dispărut şi subiectul Pungeşti, unde jandarmii au instituit un regim de teroare ţinând cetăţenii în casă şi luându-i la întrebări unde se duc şi de ce dacă se plimbau pe străzile amărâtului de sătuc şi asta numai pentru că deranjau exploatările de gaze de şist ale unor companii dragi conducerii de partid şi de stat (sau ale cui or mai fi). Astăzi, nimeni nu mai vorbeşte despre Pungeşti, deşi cetăţenii de acolo au fost trataţi aproape la fel ca demonstranţii din Kiev, chiar dacă nu au aruncat nici măcar o petardă. Dar au aruncat autorităţile destule fumigene şi aşa subiectul a fost învăluit în fum şi uitare. Aşa a apărut şi dispărut şi subiectul Băile Felix, cu aceeaşi problemă a gazelor de şist, care se întinde ca o molimă peste teritoriul României, în curând nu o să mai avem unde să ne săpăm un WC în fundul curţii din cauza exploatărilor prin metoda fracţionării şi o să mai putem aprinde un chibrit să facem un grătar fără să sărim în aer. Nu mai vorbesc de faptul că nu vom mai putea bea apă necontaminată. Mai pomeneşte cineva pe posturi despre faptul că Băile Felix vor dispărea din cauza unor interese politice? Şi o dată cu ele şi o puternică bază de tratament a tot mai bolnavilor români? Iese tot mai mult la iveală planul de îmbolnăvire şi exterminare a românilor. Subiect care mai apare timid prin presa locală, dar fără ecou sau efect real. Primarii care mai îndrăznesc să se opună vor fi investigaţi de diverse „organe” pentru alte fapte de care poate se vor face sau nu vinovaţi, dar nu vor fi lăsaţi până nu vor ceda sau nu vor fi înlăturaţi iar firmele îşi vor atinge scopul. Iată, aşa, ca o curiozitate, harta aprobărilor de exploatare, pe zone şi companii, exploatări care vor face din apele României, depozit de deşeuri
Brăţări de platină pentru criminali, violatori, pedofili...
Peste toate aceste subiecte care au dispărut din atenţia presei, un subiect nu ne dă pace. Este adus în fiecare zi în atenţie şi ne împuie urechile de la sculare până la culcare. Este vorba de cazul bietului penal Becali, cel care se pare că pompează la greu posturile de televiziune să îi ţină aprinsă, permanent, flacăra eliberării şi să nu lase opinia publică până nu va ieşi pe străzi ca în Kiev, cu „Molotovuri” şi arme, să ceară să fie eliberat infractorul Becali, numai să poată vedea şi ei, altceva, la televizor. Probabil cu aceeaşi ocazie, protestatarii sau demonstranţii vor cere şi achitarea lui Cioacă, numai ca să scape de „cazul Elodia”, ce le-a coşmărit visele de 7 ani care par a fi 7 secole. Şi tot cu această ocazie, demonstranţii vor face o chetă pentru cumpărarea de brăţări de platină pentru toţi criminalii, violatorii, pedofilii care beneficiază de reducerea pedepsei sau eliberarea condiţionată prin noul cod penal. dar nu o pot primi, pentru că deştepţii de guvernanţi nu au avut timp să se gândească la implicaţiile unei legi tâmpite, să stabilească măsuri de aplicare sau să asigure baza materială, logistică pentru aplicare. Acum, aceşti „sărmani cetăţeni”, fie nu pot fi eliberaţi, fie sunt eliberaţi şi zburdă în voie printre adolescenţii influenţabili de 12-13 ani cu care, iată, au primit verde la sex prin acelaşi cod penal tâmpit. Mai nou, poţi face sex cu un minor/minoră, dacă reuşeşti să îl/o convingi cu un pistol, un cuţit, o palmă sau un pumn, că vrea să facă sex cu tine, îl/o înregistrezi frumos pe telefon cum te roagă să faci sex cu el/ea şi apoi trai nineacă, viol de voie, cu perversiuni şi tot tacâmul. Asta au făcut actualii guvernanţi. Dacă vom continua aşa, mâine se va da o modificare a codului penal prin care se va scoate crima ca faptă penală, dacă victima a fost de acord să fie ucisă. Criminalul va spune că victima a consimţit, iar procurorii vor trebui să facă dovada prin declaraţii ale decedatului că nu e aşa, pentru că suntem o ţară civilizată şi primează prezumţia de nevinovăţie. La aşa legi şi guverne, parlamentari, politicieni, legiuitori nelegiuiţi, nu e aşa că viitorul României este de aur? Să zică R.M.G.C. dacă nu e aşa.
În cazul în care victima nu face plângere, aşteptăm să fie legalizată şi crima
 
În lipsă de subiecte şi sânge proaspăt, televiziunile ne reîncălzesc ciorbe vechi dar cu ingrediente de succes, cazul Mihalea şi Râmaru, care vor aduce şi ele câteva zile rating frumos. Pe ei fraţi români, că trebuie să mănânce şi copii lor, nu ?
P.S. Într-o scrisoare adresată de senatorul P.S.D. Valer Marian lui Victor Ponta  acum un an, acesta îl intreba, citez: „Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de S.R.I. în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a S.R.I. în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul S.R.I., să blocheze acest dosar?”  Să fie acesta motivul pentru care a fost legalizat sexul cu minori sub regimul Ponta? Dacă e aşa, atunci trebuie să ne aşteptăm să fie legalizată şi crima, pentru că există în scrisoarea lui Valer Marian şi acuzaţii de acest gen.